De midasmoorden door Pieter Aspe

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 420 woorden
  • 15 augustus 2006
  • 44 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.5
  • 44 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1996
Pagina's
284
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover De midasmoorden
Shadow
De midasmoorden door Pieter Aspe
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Bespreking:
De Midas Moorden
“Beter dan de serie”
Auteur: Pieter Aspe
Titel: De Midas Moorden
Personages:
Substituut Hannelore
Commissaris Pieter Van In
Brigadier Guido Versavel
Hoofdcommissaris Carton
Onderzoeksrechter Creytens
Recensie:
Het verhaal draait om commissaris Pieter Van In die op nogal 'Morseachtige' wijze een onderzoek moet leiden naar de dood van een Duits zakenman: Dietrich Fiedle, die voor de grote Duitse touroperator Kindermann werkt.Hij wordt daarin geholpen door Brigadier Guido Versavel. Tussen de persoonlijke bezittingen van de Duitser wordt een afbeelding van de Madonna van Michelangelo gevonden. Wat deze met de hele zaak te maken heeft is een raadsel voor de alcholist Van In.
Van In zit nog maar pas of de zaak wordt doorgeschoven naar het parket. De commissaris krijgt een andere zaak voorgeschoven. Er is namelijk een bomaanslag gebeurt op het standbeeld van Guido Gezelle. Het beeld is met semtex opgeblazen wat verraad dat dit niet gewoon het werk is van vandalen. Een aanval op de toeristische sector in Brugge, zo blijkt. Naar het wie en waarom is het nog maar gokken voor Pieter, maar hij vermoed wel dat er een link is tussen het opblazen van het beeld en de moord op de Duitser. Op het parket werkt onderzoeksrechter Creytens aan het onderzoek naar de moord op Fiedle. Hij blijkt één en ander achter te houden en dat komt door de Nazi-achtergrond van zijn vader. Die heeft tijdens de tweede wereldoorlog namelijk een plan opgezet om de Madonna van Michelangelo naar Duitsland te transporteren samen met zovele andere door de Nazi's geroofde kunstwerken, de Nibelungenschat genoemd. Het beeld in de Brugse kathedraal is dus slechts een kopie. De twee zaken hebben dus wel degelijk iets met elkaar te maken. Ondertussen wordt er al een andere aanslag gepland, ditmaal op het Belfort. Of Van In en Brigadier Versavel genoeg tijd zullen hebben om de aanslag te verijdelen leest u in De Midas Moorden.

Eigen mening:
Jammer genoeg heb ik eerst de serie 'Aspe' op tv gezien alvorens de boekenreeks te lezen. Wat op het scherm zeer tegenviel, is in het boek veel beter. Het boek De Midas Moorden is het tweede van een hele reeks (Het Vierkant van de wraak is het eerste). Het is een heel aangenaam boek dat vlot leest. Er zitten een heleboel leerrijke delen in het boek. Bijvoorbeeld over de Nazi's.
Pieter Aspe is een rasechte Bruggeling en houdt van 'zijn' stad, dit heeft als gevolg dat er heel gedetailleerde beschrijvingen in het boek zitten maar ook dat Brugge soms iets te fel verheerlijkt wordt.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De midasmoorden door Pieter Aspe"