Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Catching fire door Suzanne Collins

Beoordeling 5
Foto van een scholier
Boekcover Catching fire
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo/havo | 589 woorden
  • 31 januari 2016
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 5
12 keer beoordeeld

Boekcover Catching fire
Shadow

Katniss Everdeen heeft meer geluk gehad dan ze ooit had durven dromen. Samen met Peeta Mellark heeft ze de roemruchte Hongerspelen gewonnen, ook al schrijven de regels voor dat er maar één winnaar levend uit de arena kon komen. Sinds hun terugkeer naar District 12 wordt er gefluisterd over een opstand tegen het Capitool en door haar heldendaad in de aren…

Katniss Everdeen heeft meer geluk gehad dan ze ooit had durven dromen. Samen met Peeta Mellark heeft ze de roemruchte Hongerspelen gewonnen, ook al schrijven de regels voor dat er …

Katniss Everdeen heeft meer geluk gehad dan ze ooit had durven dromen. Samen met Peeta Mellark heeft ze de roemruchte Hongerspelen gewonnen, ook al schrijven de regels voor dat er maar één winnaar levend uit de arena kon komen. Sinds hun terugkeer naar District 12 wordt er gefluisterd over een opstand tegen het Capitool en door haar heldendaad in de arena is Katniss onbedoeld het boegbeeld van deze naderende revolutie geworden.

Als president Snow haar persoonlijk verantwoordelijk stelt voor het temperen van de onrust, raakt Katniss verstrikt in een angstaanjagend politiek web. Om iedereen van wie ze houdt te beschermen, moet ze de wereld ervan overtuigen dat haar gedeelde overwinning geen daad van rebellie, maar van ware liefde voor Peeta was. Maar Katniss beseft niet alleen dat haar hart eigenlijk aan iemand anders toebehoort, ze begint ook te twijfelen of ze het vuur van de revolutie eigenlijk wel wíl doven…

Catching fire door Suzanne Collins
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Katniss Everdeen en Peeta Mellark hebben de Hongerspelen gewonnen.

Omdat ze de Hongerspelen hebben gewonnen moesten ze een tour maken door alle districten.

Ze begonnen bij district elf, dat is het district van Rue, nadat ze in district elf hun toespraak hadden gehouden was daar een hevige schietpartij.

President snow kwam opeens langs in district elf en zei tegen Katniss: Ik geloof niet dat jij en Peeta elkaar leuk vinden.

Ze moesten het bewijzen, omdat het erop leek dat President Snow de mensen die hun dierbaar waren bedreigde.

Katniss kreeg de schuld van de opstand die door Panem ging, President Snow dacht dat het kwam doordat Katniss tijdens de hongerspelen bessen pakte.

Later trouwde Katniss en Peeta.

Ook President Snow kwam wat vertellen, over de Kwartskwelling.

Omdat het de 75 keer was dat ze de hongerspelen hielden moesten alle rebellen weer terug in de arena dus Katniss en Peeta ook. Haymitch vertelde Katniss dat er al vanaf het begin een plan was om haar en Peeta uit de arena te halen. Katniss was het gezicht van de opstand, de opstand was inmiddels in bijna ieder district bekend. De overige winnaars die meededen aan de vijfenzeventigste hongerspelen hadden ervoor gezorgd dat zowel Peeta als Katniss nog in leven waren. Toen ze eenmaal in district dertien waren aangekomen werd er vertelt dat haar district was vernietigd.

In het volgende deel hoor je hoe het verder gaat met dit verhaal.

Het volgende deel heet spotgaai.

Tot welke personage voel jij je aangetrokken?

Ik voel me niet echt specifiek aangetrokken door een personage maar ik voel me wel een klein beetje aangetrokken door katniss.

Dat komt doordat ze het hele idee van de hongerspelen niet goed vind, daarin ben ik het met haar mee eens. En ik ben het wel vaker eens met haar.

Ook over haar beslissingen en wat ze er van vind ben ik het vaak eens.

 

Op welke manier heeft de schrijfster spanning in het verhaal gebracht?

De meest voorkomende manier van spanning in het verhaal zijn de dwaalsporen en de verkeerde vermoedens. Het verhaal heeft veel onverwachte wendingen. Dit komt doordat de arena waar de Hongerspelen dit jaar plaatsvinden een soort klok is, en om het uur gebeuren er verschillende dingen. Omdat de tributen niet weten wat er gaat gebeurt, zorgt dit voor veel onverwachte momenten.

Wat is het thema?

Het thema van het verhaal is: opstand tegen de autoriteit. Dit is het thema van het verhaal omdat het hele verhaal te maken heeft met de opstand. De opstand breekt uit in het begin van het boek als Katniss en Peeta op tour gaan door de 12 Districten. Bij de toespraak van Peeta begint een onbekende man een liedje te fluiten uit protest tegen het Capitool. De man wordt neergeschoten en de opstand begint. Langzaam komen ook andere Districten in opstand tegen het Capitool.

In welke tijd speelt het verhaal zich af?

Wat het tijdstip van het verhaal precies is, is onbekend, maar het is wel duidelijk dat het zich in de toekomst afspeelt. In het boek duidelijk gemaakt dat dit al het 75ste jaar is dat de Hongerspelen worden georganiseerd. Je kunt zien dat het zich in de toekomst afspeeld doordat: de arena een soort vliegend ruimteschip is.

Loopt je verhaal chronologisch?

Ja want, het verhaal begint in de trein onderweg naar het eerste district. En het eindigt na de 75ste hongerspelen.

Tussen het begin en eind zit een midden en in dat stuk gaan ze trouwen en gaan ze praten over de kwarterkwelling.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Catching fire door Suzanne Collins"