Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De gele scooter door Elle van den Bogaart

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
Boekcover De gele scooter
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 673 woorden
  • 28 november 2004
  • 141 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
141 keer beoordeeld

Boekcover De gele scooter
Shadow

Spike is woedend. Op zijn vader, die hem een verrader vindt. Op de leraar techniek die hem vanmiddag dwarszat. Op de jongen die de koplamp van zijn scooter kapot heeft gemaakt. En zeker op het meisje dat opeens vlak voor hem op de weg gaat fietsen.

Wies schrikt zich rot als ze bijna wordt aangereden door een jongen op een scooter. Ze had hem totaal niet aan horen k…

Spike is woedend. Op zijn vader, die hem een verrader vindt. Op de leraar techniek die hem vanmiddag dwarszat. Op de jongen die de koplamp van zijn scooter kapot heeft gemaakt. En …

Spike is woedend. Op zijn vader, die hem een verrader vindt. Op de leraar techniek die hem vanmiddag dwarszat. Op de jongen die de koplamp van zijn scooter kapot heeft gemaakt. En zeker op het meisje dat opeens vlak voor hem op de weg gaat fietsen.

Wies schrikt zich rot als ze bijna wordt aangereden door een jongen op een scooter. Ze had hem totaal niet aan horen komen. Wanneer hij haar uit begint te schelden, scheldt ze terug. Maar dan pakt de jongen een mes.

Isis fietst in haar eentje over de lange Wessellaan. In de berm ziet ze een gele scooter staan. Als ze vanuit de struiken een meisje hoort gillen, beseft ze dat er iets helemaal mis is. Wat moet ze doen?

Op een regenachtige middag in oktober kruisen de paden van Wies, Isis en Spike elkaar. Vanaf die dag is niets meer hetzelfde.

De gele scooter door Elle van den Bogaart
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Uitgever: Van Holkema & Warendorf De hoofdspelers in het verhaal; Isis: Het meisje die alles ziet gebeuren, ze wil wat doen maar ze durft niet¡K
Dan komt de jongen die het meisje lastig valt haar ineens achterna, En bedreigt haar met een mes. In het boek zelf word niet precies beschreven hoe ze eruit ziet. Wies: Het meisje dat word verkracht door Spike, de jongen van de gele scooter. In het boek word niet precies beschreven hoe ze eruit ziet. Kay: de jongen die Wies steunt, later groeit er iets moois tussen hun twee ƒº Spike: De jongen die wies verkracht en isis bedreigt, hij wordt in het boek als volgt om schreven: bruine ogen, zwart kortgeknip haar, een oorbel, het is een echte foute jongen, doordat zijn vader zo¡¦n rotzak is geweest tegen hem is hij helemaal de verkeerde kant opgegaan. Beoordeling: Ik vond het boek; Spannend; ik wilde elke keer verder lezen om erachter te komen of dat ze Spike nou al hadden opgepakt. Zielig; het is heel zielig om precies erachter te komen hoe wies zich voelt, al die onderzoeken die ze moet doorstaan. Leuk; ik vond het ook een heel leuk boek, omdat het vanaf 3 kanten is geschreven, soms is dat wel moeilijk te volgen maar het geeft een beter beeld van het verhaal.
Samenvatting; Wies schrikt zich rot, ze word bijna aan gereden ze had hem helemaal niet zien aankomen, als hij haar daarna ook nog eens begint uit te schelden, scheld ze terug. Dan pakt de jongen een mes, bedreigt haar en verkracht haar. Op dat zelfde moment fiets Isis naar huis over de lange Wessellaan, ze hoort een meisje schreeuwen en ziet een gele scooter in de berm staan ze weet meteen dat het helemaal fout is. Wat moet ze doen ? Moet ze er naar toe rennen ? De politie bellen? Haar hoofd tolt ervan¡Kze wil keihard wegfietsen om iemand te kunnen waarschuwen, maar dan schiet haar voet van de trapper af¡KKLOOTZAK roept ze keihard. En dan komt de jongen uit de bosjes en stapt op zijn scooter en kom haar achterna. Ze trapt zo hard ze kan..maar dan voelt ze een hand op haar schouder. Ruw wordt ze tegengehouden. Ze kijkt een jongen aan met bruine ogen en een oorbel, hij kijk haar aan en zegt met een harde stem: ¡¥¡¦ Je houdt je bek of anders doe ik hetzelfde bij jou ! ¡¥¡¦ hij geeft vol gas en weg is hij. Isis fiets zo hard ze kan. Als ze thuis komt gooit ze haar spullen neer en begint ze te roepen: Mamaaaa!! Mamaaa waar zit je nou?!!.... Ze is er niet. Wat moet ze nou doen ?? waar ken ik die jongen nou van ? moet ik de politie waarschuwen ?? haar hoofd tolt ervan. Ondertussen heeft een voorbijganger Wies gezien ze wordt naar huis gebracht waarna de politie gebeld word, een rit van lange onderzoeken volgt. Spike weet niet wat hij moet doen hij zit aardig in de shit dit keer, waarom fietste dat kind nou niet gewoon door?!.. en nou zitten zijn vrienden ook nog op hem te wachten¡K
Wies voelt zich vies en gebruikt, hoe moet ze dit ooit verwerken, en die onderzoeken van de politie¡Kze weet het echt niet meer, gelukkig is daar Kay, ze vindt hem eigenlijk al een tijdje leuk, tenminste ze kan het gevoel voor hem nog niet echt plaatsen. Hij is er gelukkig voor haar, hij komt langs geeft het huiswerk door en luistert naar haar verhaal. Isis heeft ondertussen ook contact gezocht met de politie. En ze probeert er achter te komen waar ze die gozer nou van kent¡K.ineens schiet het haar te binnen! Het is de pizzabezorger!!...na een hoop onderzoeken enzovoort wordt spike opgepakt. In die tussentijd groeit er tussen Wies en Kay een goeie band, uiteindelijk krijgen ze ook wat. Spike wordt opgepakt en krijgt waarschijnlijk een hele lange straf. En Wies en Isis ontmoeten elkaar op een feestje, ze zijn opgelucht want van Spike zullen ze voorlopig geen last meer hebben.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De gele scooter door Elle van den Bogaart"