Drie versies van mij door Wendy, Eefje & Joany Buenen

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
Boekcover Drie versies van mij
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 832 woorden
  • 15 oktober 2016
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 7.4
12 keer beoordeeld

Boekcover Drie versies van mij
Shadow
Drie versies van mij door Wendy, Eefje & Joany Buenen
Shadow
Auteur: Wendy, Eefje en Joany Buenen      Dieke Hania 2A
Titel: Drie versies van mij
Uitgeverij: De Fontein
1e uitgave: 2009
- De hoofdpersonen zijn:
Esther:                   Esther is de minst sociale van de drieling en heeft dan ook veel moeite met vrienden vinden. Ze blijft in hun geboorteplaats wonen en gaat daar Nederlands studeren. Ze slaat bij jongens vaak dicht en moet volgens hun pact dan ook hopeloos verliefd worden en meer ja zeggen tegen jongens.                                Marieke:                Marieke is het tegenovergestelde van Esther. Zij is een meisje dat altijd wel in is voor een feestje en daar al haar tijd voor vrij maakt. Ook school lijdt daaronder, wat haar dwingt om huiswerk over te schrijven. Zij is uiteindelijk naar de scriptschool gegaan in Amsterdam. En haar doel was het hoogste cijfer van de klas halen, en zelfstandig studeren zonder overschrijven.                       Alice:                              Alice is de studie die ze alle drie eerst zouden gaan doen namelijk journalistiek aan het studeren in Tilburg. Ze kan heel erg slecht tegen vuil, maar woont ik het studentenhuis wat door haar is omgedoopt tot ‘villa vuilnisbelt’. Ze wil graag een serieuze journalist worden, ook moet ze volgens het pact minder shoppen, want ze koopt altijd veel te veel kleren.
- De tijd waarin het verhaal zich afspeelt is het heden. Dat kun je zien aan de middelen die gebruikt worden (vervoer, mobiele telefoon etc.), de manier van studeren en wonen.

- Het verhaalverloop is een studiejaar, omdat ze een pact voor het komende studiejaar hadden gesloten.
- Het verhaal is in chronologische volgorde geschreven, maar omdat je het steeds door het oog van een ander meisje van de drieling ziet begint het verhaal na ieder hoofdstuk wel weer op een ander begin.
- Door de ogen van de drieling wordt het verhaal verteld, maar ieder hoofdstuk door een ander.
- Het verhaal gaat over het eerste jaar in een studentenleven
- De boodschap van het verhaal vind ik: Samen sta je sterker dan alleen en al helemaal als drieling. Je kunt veel voordelen pikken van het feit dat je zo ongeveer identiek bent, en ook al zit het wel is tegen zussen heb je voor het leven.
Samenvatting
Marieke, Esther en Alice wachten op het moment dat ze zeker weten dat ze allemaal geslaagd zijn, als er gebeld zou worden wisten ze dat er op zijn minst een van de drie gezakt zou moeten zijn. De telefoon ging en de moeder van de drieling nam op, iedereen was geslaagd! Er werd gebeld omdat het erg onzeker was of Marieke wel was geslaagd omdat ze altijd alles van haar zussen overschreef.
Het vriendje van Marieke, Robin, wilde haar een ring geven omdat ze geslaagd was. Maar omdat de drieling zo ongeveer identiek was gaf hij de ring aan Alice, dit was een grote fout. Het was natuurlijk uit en dit mocht nooit meer gebeuren dus sloten ze een pact: 1. We gaan ieder een eigen studie doen.

2. Alice moet minder shoppen.
3. Esther moet meer ja zeggen tegen jongens.
4. Marieke moet alles op eigen kracht doen.
5. Marieke moet ook nog een nieuwe liefde zoeken, die hun wel uit elkaar kan houden.
6. Esther moet lid worden van een club of een vereniging. Ze schrijven ook allemaal een doel op. De doelen zijn:
1. Alice: een serieuze journalist worden.
2. Marieke: het hoogste cijfer van de klas krijgen, want dat heeft ze nog nooit gehad.
3. Esther: Hopeloos verliefd worden. Ze gaan allemaal hun eigen weg op maar komen erachter dat ze het eigenlijk heel moeilijk vinden zonder elkaar. Vaak moeten ze elkaar toch nog uit de brand helpen, zoals bijvoorbeeld bij het afrijden van Alice en een belangrijke toets van Marieke.
Ze krijgen alle drie veel nieuwe vriendinnen en hun eigen vriendjes die de drieling wel uit elkaar kunnen houden.

Mening
Ik vind ‘Drie versies van mij’ een heel erg leuk boek, omdat het steeds veranderen van het perspectief het verhaal heel luchtig maakt en je graag verder wilt lezen om weer bij de persoon te komen waar je net een stuk over l0. as. De leeftijd van de hoofdpersonen sluit niet echt aan op mijn leeftijd maar dat is eigenlijk helemaal geen probleem. Ik heb dit boek met gemak uitgelezen door het makkelijke taalgebruik.    

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Drie versies van mij door Wendy, Eefje & Joany Buenen"