De elfstedentocht door Mohammed Nasr

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover De elfstedentocht
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo/havo | 615 woorden
  • 14 januari 2011
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
8 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1987
Pagina's
45
Geschikt voor
bovenbouw havo/vwo
Punten
1 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's

Boekcover De elfstedentocht
Shadow
De elfstedentocht door Mohammed Nasr
Shadow
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Samenvatting
Dit verhaal gaat over Mohammed Nasr, die is geëmigreerd van Marokko naar Nederland. Hij vertelt in dit boek hoe hij leeft en wat hij allemaal doet. In het begin begon hij te vertellen hoe Nederland er voor hem uitzag hij vond het een land die die de zwakke mensen helpt, hij vergelijkt zich steeds met een Nederlander en doet zijn best om er op een te lijken. In het verhaal probeert hij ook de hele tijd een goed voorbeeld te zijn voor buitenlanders en probeert zich tegelijkertijd ook te scheiden van de groep door bijvoorbeeld vaker met Nederlanders te praten en ook door bijvoorbeeld niet te klagen omdat hij denkt dat het in Nederland alleen om bewijzen gaat, zonder dat zou je niet moeten klagen.

Het boek heet de Elfstedentocht omdat Mohammed Nasr de Elfstedentocht meegereden. Daar werd aan het eind van de boek over gepraat. Het boek eindigde toen hij wakker werd van een droom over een vriend die de meereed met de Elfstedentocht en als eerste finishte, helaas was hij een zwartrijder en is hij dus geen officiële winnaar.

Toen hij het thuis heel koud had en een hoge rekening voor verwarming had besloot hij maar om weer naar het pension te gaanMening
Ik vond dit boek leuk om te lezen maar zou het niet aanraden omdat het heel saai is. Ik hou er niet zo van om iets te lezen waar ik niets aan heb. Het was geen grappig, of boek vol met avonturen. Nee het was gewoon een verhaal over een Marokkaanse meneer die over zijn leven vertelt. Zijn leven is niet zo heel interessant. Alleen dat hij goed geïntegreerd is.

In het verhaal vertelt hij dat hij niet meer naar die lawaaierige feesten gaat van marokanen die de “marokannen” altijd hebben. Nou in amsterdam heb je meer dan 30 clubs die 20 keer zoveel lawaai maken. Dan vertelt hij dat hij zijn cultuur helemaal heeft los gelaten. Ik irriteer me eigenlijk aan dat soort kleine dingetjes. Als een nederlander naar marokko gaat moet hij daar dan ook alleen marokaans eten op eten om GOED geïntegreerd te zijn? En zou Ik vind een cultuur juist heel belangrijk, hij denkt dat het niet zo belangrijk is en laat het gewoon los. Bij het maken van de samenvatting had ik zelfs niet zoveel te vertellen omdat er gewoon niet zoveel gebeurd. Het komt allemaal op hetzelfde neer en dat is “ik ben een goed geïntegreerd persoon”. Een heel saai boek!

De rest van het verhaal was wel oke, als ik dit boek een cijfer zou dan zou ik het een 6 geven omdat ik het boek niet zo interessant vindInformatie
boek: De Elfstedentocht

Uitgever: Uitgeverij de Geus

Verhaal soort: Het is een Marokkaanse man die vertelt over zijn integratie en wat er allemaal in zijn leven is gebeurd.

Afloop: Happy End

Realiteit: Alles in het verhaal is realistisch, Hij vertelt hoe hij de wereld zag en over zijn leven. Dit boek is best wel oud en sommige dingen die hij vertelt kunnen eigenlijk niet meer. Zoals een gratis kaartje krijgen als je zwartrijd. Nu word er veel strenger gecontroleerd.

Hoofdpersoon: Mohammed Nasr

Omgeving: Het speelt zich gewoon in Nederland af maar wel een tijdje geleden. In het verhaal wordt de omgeving realistisch beschreven en de sfeer wat minder.

Tijd: Het is niet precies beschreven wanneer het was, maar ik denk dat het zich in 1985 or 1986 speelt omdat er toen een Elfstedentocht was. In het verhaal word er niet met de tijd gespeeld.

door welke ogen zie je de gebeurtenissen: Het verhaal zie je door de ogen van Mohammed Nasr

Hij zij of ik verhaal: Het is een Ik verhaal

REACTIES

A.

A.

dit boek is geweldig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.