Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De boogschutter van Hirado door Rob Ruggenberg

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
Boekcover De boogschutter van Hirado
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo | 506 woorden
  • 26 januari 2016
  • 63 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
63 keer beoordeeld

Boekcover De boogschutter van Hirado
Shadow
De boogschutter van Hirado door Rob Ruggenberg
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
  1. De boogschutter van Hirado.
    Rob Ruggenberg.
    Querido.
    2013.
    Het boek is niet verfilmd.

 

  1. Ik heb het boek gekozen omdat u in de klas had gezegd dat de boeken van Rob Ruggenberg waar gebeurt zijn en goed geschreven zijn. De voorkant van het boek en de naam sprak mij ook aan, omdat te maken had met geschiedenis vond ik het meteen ook een
    leuk boek.

 

  1. Reyer moet naar Hirado, maar hij moest eerst een boodschap afleveren toen hij dat had gedaan kreeg hij een yumi een Japanse boog hij leerde schieten met de boog en redde daarmee iemands leven.
  2. Oorlog, liefde, mishandeling.

 

  1. Historisch verhaal.
     
  1. Reyer: Behulpzaam omdat hij meerdere keren mensen heeft geholpen en heeft gered.

 

  1. Geloofwaardig: Het is echt gebeurt en hij heeft het ook zo geschreven.

Spannend: hij was bijna dood gegaan voor een ander.
Verrassend: ze gingen bijna dood maar ze werden gered.

  1. Het speelt zich af in Japan in Hirado en Kawachi.

 

  1. Het speelt zich af in de 17e eeuw want het is het jaartal 1624 met de V.O.C.

 

  1. Het was de bedoeling van de schrijver om je te laten zien hoe het er vroeger aan toe ging en hoe het kan gaan als je niet oppast.

 

  1. A. Hij moet een brief afgeven maar de weg is vol gevaar.
            B. Hij vind het spannend maar geeft de brief wel af.
            C. ik zou de brief ook afgeven maar daarna niet meer terug gaan als je weet dat je gevaar loopt want je weet dat je opgepakt kan worden en in de gevangenis kan belanden en daar sterven.

 

  1. Reyer gaat samen met meneer Wang Sakura redden van Neshiko, daarna gaan vluchten naar China want in Japan zijn ze niet meer veilig. Ze hebben Sakura gered maar liggen nu stil op zee zonder wind en zonder water, ze vallen alle drie in slaap. De volgende ochtend wordt Reyer wakker en ziet een zwart puntje in de horizon er is weer wind en hij vaart er naar toe maar het zwarte puntje verdwijnt weer. Bij het redden van Sakura is meneer Wang geraakt in zijn schouder en is Sakura’s rechterhand eraf gesneden om haar uit de boeien te halen. De Chinese piraten hebben Sakura en meneer wang in het water gegooid, Sakura schrok en bewoog ze werd uit het water gehaald. “Waar is Reyer” dacht Sakura ze lag op het dek van het praten schip en Reyer lag naast haar.
     
  2. Rob Ruggenberg is geboren in 1946 in wassenaar. Hij heeft 6 jaar bij de marine gezeten als radiotelegrafist, daarna is hij door Europa gaan liften met een vriend. Toen hij terug was in Nederland is hij leerling journalist geworden, in 1974 kreeg hij een baan in Noord-Brabant als binnenlandredacteur.                                 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De boogschutter van Hirado door Rob Ruggenberg"