Een fout vriendje door Ellen de Wachter

Beoordeling 7.6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 797 woorden
  • 15 augustus 2006
  • 60 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.6
  • 60 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2003
Pagina's
111
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's

Boekcover Een fout vriendje
Shadow
Een fout vriendje door Ellen de Wachter
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titelverklaring:
Jennifer word verliefd op Kenneth, daar krijgt ze verkering mee. Hij is een crimineel.

Informatie over de schrijfster:
Ellen de Wachter is op 9 mei 1959 geboren in Utrecht. Ze is ze getrouwd met Theo en heeft een dochter en een zoon, Saskia en Matthijs. Ze wonen in Rotterdam. Haar eerste boek was V.I.E.S. Kous en is in 1999 uitgekomen. Verder heeft ze deze boeken geschreven:
- V.I.E.S. Kous
- Een geheime hond

- Ze zijn raar... echt waar!
- Het koektrommelraadsel
- Liever chatten
- Een fout vriendje

Hoofdpersoon:
Jennifer: Jennifer is best wel een stuudje en haar vriendinnen zeggen dat ze wat vaker uitdagende kleding moet gaan dragen.
Karakter: Lief, aardig, koppig(ze wil niet luisteren als er gezegd word dat haar vriendje steelt).

Bijfiguren:
Kenneth: Het vriendje van Jennifer, hij heeft foute vrienden en steelt.
Karakter: best aardig maar hij liegt en steelt.
Vanessa: Een vriendin van Jennifer, zij gaat later vreemd met Kenneth.
Karakter: Een kattig meisje.

Demi: De beste vriendin van Jennifer.
Verder komen er nog wel meer personen in voor maar die zijn niet echt belangrijk en komen maar in 1 of 2 hoofdstukken voor.

Waar speelt het?
Het verhaal speelt zich af op school, bij Jennifer thuis, en in het park.

Wanneer speelt het?
Het verhaal speelt in deze tijd, het kan elk moment spelen. In het boek luistert Jennifer vaak de cd van Eminem.

Samenvatting:
Jennifer is op het eerste gezicht een normaal meisje. Ze doet het goed op school en heeft leuke vriendinnen maar op een gegeven moment gaat het fout. Er komt een nieuwe jongen in de klas.
Haar eerste indruk is niet echt goed. Ze vindt hem maar een rare jongen.
Als ze bij Nederlands zitten krijgen ze de opdracht om samen een werkstuk te maken. Door dat werkstuk veranderd er heel veel. Jennifer begint Kenneth leuk te vinden. Hij vindt haar ook leuk. Dat was een hele verrassing voor haar want normaal vind niemand haar leuk.
Ze voelt zich ineens heel erg onzeker over zichzelf en begint zich daarom anders te kleden en te gedragen. Het gaat zelfs zo ver dat ze voor hem een navelpiercing laat zetten.
Later gaat de navelpiercing ook ontsteken en dan moet hij eruit.
Jennifer maakt zich wel zorgen over Kenneth want hij steelt de laatste tijd heel veel en hij heeft verkeerde vrienden. Ze besluit een keertje mee te gaan naar die vrienden van hem. Dan schrikt ze wel een beetje het is die hangclub die altijd bij het winkelcentrum staat. Want als zij er meestal langs komt loopt ze er met een grote boog omheen.
Het gaat niet meer zo goed met Jennifer ze geeft alles op voor Kenneth wat ze dus niet moet doen en haar moeder begint dit nu ook te merken.
De moeder van Jennifer wil dat ze Kenneth niet meer ziet, maar dat gaat een beetje moeilijk want ze hebben nog steeds verkering en vinden elkaar nog heel leuk.
Jennifer trekt zich er niks van aan wat haar moeder van Kenneth vindt, totdat Kenneth een keer word betrapt op het stelen van ringen waar zij zelf bij is.
Toen ging ze beseffen wat ze eigenlijk allemaal aan het doen was.
Ze besluit naar haar moeder te luisteren en met Kenneth de verkering uit te maken.
Het gaat makkelijker dan ze had gedacht want Kenneth gaat verhuizen naar Groningen. Ze hebben afscheid genomen van elkaar. Uiteindelijk komt alles toch weer goed met Jennifer want ze gaat zich weer normaal kleden, gedragen en word weer stuudje op school genoemd.

Mening:
Ik heb het boek gekozen omdat de tekst op de achterkant me erg aansprak. Ik wist niet precies waar het boek over zou gaan. Ik vond het een heel leuk, romantisch boek. Het boek heeft best een groot lettertype dus het leest best makkelijk en snel. Ik had nog nooit eerder een boek van deze schrijfster gelezen, dat ga ik waarschijnlijk wel meer doen. Het sprak me wel aan. Ik lees wel eens boeken over verliefdheid, maar ik heb nog nooit iets gelezen over verliefd zijn op een player. Dus het was ook wel een leuk verhaal, vond ik. Het was een verhaal die in het echt ook zo kan gebeuren, want voor hetzelfde geld overkomt het mij of iemand anders in mijn omgeving. Het leukst vond ik in het boek dat Jennifer Kenneth dumpte omdat ze erachter kwam dat het geen goede jongen was. Het boek vond ik dus leuk en ik ga denk ik dus misschien wel voor meer boeken van deze schrijfster kijken. Het minst leuke van het boek vond ik van dat Kenneth en Jennifer in een sieradenwinkel waren en Kenneth allemaal spullen had gestolen en dat Jennifer ook werd verdacht dat ze dingen had gestolen. Dat vond ik zielig.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

ik vind het een goed werkstuk! ik kan er veel mee. ik moet op school voorlezen uit dit boek ik ben erg zenuwachtig ik heb hier veel aan bedankt!

10 jaar geleden

Andere verslagen van "Een fout vriendje door Ellen de Wachter"