Dochter van de onderwereld door Theo-Henk Streng

Beoordeling 5
Foto van Julia
  • Boekverslag door Julia
  • 3e klas havo | 237 woorden
  • 14 mei 2022
  • 1 keer beoordeeld
Cijfer 5
1 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Oorspronkelijke taal

ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Ik heb gelezen: Dochter van de onderwereld

Auteur: Theo-Henk Streng

Uitgeverij: Hip Publishing

Jaar van uitgave: 2022

Mijn samenvatting:

Nikki Verdonk wordt in het eerste hoofdstuk de klas uitgestuurd omdat ze een andere leerling een klap verkocht. Al snel wordt duidelijk dat ze een discussie met dit meisje had. De vader van Nikki is namelijk Jaap Verdonk, Nederlands grootste en gevaarlijkste drugsbaron.

Een hoofdstuk later is Jaap vermoord. Nikki is bij de begrafenis en beseft zich maar al te goed dat de moordenaar van haar vader zomaar een van de mensen op de begrafenis kan zijn.

In het verhaal raakt ze verliefd op Jim. Jim is een stoere nerd die haar goed van pas komt. Samen met Jim breekt ze in in de laptop van haar vader die nu door Mick wordt gebruikt. Mick is de rechterhand van haar vader en Nikki vertrouwt hem niet.

In de laptop komt ze informatie tegen die haar verder helpt om de moordenaar te vinden. Ondertussen wordt ze opgejaagd door zowel de politie als criminelen met wie Jaap in de clinch lag.
Aan het einde van het boek ontdekt Nikki wie de moordenaar is. Dat zet haar leven nogmaals op zijn kop.

Mijn mening:

Ik vond het verhaal leuk verzonnen, maar langdradig uitgewerkt. De spannendste momenten zijn met de criminelen en als ze ontdekt wie de dader is. De hoofdpersoon is wel goed uitgewerkt en komt echt tot leven door het lezen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.