Dani Bennoni (Lang zal hij leven) door Bart Moeyaert

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover Dani Bennoni (Lang zal hij leven)
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas kso | 570 woorden
  • 21 april 2012
  • 99 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
99 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2004
Pagina's
84
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's

Boekcover Dani Bennoni (Lang zal hij leven)
Shadow
Dani Bennoni (Lang zal hij leven) door Bart Moeyaert
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

-Info auteur : Bart Moeyaert
Bart Moeyaert wordt geboren op 14 januari 1927 in een zeer grote villa van zijn vader Arthur Moeyaert. Hij was een zeer creatief kind dat vaak bezig was met tekenen en knutselen , hij begon ook al snel met boeken lezen. Hij studeerde onder andere aan de kunsthumaniora van Gent. In 1987 studeerde hij af als leeraar maar ging al snel als freelance werken bij het weekblad “Flair”. In 1989 begon Moeyaert te werken voor uitgeverij Averbode ,eerst als corrector, later als redacteur voor de kindertijdschriften. In 1995 werd hij officieel schrijver van beroep en later ook als docent Creatief Schrijven aan de afdeling Woordkunst van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

-Inhoud :
Het hoofdpersonage in het boek is de kleine jongen Bing . Het verhaal speelt zich af in 1939 en gaat grotendeels over dat Bing wil leren voetballen. Hij wil graag leren voetballen om zijn grote broer Moon blij te maken. Moon is in legerdienst gegaan en sindsdien heeft niemand nog iets van hem gehoord. Bing is ervan overtuigd dat Moon snel terug zal keren, maar de zus van Bing en Moon heeft daar haar twijfels over. De moeder van Bing heeft zich op haar kamer opgesloten sinds dat Moon weg is. Dani Bennoni , de beste voetballer van het dorp is Bing nog iets verschuldigd en Bing hoopt dat Dani hem les zal geven in het voetballen, maar dat ziet Dani Benonni niet zo zitten.

Personages :
-Bing (hoofdpersonage): de jongen die volgens mij rond de 10-12 jaar is. Hij is een gevoelge jongen die een klein beetje een “naloper” is. Hij doet vaak alles wat hem gevraagd wordt.

-Lenny : de beste vriend van Bing die in ieder hoofdstuk aanwezig is. Hij heeft twee korte benen en kan daardoor niet goed wandelen en helemaal niet hardlopen , hij heeft vaak ondersteuning nodig van Bing. Hij doet er alles aan om zijn beste vriend. Lenny is ongeveer even oud als Bing.

-Dani Bennoni : hij is ouder dan de rest maar niet oud genoeg om auto te rijden. Hij de jongen waarnaar Bing veel opkijkt , hij wil gelijk hem zijn en gelijk hem kunnen voetballen en dansen. Dani is de populairste jongen uit de buurt , hij is vriendelijk maar kan ook een echte bullebak zijn die agressief is.

-Martha : zij is de beste vriendin van Bing.

-Martha’s moeder : zij is de vrouw die het voor Bing opneemt omdat zijn moeder niet meer buiten haar kamer komt. Het is een vriendelijke, verstandige vrouw die het voor veel mensen opneemt.

-Anneke : de zus van het hoofdpersonage Bing , zij komt niet zo veel in het boek voor.
(Over uiterlijke kenmerken wordt in het boek bijna niet gesproken)

Fragment :
De zus van Bing zegt dat ze gezien heeft dat Bing in het bed van Moon is gaan liggen. Hij deed dat omdat hij Moon fel mist en zodat hij aan hem kan denken hoe hij was voor hij in legerdienst ging. De zus van Bing vraagt aan haar vriendinnen of ze dat ook niet belachelijk vinden, maar die vinden het helemaal niet raar. Martha wordt boos omdat ze weet dat Bing het moeilijk heeft met Moon zijn vertrek.

Beoordeling :

Ik vind het een zeer goed boek het is kort maar heel krachtig . Wat wel minpunten zijn vind ik dat ze op bepaalde (belangrijke) dingen snel overheen gaan. Zoals bijvoorbeeld dat zijn broer in legerdienst is gegaan. Hier wordt weinig over gesproken en helemaal niet letterlijk gezegd.

REACTIES

T.

T.

DIT BOEK IS GEWOON SUPER LEUK IK MOEST EEN TOETSJE MAKEN OVER DIT BOEK EN IK BEHAALDE EEN 8.9 DANKZIJ ALLE INFORMATIE VAN WWW.SCHOLIEREN.COM DANK JE WEL ):-

7 jaar geleden

A.

A.

):- <- Wat betekent dit?

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Dani Bennoni (Lang zal hij leven) door Bart Moeyaert"