De jongen in bubbeltjesplastic door Phil Earle

Beoordeling 7.8
Foto van een scholier
Boekcover De jongen in bubbeltjesplastic
Shadow
 • Boekverslag door een scholier
 • 2e klas havo | 487 woorden
 • 13 januari 2020
 • 59 keer beoordeeld
Cijfer 7.8
59 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2015
Pagina's
224
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover De jongen in bubbeltjesplastic
Shadow
De jongen in bubbeltjesplastic door Phil Earle
Shadow
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

De jongen in bubbeltjesplastic

 • Genre:

Dit boek valt onder het genre humor, omdat het een super grappig boek is.

 • Personages:
 • De hoofdpersoon: de hoofdpersoon is Charlie Han, hij is een klein Chinees jongetje die geen gemakkelijk leven heeft op school maar ook thuis niet. Charlie is de hoofdpersoon omdat je het meest over hem leest en je leest wat hij allemaal meemaakt in dit boek en bij veel andere personages lees je dat niet.
 • Bijpersonen:
 1. Zijn ouders, de moeder van Charlie is een strenge moeder die heel bezorgd over haar kind is en de vader van Charlie is heel stil en gaat mee in wat de moeder wil.
 2. Sinus, de enige vriend van Charlie, hij is een beetje apart maar een goede jongen.
 3. Dora, de tante van Charlie die zijn hele leven verborgen is geweest maar tevoorschijn komt.
 • Samenvatting:

In dit alledaagse boek word het verhaal van Charlie Han verteld, een kleine, Chinese jongen die vrij verlegen is, veel verdriet kent maar ook heel eerlijk is tegen zijn familie en vriend. Op school is hij het onderdeurtje en moet hij vaak ‘The Walk’ ondergaan, een boog van mensen die je dan allemaal tegen je schenen trappen. Charlie wil graag geaccepteerd worden op school maar daarvoor moet zijn imago flink veranderen, want nu staat hij bekend als het mama’s-kindje Charlie van de afhaalchinees.

De moeder van Charlie is een strenge moeder, er zijn veel regels in huis en hij mag bijna niks, want zijn moeder is bang. De vader van Charlie zegt niet zoveel en gaat nooit tegen zijn moeder in om Charlie gelijk te geven ook al heeft Charlie soms echt gelijk. Charlie wil weten wat er is maar dat is zo makkelijk nog niet, tot er op een dag een telefoontje komt, en die verandert zijn hele leven…

Doordat Charlie niks mag heeft hij maar een saai leven, het enige wat hij mag doen is bestellingen rondbrengen voor het restaurant van zijn vader, maar ook dat kan niet normaal, nee, hij moet op een driewieler die niet vooruit te krijgen is! Tot op een dag er een skater voorbij Charlie gaat, en dat verandert alles. Charlie komt in de skatewereld en lijkt zijn nieuwe passie gevonden te hebben, tot het moment dat zijn moeder hem ontdekt en dan is de droom over. Huisarrest voor een onbepaalde tijd en elke dag door zijn moeder gebracht en opgehaald worden bij school, het kan niet erg genoeg voor Charlie.

Charlie heeft dus een groot probleem, hij wil skaten maar mag niet van zijn moeder, en zijn vader wil hem ook niet helpen het op te lossen. Tot Charlie er achter komt dat er een reden voor is… een tante.

Een belangrijke plek in dit verhaal is het huis van Charlie en zijn ouders, hier spelen veel scenes zich af en word er veel gezegd. Ook lees je hier het meest over zijn ouders.

REACTIES

Dorien

Dorien

joh wat handig nu kan ik snel mn boekenpresentatie maken bedankt

1 jaar geleden

een scholier

een scholier

wat is er met die tante

1 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.