Jongens gezocht: hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Eindeloos door Henriette Kan-Hemmink

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
Boekcover Eindeloos
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 766 woorden
  • 29 oktober 2014
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
5 keer beoordeeld

Boekcover Eindeloos
Shadow
Eindeloos door Henriette Kan-Hemmink
Shadow

Personages

Hanna(Hoofdpersoon): Hanna is een koppige meid die graag haar tijd alleen doorbrengt. Ook vindt ze het moeilijk vriendschap te sluiten.

Thijs: Thijs is een uitbundig, eigenwijs jongetje dat erg slim is voor zijn leeftijd. Hij woonde eerst met zijn ouders in de bergen waar hij het altijd fijn vond om buiten te spelen.

Roel: Roel is de vader van Hanna. Hij is streng maar rechtvaardig. Hij is ook vaak bezorgd over haar.

Marleen: Marleen is de moeder van Hanna. Ze is vaak bezorgd en wil het beste voor Hanna en doet daarom haar best om er voor te zorgen dat ze vrienden krijgt.

Judith: Judith is een meisje uit de tweede wereld oorlog. Ze schuilde samen met haar ouders voor de duitsers. Uiteindelijk werden ze ontdekt en zijn haar ouders meegenomen en is zij gevlucht.

Reina: Reina is de moeder van Sierd. Ook heeft ze een sterke band met haar kleinzoon Thijs.

Daphne: Daphne is de moeder van Thijs. Ook maakt ze graag grapjes.

Sierd: Sierd is de vader van Thijs. Hij heeft een geheimzinnige boot geërfd van zijn vader.

Tijd, plaats en perspectief

Tijd: er wordt in het verhaal niet gesproken over te tijd waarin dit verhaal zich afspeelt. Er zitten in dit boek een paar sprongen terug in de tijd.

 

Plaats: het verhaal speelt zich vooral af rond Hanna’s huis en rond die van Thijs. Ook speelt het zich gedeeltelijk af bij Reina’s huis en bij een meer waar de boot verstopt ligt.

Perspectief: Het verhaal wordt verteld vanuit een zij persoon genaamd Hanna.

Samenvatting

Het verhaal gaat over een mysterieuze boot van de vader van Sierd.  Zijn vader is ruim veertien jaar geleden overleden. Vlak voordat hij stierf, spande zijn vader  er een donkerbruin dekkleed overheen, en heeft het er nooit meer vanaf gehaald. Sierd en zijn moeder vinden het een raar iets, want ze hadden de boot, maar mochten er van Sierds vader nooit mee varen. Hanna komt een jongetje tegen genaamd Thijs. De oma van Thijs wil de boot naar een sloopbedrijf brengen omdat ze er toch nooit iets mee doen en ze er graag vanaf wil zijn. Thijs gaat daar koppig tegen in en zegt dat Reina hem 20 jaar geleden had beloofd de boot niet weg te doen. Iedereen vindt het erg vreemd want Thijs was 20 jaar geleden nog niet eens geboren. Hij noemt op welke jurk ze toen aan had en waar ze waren. En blijkt gek genoeg gelijk te hebben. Thijs schijnt veel te weten over wat er met de boot gebeurd is, maar kan het zich niet meer herinneren. Toen Hanna op Thijs moest passen ging Thijs er stiekem  in de nacht opeens vandoor. Ze gaat achter hem aan en merkt dat hij met de boot het water is in gegaan. Op de oever vind ze een bordje met de naam Judith, de naam van de boot. Ze bindt het op haar fiets vast en gaat Thijs zoeken. Als ze hem uiteindelijk gevonden heeft, heeft hij de boot verstopt in zijn geheime schuilplaats. Hanna beloofd niks tegen zijn ouders te zeggen over wat er die nacht gebeurd is. De volgend dag gaan ze met z’n tweetjes naar de schuilplaats toe waar ze een gammel en oud huisje vinden. Ook vinden ze daar een oude steiger waar de boot is aangemeerd. Daar houden ze een gesprek waarin Thijs verteld dat hij al eens eerder is doodgegaan. Ook denkt hij dat Hanna iets met die boot te maken heeft. Daarom gaan ze het vragen aan Reina.

Eigen mening

Ik vind lezen helemaal niet zo leuk dus daarom vind ik het ook meestal irritant als ik een boek moet gaan lezen, maar bij dit boek is dat niet zo. Dit boek vind ik een erg leuk boek omdat het een simpel maar toch spannend verhaal is met niet te veel personages erin, want als er te veel personages in zitten moet ik altijd weer gaan opzoeken wie nou eigenlijk wie is waardoor je helemaal uit het verhaal gezet wordt. Het meest spannende moment in het boek vind ik het moment dat Hanna op Thijs moet oppassen en dan opeens ziet dat er buiten iemand rond loopt die misschien wel een dief kan zijn, waardoor ze van die gedachte erg bang wordt en in paniek een oplossing te vinden.

Dus eventjes kort samengevat is dit een niet al te lang boek (150  pagina’s lang), een boek waar er niet over onzinnige details wordt geschreven, simpel maar toch spannend en niet al te veel personages. 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Eindeloos door Henriette Kan-Hemmink"