Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Confetti conflict door Carry Slee

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
Boekcover Confetti conflict
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 453 woorden
  • 25 januari 2002
  • 75 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
75 keer beoordeeld

Boekcover Confetti conflict
Shadow
Confetti conflict door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Titel: Confetti Conflict
Schrijver/ster: Carry Slee
Illustraties: Roelof van der Schans
2. Waarom heb ik dit boek gekozen? · Ik heb al vaker wat van deze auteur gelezen · Ik lees dit soort verhalen graag
3. Maak een samenvatting van het verhaal. Zie volgende pagina
4. Bij welke genre hoort mijn boek? · Eigentijds verhaal · Reisverhaal
5. Wat is het onderwerp van mijn boek? Johan verkoopt allemaal zakjes confetti, terwijl hij die van Marks vader gekregen heeft. De vader van Mark heeft een nieuwe vriend en Mark helpt Jasmijn op het internaat te krijgen. 6. Wie waren de hoofdpersonen? Mark en Jasmijn. 7. Verklaar de titel: Johan verkoopt een zakje confetti aan Harde Henkie. Hij verkoopt ook nog een muntstuk. Dan blijkt dat het nep is. Johan wordt in elkaar geslagen en wordt vastgebonden aan een boom… 8. Geef je mening over het boek · Lengte: te kort / te lang / goed van lengte · Inhoud: saai / langdradig / vervelend / spannend / droevig / humoristisch · Taal: te eenvoudig / begrijpelijk / te moeilijk · Totaal indruk: waardeloos / niet veel aan / gaat wel / goed / heel erg goed Mark woont met zijn vader op een boot. Zijn vader is kunstenaar. Zijn moeder is dood gegaan toen hij nog maar twee jaar was. Jasmijn is de vriendin van Mark. Ze wil na de basisschool naar een sportinternaat, maar haar ouders hebben iets anders in hun gedachten. Mark en Jasmijn zorgen er stiekem voor dat Jasmijn toch naar het internaat kan. Ze kopen treinkaartjes en gaan er naar toe. Ze zien wel hoe ze thuis komen. Als het begint te stortregenen, komt er een auto die hen naar de opa van Jasmijn brengt. Opa belt de ouders van Jasmijn op en legt uit waarom Jasmijn dat zo graag wilde. Jasmijn vindt dat Mark tegenover haar ook stiekem gedraagt. Ze vermoedt dat hij een vriendinnetje heeft. Er is iets anders aan de hand: Mark heeft zijn vader gezien met Rob en dat mag niemand weten. Samen met andere kinderen uit de klas spieken ze bij een proefwerk. Mark heeft spiekbriefjes gemaakt en hij verkoopt ze voor een kwartje. Ze gaan ook op ziekenbezoek bij hun vriend Stef. Ze plagen “Krentje’’, hun gierige klasgenoot Johan. Johan verkoopt allemaal zakjes confetti, terwijl hij die van Marks vader gekregen heeft. Hij verkoopt een zakje aan “Harde Henkie”. Hij verkoopt ook nog een muntstuk. Dan blijkt het dat het nep is. Mark en zijn vrienden vertrouwen de zaak niet helemaal. Als Johan het geld weer terug wil geven, volgen Mark en zijn vrienden hem. Dan wordt Johan in elkaar geslagen en vast gebonden aan een boom. Ze besluiten hem toch maar te helpen. Op een gegeven moment stapt Mark op Jasmijn af. Mark wil haar vertellen dat zijn vader een vriend heeft. Toen zei Jasmijn dat ze dat al wist!

REACTIES

S.

S.

goed verslag klopt het helemaal of niet. ik hoop het wel wat dit gebruik ik voor school!!

Bedankt!!!!!!!!!

21 jaar geleden

K.

K.

nou ik wil wel eens weten waar dei volgend pagina is ????????
gr kim

21 jaar geleden

E.

E.

goed verslag ik heb er zelf ook wat aan gehad bedankt(K)

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Confetti conflict door Carry Slee"