De wondere wereld van Belcampo door Belcampo

Beoordeling 0
Foto van een scholier
Boekcover De wondere wereld van Belcampo
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 859 woorden
  • 11 juni 2016
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Boekcover De wondere wereld van Belcampo
Shadow
De wondere wereld van Belcampo door  Belcampo
Shadow
ADVERTENTIE
Maak jij weleens gebruik van de achteraf betalen-optie bij een webshop?

Voor veel jongeren is het de normaalste zaak van de wereld, maar het kan ook risico’s met zich meebrengen. Zo belandde Maura in de schulden: 'Wat begon met achteraf betalen eindigde met een schuld van zo’n 3.000 euro.'

Lees nu het interview

 

    

 

 

 

   

 

Samenvatting van het boek

Charlie en zijn moeder zijn op vankantie in treurige Torquay. Na hun vakantie gaan ze terug naar “Hillside House”. Charlie wilt beroemde schrijver worden. Charlie zegt als je eentje wilt worden moet je een treurige jeugd hebben, want alle ellende van je vroege jaren kun je dan later fijn in je boeken stoppen. De vader van Charlie is gestorven toen Charlie 4 was. Soms kan Charlie erg kwaad om maken, vooral op momenten die hij zijn vader mist. De grootvader van Charlie, Grootvader Thorald is ook overleden. Omdat zijn grootvader piloot was, wilt Charlie eerst piloot worden en daarna schrijver. Grootvader Thorald woont in het huis samen met Charlie en zijn moeder, ook al was hij jaren geleden overleden, hij woont in huis als een geest. De moeder van Charlie is ook een schrijver, ze schrijft haar eigen boek.  Charlie speelt voetbal met zijn vrienden Jake en Timothy.

Charlie is 12 jaar oud en hij gaat naar de middelbare school. Grootvader Thorald houdt van het proberen om Charlie zijn stuipen of lijf te jagen. Charlie vindt het normaal mensen plotseling verdwijnen, zoals zijn grootvader en zijn vader. Voor school moet hij een opstel schrijven over zijn vakantie. Charlie houdt niet van Juffrouw Scherptand zijn Engelse leraar. Toen hij zijn opstel leest wordt hij altijd gestopt door juffrouw Scherptand, hij houdt van dat niet. Juffrouw Scherptand stopt hem want zijn verhaal was niet waar, het was een fantasie en niet over zijn vakantie.

Door veel dingen die moeten goed gemaakt worden moet Meneer Plummer bijna elke dag bij het huis van Charlie zijn. Op een dag vindt Charlie een papier van zijn moeder die zegt dat hun huis een "Schrijvers Hotel" wordt. Charlie houdt niet van het idee. Na het maken van het Schrijvers Hotel kwamen veel mensen daar, schrijvers, fans, ect. Na een tijdje wordt het te veel werk en de moeder van Charlie wilt het hotel niet meer. Charlie fantaseert heel veel, de laatste keer die hij gefantaseerd heeft ging zijn fantasie over het bouwen van een beter model van de "Schrijvers Hotel" van zijn moeder. Door de help van Grootvader Thorald, Mr.Malone, Mr.Macaroni (allemaal genoemd in de boek van Grootvader) en Meneer Plummer wordt het hotel gebouwd.

Terug naar de realiteit. De moeder van Charlie kwam thuis en vertelt Charlie dat ze klaar was met de Hotel voor Schrijvers en ze gaat het huis verkopen. Charlie en Meneer Plummer zeggen dat ze kan het verkopen alleen als ze appeltoetjes voor hun maken, en dat deed ze.

 Een paar dagen later ziet Charlie zijn grootvader. Hij heeft zijn wandelstok en zijn oude hoedje in zijn hand, hij vertelt Charlie dat hij moet gaan. Charlie wilt dat niet, zijn grootvader vertelt Charlie dat hij heeft al lang gebleven dan de bedoeling was. Zijn grootvader loopt het huis uit en Charlie kan hem niet meer zien. 'S Avonds later hoort Charlie de oude remmington van zijn moeder, ze is weer aan het schrijven en Charlie is blij daarmee.

 

 

Hoofd Persoon

Charlie –  Hij is een 12 jaar oud jongen. Hij speelt voetbal, hij houd van fantaseren, in de boek het is moeilijk om zijn realiteit fantasie te scheiden. Hij fantaseert dat hij met zijn opa praat heel Charlie is zijn grootste fan veel. Charlie houd van zijn opa. Hij mist hem heel veel.

Belangrijke personen

Grootvader Thorald- Hij is een beroemde schrijver en hij heeft heel veel fans, Charlie is zijn grootste fan. Hij inspireert Charlie heel veel. Als Charlie een probleem heeft, kan hij fantaseren over zijn opa en zijn opa gaat hem helpen.

wat is het vertel perspectief

Charlie vertelt het verhaal. Je kunt alles door de ogen van Charlie zien. Je kan emoties voelen van Charlie.

op welke plaatsen

Torquay aan de zuidkust

Hillside House

Voetbal Veld

School

Wanneer

Het verhaal speelt zich af in deze tijd, je kunt dat zien omdat Charlie gebruikt een computer. 

wat is het thema

Het thema is fantasie, want Charlie fantaseert heel veel.

verklaar de titel

Op veel momenten wordt Charlie niet op aarde, hij is in zijn dromen en hij houdt van hun. Charlie deed veel dingen in deze boek die hij leuk vond.

mijn meining

Dit boek is zeer moeilijk te volgen. Op een moment is het Charlies realiteit en het volgende moment is hij aan het fantaseren. Het boek vertel je niet wanneer hij niet wanneer hij aan het fantaseren bent of niet.

Beschrijf 3 situaties die ik anders zou handelen

1.Charlie vond zijn vakantie niet leuk.

* Wat ik zou doen is het best van het maken, ga veel zwemmen, nieuwe vrienden maken enz.

2.Toen Charlie zijn opstel was aan het lezen werd hij gestopt door het leraar.

*Wat ik zou doen is het leraar vertellen dat ik vind het niet leuk en ik wil mijn verhaal afmaken.

3.Charlie was heel veel op zijn computer Flight Simulator aan het spelen. Hij deed zijn huiswerk niet, en krijgt strafregels.

* Wat ik zou doen is mijn huiswerk eerst doen en daarna op mijn computer spelen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De wondere wereld van Belcampo door Belcampo"