Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De hooligan door Ludo Enckels

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover De hooligan
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 593 woorden
  • 24 juli 2007
  • 123 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
123 keer beoordeeld

Boekcover De hooligan
Shadow
De hooligan door Ludo Enckels
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De karakters Hoofdpersoon Erik: Erik is de hoofdpersoon van het verhaal. Erik is een goede en een slechte jongen. Toen hij veel met zijn vrienden om ging, ging hij mee doen met zijn vrienden. Dingen stelen en allemaal van die dingen toen was hij slecht. Maar toen hij in de gevangenis zat ging hij beter nadenken over alles. Erik zit in de gevangenis omdat hij bij een moord betrokken was. Benno: Is een vriend van vroeger van Erik. Erik trok veel met hem op. Benno is een hele slechte jongen. Hij heeft er voor gezorgd dat Erik in de gevangenis kwam. Hij heeft een jongen vermoord. Bart: Hij is een jongen die snel de macht over iemand kan hebben. Dat doet hij heel rustig. Hij zit in het complot.
Wim en Ernest: Wim en Ernest zijn begeleiders in de gevangenis. Wim is een heel strenge begeleider en Ernest laat heel veel dingen toe. Als Ernest er is word er veel alcohol gedronken. Ernest heeft een zoon die aan de drugs is. Waar het boek over gaat Het boek gaat over Erik die in de gevangenis zit. Erik zit in de gevangenis omdat hij in bij een moord betrokken is. Eigenlijk zit hij heel onnodig in de gevangenis. Bij de moord heeft hij bijna niks gedaan. Hij heeft het slachtoffer alleen maar vastgehouden. En toen pakte Benno het slachtoffer en sloeg hem dood met zijn boksbeugel. De volgende dag komt de politie bij Erik langs en ze nemen hem mee. Benno wordt ook gepakt. Benno krijgt een veel ergere straf hij moet levenslang in de gevangenis blijven. In de gevangenis zelf is er iets aan de hand. Iedereen is aan de drugs. Erik doet het ook hij wordt gedwongen. Dan valt Erik iets op iedereen is aan de drugs als Ernest er is. Erik probeert uit te zoeken wat er aan de hand is, dat lukt redelijk. Bij het uitzoeken krijgt Erik hulp van zijn broer. Hij gaat kijken waar Ernest woont. En daar ziet hij een drugsverslaafde rondlopen. Na een tijdje zoeken komt de broer er achter dat het de zoon van Ernest is. Een aantal dagen later overleed de zoon. Erik vind het heel zielig voor Ernest en probeert hem te helpen maar dat lukt niet al te best. Zo eindigt het verhaal. Waar speelt het verhaal zich af Het verhaal speelt zich vooral af in de gevangenis. Ook speelt het zich af in de stad. De hoofdpersoon verandert Ik vind dat de hoofdpersoon veranderd. In het begin is het een drukke jongen daarna is hij eerst druk en dan rustig. Van de hoofdpersoon kun je niet goed zeggen hoe hij echt is. Ludo enckels Ludo enckels is een best onbekende schrijver. Toen ik dit boek ging lezen kende ik hem ook nog niet ik heb geprobeerd zoveel mogelijk bruikbare informatie van hem te vinden. Ludo Enckels is een Belg. Hij werd geboren in Herk de stad. Op dit moment is Ludo 50 jaar. Mijn eigen mening Ik vond het een heel mooi boek om te lezen. In het begin leek het mij een heel saai boek en ook best ingewikkeld. Maar toen ik wat verder was had ik alles door. Dit zijn de woorden die ik bij dit boek vind passen: spannend, ik vind echt dat het spannend is. Dit is ook echt een boek met veel actie. Eng, ik vind de moorden en zo wel heel eng. Ik hoop dat dit mij niet overkomt. Plezierig om te lezen, dit zijn echt mijn favoriete boeken. Van mij krijgt dit boek een dikke 9.

REACTIES

T.

T.

thx voor het posten, nu hoef ik het boek nie te lezen maar gewoon dit verslag uit me hoofd leren XD

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De hooligan door Ludo Enckels"