De huiveringwekkende mythe van Perseus door Imme Dros

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 472 woorden
  • 25 juni 2007
  • 20 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.6
  • 20 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1996
Pagina's
86
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover De huiveringwekkende mythe van Perseus
Shadow
De huiveringwekkende mythe van Perseus door Imme Dros
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Zakelijke gegevens:
De huiveringwekkende mythe van Perseus, Imme Dros, , eerste uitgave 1996,75 blz.

Ik heb het boek De huiveringwekkende mythe van Perseus gelezen, daar ga ik nu wat over vertellen.

Plaats en Tijd:
Dit verhaal speelt zich af in het oude Griekenland. Een paar plaatsen zijn bijvoorbeeld Athene, Argos, De rug van de Noordenwind.
Er wordt ook over de hele wereld gevlogen maar daar word geen beschrijving van gemaakt en er gebeurt daar niks.
Het verhaal speelt duizenden jaren geleden af toen de aarde nog plat was. Op de eerste bladzijde staat ‘’Duizenden jaren geleden, toen de aarde nog plat was, leefde er in Argos een koning die maar geen zoon kreeg’


Probleem:
Perseus moet het hoofd van Medusa de Gorgo zien te krijgen.

Samenvatting:
Perseus en zijn moeder Danaë worden door Akrisios de zee in gestuurd en stranden op een eilandje dat Serifos heet. het eiland Serifos word geteisterd door de machtige koning Polydektes. De koning vindt de moeder van Perseus, Danaë leuk maar Danaë verzet zich er tegen en Perseus verdedigt zijn moeder natuurlijk en krijgt een soort weddenschap met Polydektes.
Perseus moet het hoofd van Medusa de Gorgo (een soort monster) zien te krijgen dit is nog een hele klus, hij krijgt hulp van goden en nimfen. Toen hij klaar was voor het gevecht ging hij naar Medusa en vermoorde hij haar… Tijdens de huldigingen vermoord hij zijn eigen opa met een speer, net zoals in het orakel.

Genre:
Ik weet niet het precieze genre, het gaat over Griekse mythologie en goden.

Open of Gesloten einde:
Dit boek heeft een gesloten einde omdat aan het eind van het boek omdat aan het eind het ‘orakel’ uitkomt en Sefiros in vrede leeft: het kwaad is verslagen , de koning versteend en het orakel is uitgekomen. Dat zijn ongeveer alle vragen die je in het begin aan jezelf zult stellen.


Taalgebruik:
Er zitten veel moeilijke woorden in dit boek , maar dat komt ook omdat het mythologie is en dat hoort moeilijk te zijn. De ruzies onder de goden en de problemen op de oude aarde worden niet uitvoerig beschreven terwijl het moeilijk is om dat jezelf voor te stellen. Ik vind dit boek wel te moeilijk geschreven, het kan allemaal veel makkelijker..

Vertelwijze:
In dit boek word er gebruik gemaakt van de alwetende verteller die alles ziet gebeuren maar er worden ook stukjes in de ikvorm geschreven. Als mensen iets vertellen is dat in de ikvorm.

Mening:
Ik vond dit boek wel aardig maar omdat ik al niet graag boeken lees vind ik bijna geen een boek leuk maar dit boek is erg moeilijk te begrijpen omdat er snel van plaats word gewisseld en het vaak moeilijke woorden bevat zoals al die moeilijke goden namen en plaatsnamen. Dit is natuurlijk wel kenmerkend voor Griekse mythologie maar voor mij is het iets te lastig.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De huiveringwekkende mythe van Perseus door Imme Dros"