Havisten en vwo'ers uit de bovenbouw gezocht! Vul deze korte vragenlijst over jouw studiekeuze in en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. 15 euro.

Doe mee


Zakelijke gegevens:
Titel: De slavenring
Auteur: Simone van der Vlugt
Uitgeverij: Lemniscaat
Jaar van uitgave: 2003
Illustraties: -
Vertaald door: -
Korte samenvatting (ongeveer 10 zinnen)
Het is de eerste eeuw na Christus, Folkrad leeft in een stam Cananefaten in het Rijnland, wat al voor een deel door de Romeinen is bezet. Op een dag word het dorp waar Folkrad in woont in brand gestoken, Folkrad is de enige uit zijn stam die op het nippertje het bos in kan vluchten. Hij wordt meegenomen en gevangengenomen in Italië. Uiteindelijk wordt hij verkocht als slaaf in Pompeï. In de villa waar hij komt te werken, ontmoet hij Chloë, een slavin. Folkrad en Chloë raken bevriend. De baas van de villa, heer Lucius, gaat met respect met zijn slaven om, maar zijn zoon Marcus behandelt zijn slaven een stuk slechter. Op een dag gaat het zo ver, dat Folkrad zijn meester, Marcus, vermoord. Hij besluit te vluchten uit de villa. Chloë wilt met hem mee, maar durft het niet. Twee dagen later barst de Vesuvius uit, en kan Chloë niet op tijd wegkomen uit Pompeï, ze overleeft het niet. Folkrad probeert terug te gaan naar het Rijnland.
Mijn mening
Ik vond het een leerzaam boek, omdat het boek over slavernij gaat, en zo ging dat vroeger ook. Ik heb nooit geweten dat slaven meestal zo slecht behandeld werden.


Ook vond ik het boek best wel droevig, omdat Folkrad eerst gelukkig leefde in zijn stam, en daarna verloor hij zijn familie en werd hij ook nog gevangen genomen in Italië als slaaf.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

R.

R.

Ik moest een samenvatting van een boek maken van ongeveer 10 zinnen, en heb deze samenvatting gebruikt :)

8 jaar geleden

P.

P.

het is wel heel kort. geen goede informatie en ik heb het boek zelf ook gelezen en er gebeurde meer met Cloƫ. zo werd ze bijvoorbeeld ook nog zwanger van markus

6 jaar geleden

S.

S.

idd ;)

3 jaar geleden

Pater

Pater

Tantoe kort

1 jaar geleden