Broergeheim door Emiel De Wild

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo | 641 woorden
  • 20 oktober 2014
  • 427 keer beoordeeld
  • Cijfer 6
  • 427 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
2013
Pagina's
160
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Broergeheim
Shadow
Broergeheim door Emiel De Wild
Shadow
ADVERTENTIE
De Galaxy Chromebook maakt je (school)leven makkelijker!

Met de Galaxy Chromebook Go kun je de hele dag huiswerk maken, series bingen en online shoppen zonder dat 'ie leeg raakt. Ook kan deze laptop wel tegen een stootje. Dus geen paniek als jij je drinken omstoot, want deze laptop heeft een morsbestendig toetsenbord!

Ontdek de Chromebook!

Opdracht ADe schrijver van deze boek is: Emiel De Wild

De titel van de boek is: Broer Geheim

De eerste druk was in 2013

De hoofdpersoon is Joeri. hij is de hoofdpersoon omdat Joeri de broertje van Stefan is en hij schrijft  brieven aan ze broer want hij is ze broer kwijt.

Stefan de broer van Joeri, Lonneke de vriendin/klasgenootje van Joeri, Rutger en Lydie zijn de ouders van Joeri.

Problemen en mysterie verhaal.

Het kan echt gebeurt zijn. Omdat je kan je broer verliezen omdat hij een misdaad heeft gepleegd (bv. Stelen en moord plegen )

Spannend, zielig , omdat Joeri zijn broer zoekt en hij kan hem niet vinden en doordat hij hem niet kan vinden schrijft hij brieven, en zijn ouders houden het geheim ze willen er niks over hebben, en wanneer hij om ze vraagt worden zijn ouders of boos of verdrietig.Opdracht BVraag : welke dag ging je naar Oma Bos?  

Antwoord: ik ging op zondag 28 juli en dat was ook de eerste dag dat ik en brief schreef aan me broer StefanWie had dat blaadje bij de sjaal (die blauwe sjaal )een briefje gezet waar op staat: je bent een dief net als die broer van je!  ? wie had dat gedaan of geschreven?                                   

Antwoord: ik dacht mijn moeder, maar Lonneke heeft het op geschreven omdat ze heel erg boos op me was.Waarom was Lonneke heel erg boos op je? Antwoord: toen haar poncho vast zat aan de rozen struiken had ik haar er in geduwd.Wie is Daniël?                                                                          

Antwoord: Daniël was de broertje van Lonneke hij was overleden toen Lonneke 7 was en hij 3 jaar oud was.Wat vond je zo moeilijk in te vullen bij Lonneke’’s vriendenboekje?           Antwoord: ik vond het moeilijk om in te vullen: BROERS EN ZUSSEN? Want niemand mag weten dat ik een broer heb die opeens verdwenen is.Waarom had je moeder je een klap gegeven in je gezicht?   

Antwoord: omdat ik schreeuwde: IK WIL GEEN TOSTI IK WIL WETEN WAAR STEFAN IS!! en moeder huilde en daarna direct kreeg ik die klap in mijn gezicht

[Afgeronde rechthoek: Ik vind het heel erg dat je dood bent. Misschien als ik beter had opgelet, was het nier gebeurt. Mij is immers mij broer. Als ik iets kon doen om het beter te maken, zou ik dat doen. Maar meer dan deze bloemen en dit kaartje kan ik niet meer bedenken. De broertje van Stefan]Waarom schreef je deze briefje:

Antwoord: ik had het op geschreven omdat ik Stefan’s broer niet meer wil zijn.

Opdracht E:

Joeri moet plots gaan logeren bij zijn oma. Hij weet niet wat hem overkomt en vraagt naar zijn broer Stefan. Waarom komt die niet mee? Hij probeert hem te bellen, maar dat lukt niet. Zijn moeder geeft hem telkens een ontwijkend antwoord als ze opbelt. Joeri besluit zijn broer een brief te sturen. Hij krijgt echter geen antwoord. Hij blijft schrijven. Dan wordt hij terug opgehaald en blijkt dat zijn ouders verhuisd zijn. In het nieuwe huis is zelfs geen kamer voor Stefan! Joeri snapt er niets van en mag niets vragen aan zijn ouders?


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

K.

K.

leuk hoor

6 jaar geleden

T.

T.

Ik vind dat er een langer verslag mag komen over het hele verhaal!
Nu begrijp ik er alsnog niks van.

6 jaar geleden

N.

N.

Super leuk boek geweldig maar wel spannend

5 jaar geleden

J.

J.

Ik vond het boek leuk maar de plot twist waar verteld werd wat Stefan had gedaan vond ik gewoon ranzig maar voor de rest was het wel een goed boek

5 jaar geleden

S.

S.

deze website is heel handig!!!!!!

3 jaar geleden

E.

E.

Valt nog iets te doen aan de spelling. Voor de rest goed gedaan!

2 jaar geleden

Andere verslagen van "Broergeheim door Emiel De Wild"