Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De gele scooter door Elle van den Bogaart

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
Boekcover De gele scooter
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 735 woorden
  • 28 mei 2006
  • 38 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
38 keer beoordeeld

Boekcover De gele scooter
Shadow

Spike is woedend. Op zijn vader, die hem een verrader vindt. Op de leraar techniek die hem vanmiddag dwarszat. Op de jongen die de koplamp van zijn scooter kapot heeft gemaakt. En zeker op het meisje dat opeens vlak voor hem op de weg gaat fietsen.

Wies schrikt zich rot als ze bijna wordt aangereden door een jongen op een scooter. Ze had hem totaal niet aan horen k…

Spike is woedend. Op zijn vader, die hem een verrader vindt. Op de leraar techniek die hem vanmiddag dwarszat. Op de jongen die de koplamp van zijn scooter kapot heeft gemaakt. En …

Spike is woedend. Op zijn vader, die hem een verrader vindt. Op de leraar techniek die hem vanmiddag dwarszat. Op de jongen die de koplamp van zijn scooter kapot heeft gemaakt. En zeker op het meisje dat opeens vlak voor hem op de weg gaat fietsen.

Wies schrikt zich rot als ze bijna wordt aangereden door een jongen op een scooter. Ze had hem totaal niet aan horen komen. Wanneer hij haar uit begint te schelden, scheldt ze terug. Maar dan pakt de jongen een mes.

Isis fietst in haar eentje over de lange Wessellaan. In de berm ziet ze een gele scooter staan. Als ze vanuit de struiken een meisje hoort gillen, beseft ze dat er iets helemaal mis is. Wat moet ze doen?

Op een regenachtige middag in oktober kruisen de paden van Wies, Isis en Spike elkaar. Vanaf die dag is niets meer hetzelfde.

De gele scooter door Elle van den Bogaart
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De gele scooter Isis komt van tennis af samen met een vriendin als ze aan het einde van de weg zijn slaat haar vriendin rechts af en moet Isis nog een stuk alleen fietsen op de lange Wessellaan. Opeens hoort ze gegil uit de bosjes vandaan komen een meisje schreeuwt hard: “Hou op, ga van me af, rot op!!” Ze schrikt ervan en weet niet wat ze moet doen Isis roept keihard “Klootzak” en ze fietst snel weg, maar het is te laat de jongen met de gele scooter haalt haar in en bedreigt haar. Als je me verlinkt doe ik precies het zelfde met jouw als het meisje inde bosjes. Isis verstijft en sprint snel naar huis. Thuis aangekomen was ze helemaal overstuur en vertelde alles tegen haar moeder en die belde de politie. Even later toen de politie bij haar thuis kwam werd ze ondervraagt en moest ze vertellen hoe de jongen eruit zag en wat ze zich allemaal kon herinneren. De Wessellaan Wies lag nog steeds in de bosjes en had overal pijn en bloed, ze voelde zich vies ze dacht bij zichzelf die jongen wilde me verkrachten en opeens begon ze te huilen. Gelukkig was de jongen weg. Ze probeerde naar de weg te strompelen maar haar enkel deed te veel pijn dat kwam vast doordat die jongen me had geschopt dacht ze, ze probeerde verder te strompelen maar dat deed veel pijn toen ze bij de weg was viel ze ze trok het niet meer. Toen ze er lag kwam er opeens een auto aan rijden en die stopte en bracht Wies naar huis. Toen ze thuis was belde haar moeder meteen de politie. Even later waren die hij haar thuis en nu kwam het vervelende ze moest precies vertellen wat er was gebeurt en hoe ze vertelde het en zei: ”Ik werd opeens de bosjes in gesleurd, hij bedreigde me met een mes, sloeg me een paar keer omdat ik weg wilde komen en hij heeft me gepakt”. Ze moest die zelfde dag nog naar het bureau toe om aangifte te doen en een inwendig onderzoek om te kijken of hij sporen had achter gelaten. Spike is boos en link die zeikwijven verraden me vast, ook al heb ik ze bedreigt en dan ben ik ook nog me mes vergeten en heeft dat ene wijf m’n scooter met bloed vies gemaakt. En dat andere meisje moet echt haar mond houden. Als hij op school zit, is hij afwezig hij moet steeds denken aan wat er is gebeurd gisteren
Wies belt haar beste vriendin op om langs te komen. Als Astrid er is vertelt ze alles wat er was gebeurt ze moet er weer van huilen en overgeven. Astrid stelt haar gerust en geeft haar een cadeautje en heeft ook nog een kaartje van Kay bij zich een jongen uit de klas van Astrid en Wies. Wies leest het voor en vind het heel erg lief van hem ze krijgt er zelfs een beetje kriebels bij. Isis gaat met haar moeder boodschappen doen en ze gaan pizza halen opeens weer ze waarvan ze de jongen kent Hij bezorgde vorige week de pizza’s. Als ze thuis zijn bellen ze politie op om het te vertellen. Wies is zenuwachtig Kay komt zo langs . Als hij er is , is het toch wel heel leuk. Hij is erg bezorgt en vertelt dat er ook zoiets was gebeurt met zijn zusje en zegt tegen wies je hoeft niet bang te zijn ik ben bij je en ze krijgt weer kriebels. Spike zit in de problemen. Zijn vader is agressief en komt z’n broertje bij hem thuis brengen omdat die niet genoeg geld heeft om nog voor hem te zorgen. Spike z’n moeder is bang voor haar ex man. Spike beschermd zijn moeder en dan vertrekt zijn vader opeens zonder iets te zeggen. Dankzij Isis’ tip word Spike opgepakt bij zijn werk. Hij is helemaal geflipt en moet mee naar het bureau. Een agent zegt dat hij flink in de problemen zit. Die avond gaat Wies met Kay naar een feestje. Ze zijn een beetje verliefd op elkaar geworden. Als Kay eventjes weg is, komt er een meisje op haar afgestapt en ze zegt “ik ben Isis ik was ook op de Wessellaan toen je werd gepakt door die jongen”. Het wordt even stil, maar later glimlachen ze en gaan ze dansen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De gele scooter door Elle van den Bogaart"