De vuurmeester door Theo Hoogstraaten

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
Boekcover De vuurmeester
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo/havo | 516 woorden
  • 19 oktober 2015
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
2 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2002
Pagina's
132
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover De vuurmeester
Shadow
De vuurmeester door Theo Hoogstraaten
Shadow
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

1. Zakelijke gegevens

Theo Hoogstraaten, 2002, De Vuurmeester, Amsterdam, Sjaloom

2. Motivatie boekkeuze

Ik zat te twijfelen tussen dit boek en een ander boek van Theo Hoogstraaten: Loverboy. Uiteindelijk heb ik voor dit boek gekozen omdat het me toch wat uitdagender leek.

Veel vuur op de achtergrond. De naam zegt het natuurlijk ook. Ook staat er voorop een scooter met een paar jongens dat betekent dat het over jeugd gaat, dat vind ik meestal wel leuk.

Daarna ging ik de achterkant lezen. Daar stond dat een paar pubers om onderzoek gingen naar een crimineel. Dat leek me wel interessant. Ik was benieuwd hoe die pubers dat dan zouden gaan oplossen met de politie en zo. Mijn verwachtingen van te voren waren: een spannend boek met veel actie, waarbij vooral pubers de hoofdrollen hadden.

En natuurlijk moet ik ook eerlijk toegeven dat het boek niet te dik was!

3. Hoofdpersonen en bijfiguren

Hoofdpersonen: Valentina, Fenno, Fiona: de 3 pubers die op zoek gaan naar de brandstichter/crimineel. Fenno en Fiona zijn broer en zus. Fenno is stiekem ook nog eens verliefd op Valentina de vriendin van Fiona(zo kennen ze elkaar ook). Valentina heeft ook een oogje op Fenno.

Bijfiguren:

Bettie: het bekakte meisje dat wordt gepest door de pestmeisjes

Pestmeisjes(Jess en Steffie): pesten Bettie, waardoor de pubers op het spoor komen van de crimineel

Meneer Van Galen: de crimineel die via de pubers wordt opgepakt

Opa van Fenno en Fiona: helpt de pubers met het zoeken naar de crimineel

4. Korte Samenvatting

Valentina, Fenno en Fiona gaan Bettie helpen door de pestmeisjes af te stoppen. Als ze naar de frietzaak gaan waar Jess en Steffie is deze in brand gestoken. Dat moment hebben ze nog niks door. Wel gaan ze achter Jess en Steffie aan die opeens eens geweer trekken. Op dat moment komt opa langs en hebben ze geluk gehad, maar de opa vond dat ze moesten stoppen met helpen.

Ze gaan maar iets minder gevaarlijks doen, ze gaan opzoek naar de brandstichter. Ook hun school is namelijk in brand gestoken. Via een opdracht van geschiedenis komen ze een teken tegen wat de brandstichter ook gebruikt bij zijn branden.

Dit wil je ook lezen:

Toevallig komen ze op het spoor van een man die dicht bij school woont die die dag ook bij de friettent was, en ook elke dag langs school loopt en dan aandachtig zit te kijken.

De pubers plus de opa gaan op de bluf deze man overhoren en het blijft waar te zijn wat Valentina al dacht! Ze hadden de man te pakken en kregen ook nog eens mooi bedrag van de politie!

5. Tijd

Het boek speelt zich af in heden: ‘Hier. Waar was ik ook al weer? O ja, Betties moeder vond het maar niks dat haar dochter alleen nog voer straat kon als ze haar mobieltje bij zich had. Ze vroeg waarom de politie niet onmiddellijk via het nummer van het bromfietsplaatje uitzocht waar die meiden woonden en hun pistool in beslag nam.’

Je ziet hier het mobieltje en het zoeken via een nummerplaatje van een bromfiets, dat hadden ze vroeger allemaal niet.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De vuurmeester door Theo Hoogstraaten"