Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

De droomkoningin door Maarten 't Hart

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
Boekcover De droomkoningin
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 366 woorden
  • 28 juli 1999
  • 25 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
25 keer beoordeeld

Boekcover De droomkoningin
Shadow
De droomkoningin door Maarten 't Hart
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie
Titel De droomkoningin Schrijver Maarten 't Hart Uitgever De Arbeiderspers, 1997 Verteltijd 212 bladzijden Fabel Metten Anker is getrouwd met Renske. Hij vindt dat ze te veel slaapt en te sloom vrijt. Metten vinden dit niet leuk en hij leert Angela kennen. Daar beleefd hij een hartstochtelijke nacht mee. Als hij terug keert besluit hij af te snijden door het volkstuinencomplex, zodat zijn vrouw Renske niet ongeruster wordt dan ze waarschijnlijk al is. Onderweg naar huis heeft hij behoefte om al zijn belevingen met meisjes en vrouwen op een rijtje te zetten. Decor (ruimte) Het verhaal speelt zich voornamelijk af in het volkstuinencomplex. In het verhaal staat niet vermeld in welke tijd het zich afspeelt. Het verhaal speelt zich af in het milieu van onze stand.
Verhaalpersonen De hoofdfiguren zijn: - Metten: hij is een bakkerszoon, hij heeft een rijk innerlijk leven, hij weet niet wat hij met zijn lustgevoelens aan moet en hij houdt van de muziek van Bach. - Renske: ze is getrouwd met Metten, ze is een violiste en ze heeft het veel te druk met haar werk. De belangrijkste bijfiguren zijn: - Angela: ze is vriendelijk, maakt snel contact en ze is sterk. - Bach: bepaald een deel van het leven van Metten. De verhaaltechniek Het verhaal heeft een opening- in- de- handeling. Het verhaal heeft een gesloten einde. De vertelde tijd is: 1 nacht. Het verhaal is chronologisch verteld, maar wel met veel flash-backs. Het verhaal is een ik- verhaal. Het verhaal is een liefdesroman. Motieven en Thema De motieven die ik in dit verhaal belangrijk vind zijn: Bach; Het zonnestelsel; Trouw; Begeerte. Het thema in dit verhaal is: de zoektocht naar wat in je leven ontbreekt. Dat is voor Metten een goede seksuele relatie met Renske. Ik vind de titel wel bij het verhaal passen. Verklaring van de titel: De titel is dubbelzinnig. De droomkoningin kan zijn grote liefde Renske voorstellen of Angela waarmee hij een goede seksuele relatie heeft. Mijn mening Het mooiste stuk uit het verhaal vind ik als Metten naar een hoer gaat. Dat stukje staat erg humoristisch beschreven. Ja ik zou een ander dit boek aanraden omdat ik de manier waarop het verhaal geschreven is heel erg leuk vind.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De droomkoningin door Maarten 't Hart"