Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Een gang met gele deuren door Rom Molemaker

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
Boekcover Een gang met gele deuren
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 419 woorden
  • 24 april 2007
  • 28 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
28 keer beoordeeld

Boekcover Een gang met gele deuren
Shadow
Een gang met gele deuren door Rom Molemaker
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
A. 1. Titel: Een gang met gele deuren 2. Naam van schrijver: Rom Molemaker 3. Uitgever: Van Holkema & Warendorf 4. Jaar van uitgave: 2005 B. 1. Beschrijf de omslag van je boek De omslag is een halve foto van een hoofd, met twee handen een blanke en een getinte. 2. Zou je het boek gekozen hebben als je alleen naar de omslag kijkt? Ja, ik denk het wel, want de omslag ziet er heel indrukwekkend en raar uit, omdat je niet meteen ziet wat het is. 3. Wat heeft de afbeelding op de omslag te maken met het verhaal? Volgens mij heeft het te maken met vriendschap, want twee handen staat daar meestal voor.
4. Wat is het thema van het boek? Het thema van het boek is vriendschap, want het gaat over vrienden maken en verliezen. 5. Vind je de titel goed gekozen? Ja, want Martje komt in een jeugdgevangenis terecht en daar is een lange gang met veel gele deuren. 6. Verzin zelf een andere titel voor het boek. Stelletje criminelen!?!?!? C. 7. Wie is de hoofdpersoon en wat is haar probleem? Martje is de hoofdpersoon. Ze gaat verhuizen omdat haar vader een nieuwe baan heeft en dat vindt ze heel moeilijk. 8. Wat zijn de belangrijkste gebeurtenissen? - Het verhuizen - De bedreiging van Brenda - De moord op Meral - Martje krijgt vrienden in de gevangenis - Een taxichauffeur vertelt dat Martje niet heeft geduwd maar dat Gabriëlle het was 9. Verandert de hoofdpersoon door de gebeurtenissen? Ja, door het verhuizen komt ze in een criminele bende terecht en gaat ze zichzelf ook crimineel gedragen. Door de moord op Meral komt ze in de gevangenis terecht en voelt ze zich onzeker. Doordat ze vrienden krijgt voelt ze zich minder onzeker en meer op haar gemak. Doordat de taxichauffeur dat vertelt raakt Martje heel erg in de war
10. Op welke plaatsen speelt dit boek zich voornamelijk af? Thuis, op school, in de gevangenis en op het politie bureau 11. In welke tijd speelt het boek zich af? Nu, ze hebben moderne dingen(mobieltjes, computers) D. MENING Ik vond het boek - meeslepend, het boek begint eigenlijk in het midden en gaat tussen die twee stukken heen en weer zodat je altijd wil weten wat er daarna gebeurt. - interessant, want zo’n tram ongeluk is in Amsterdam ook echt gebeurd al is dit wel overdreven - Zielig voor Meral dat ze wordt vermoord - Zet me aan het denken, het zou ook kunnen gebeuren in mijn omgeving - Spannend, het was spannend, omdat je niet wist wat er zou komen

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Een gang met gele deuren door Rom Molemaker"