De Grijze Jager 1 (De Ruïnes van Gorlan) door John Flanagan

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover De Grijze Jager 1 (De Ruïnes van Gorlan)
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 252 woorden
  • 27 oktober 2016
  • 80 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
80 keer beoordeeld

Boekcover De Grijze Jager 1 (De Ruïnes van Gorlan)
Shadow

Welkom in de wereld van De Grijze Jager, een historische wereld vol woeste wouden, steile kliffen en ruige bergketens. Op de vlakte vind je statige kastelen. In de heuvels houden de angstaanjagende Wargals zich schuil. En diep in het bos staat het kleine huisje van leermeester Halt. Daar woont ook Will, een weesjongen, die wordt opgeleid tot meesterspion. Hij is de ho…

Welkom in de wereld van De Grijze Jager, een historische wereld vol woeste wouden, steile kliffen en ruige bergketens. Op de vlakte vind je statige kastelen. In de heuvels houden d…

Welkom in de wereld van De Grijze Jager, een historische wereld vol woeste wouden, steile kliffen en ruige bergketens. Op de vlakte vind je statige kastelen. In de heuvels houden de angstaanjagende Wargals zich schuil. En diep in het bos staat het kleine huisje van leermeester Halt. Daar woont ook Will, een weesjongen, die wordt opgeleid tot meesterspion. Hij is de hoofdpersoon in deze spannende verhalen vol geheimen.

De Grijze Jager 1 (De Ruïnes van Gorlan) door John Flanagan
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

De Grijze jager
John Flanagan
Uitgeverij: Gottmer
John Flanaghan is geboren op 22 mei 1944 in Sydney Australië. Hij heeft drie kinderen: 2 dochters en 1 zoon. Hij is begonnen met schrijven omdat zijn zoon niet graag van lezen hield, dus John Flanaghan ging 20 korte verhalen schrijven voor hem zodat hij ging lezen en het lukte. De hoofdpersoon in die korte verhalen is Will, en dat moet de zoon van John Flanaghan voorstellen. Ik vertel straks in de volgende dia meer over Will. De zoon van John Flanaghan vond dat hij goede verhalen kon schrijven, en zei dat’ie echte boeken moest gaan schrijven.Daarom is John Flanaghan schrijver geworden.
(Volgende dia) Samenvatting

Op een dag zijn de kinderen in het  kasteel uitgenodigd zich aan te sluiten bij een meester.Je kon je aansluiten bij de diplomatieke dienst, de krijgsschool, de keukens, de klerkenschool en als laatste bij de grijze jagers…..
Hij wordt uitgekozen voor een opleiding tot grijze jager.Zijn leermeester heet Halt. Halt leert Will hoe hij precies met pijl en boog moet schieten, leert ongemerkt sluipen en camoufleren.Maar dan gaan Halt en Will op missie, ( op opdracht van de koning die ook meegaat naar de Kalkara: een Moordende wezen van Morgarath.
Morgarath is de Vijand des Doods en de nacht van ontij. Hij wil wraak nemen op Halt, omdat lang geleden Halt een oorlog van hem gewonnen had.
Een Kalkara is een soort aap maar dan met klauwen en het kan op z’n poten staan.  

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De Grijze Jager 1 (De Ruïnes van Gorlan) door John Flanagan"