De Griezelbus 2 door Paul van Loon

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 404 woorden
  • 24 juli 2007
  • 287 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.5
  • 287 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
1994
Pagina's
232
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (1995 Genomineerd) , Kinderjury 13-16jaar (1995 Genomineerd)

Boekcover De Griezelbus 2
Shadow
De Griezelbus 2 door Paul van Loon
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
De Griezelbus 2
Door Paul van Loon

Samenvatting

Vier kinderen gaan op een autokerkhof autoradio’s zoeken. Als het plotseling begint te regenen schuilen ze in een oude bus. Dan slaat de bliksem in en de radio van de bus gaat spelen. Er komt een stem uit de radio, het is een presentator. Hij noemt zich zelf P Onnoval. Hij vertelt griezelverhalen. Eerst vinden de kinderen de verhalen wel leuk. Maar dan komen ze er achter dat ze moeten luisteren als ze nu willen of niet!Ook denken ze dat de presentator hoort wat ze zeggen. Als ze willen uitstappen gaat de deur niet open. Dan stapt er een skelet in de bus Die gaat achter het stuur zitten. Hij start de motor van de bus en rijdt weg met de kinderen achter in de bus zittend op een bank. Hij rijdt recht door de gesloten poort van het autokerkhof de weg op. Er stappen nog meer vreemde personen in de bus. De bus stopt heel onverwachts bij een kerkhof. Daar zien ze verscholen achter wat struiken een grafsteen liggen. Het skelet duwt hun erop af. Ze zien een vampier uit het graf komen die de kinderen wil bijten. Een van de kinderen had een boek onder de bank van de bus gevonden. Als de vampier het boek ziet zegt hij dat het boek erg belangrijk voor hem is. De kinderen denken als het boek dan zo belangrijk voor hem is dan steken we het toch in brand dan gaat hij misschien wel dood! Toen ze het boek in brand staken ging de vampier inderdaad dood. Maar dat was niet het enige. De andere vreemde mensen gingen ook dood. Ze renden het kerkhof af en gingen naar huis.

Mening
Het boek was erg spannend en eng, omdat er van allerlei wezens in voorkomen die je zelf niet wil tegenkomen bijvoorbeeld vampiers, weerwolven, een beer die begint te leven, een spookhuis, een kermismonster. Soms loopt het nog goed af maar soms ook niet daarom blijft het ook spannend dus vraag je je af hoe het dit keer afloopt.

Het was ook ongeloofwaardig, omdat er wezens in voor komen die niet bestaan. Het boek was makkelijk te volgen omdat er 4 hoofdpersonen in voor kwamen die in de bus meerijden en in elk verhaal hoogstens drie personen die in moeilijkheden kwamen. Het boek was soms ook erg verrassend er kwamen dingen in voor die je helemaal niet verwacht.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

wat een kut boek serieus.

11 jaar geleden

D.

D.

ja dat is waar

7 jaar geleden

J.

J.

waarom zetten ze er nooit een goed boekverslag op!

11 jaar geleden

Z.

Z.

ik heb die boek die is super leuk @sjon en daan die doen hun best om iets goeds te schrijven

4 jaar geleden

H.

H.

Thx hoef k m zelf ni temaken

3 jaar geleden

Andere verslagen van "De Griezelbus 2 door Paul van Loon"