Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Boy 7 door Mirjam Mous

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
Boekcover Boy 7
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 670 woorden
  • 6 oktober 2015
  • 61 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
61 keer beoordeeld

Boekcover Boy 7
Shadow

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook g…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.

Boy 7 door Mirjam Mous
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Zakelijke gegevens

Wie heeft het boek geschreven?
Mirjam Mous

Wat is de titel van het boek?
Boy 7 

Wanneer is het boek uitgegeven?
2009 

Waar gaat het boek over?

Wat is volgens jou de belangrijkste gebeurtenis in het verhaal?
Het belangrijkste vond ik dat hij er achter kwam wie hij nou is en dat het uiteindelijk allemaal een complot was, wat ik zelf ook niet had verwacht. 

Schrijf in een zin waar het verhaal over gaat.
Over een jongen die opzoek gaat naar zijn verleden en wie hij eigenlijk is.

 

Wie spelen er een belangrijke rol in het verhaal?

Wie zijn de belangrijkste personen in het boek?
Sam waters (boy7), Lara Rogers, Louis.

Wat is het ‘probleem’ van de hoofdpersoon?
Dat hij niet meer weet wie hij zelf is.

Wat vind je van het verhaal?

Beschrijf drie fragmenten in het boek die je spannend, verrassend, mooi, mysterieus, humoristisch, droevig enzovoorts vindt. Leg duidelijk uit wat je vindt en waarom je dat vindt.

Fragment 1: Ik vond het eerste hoofdstuk van het boek erg  mysterieus, niet echt perse 1 fragment maar heel hoofdstuk 1 vond ik mysterieus, omdat Sam niet weet wie hij is hoe hij heet, dat vond ik wel bijzonder want als lezer weet ik net zoveel van Sam als hij zelf en dat vond ik bijzonder.

Fragment 2: ‘Mijn ogen dwaalden langs de spiegel die boven de wastafel hing. Ik ving een flits op van een jongen met blond haar dat alle kanten uit piekte. Met een schokje besefte ik dat het mijn eigen spiegelbeeld was. Is er iets? vroeg Lara. En of er iets was! Ik had mezelf niet herkend’

Dit fragment vond ik mooi en droevig tegelijk, omdat hij zichzelf niet meer herkend, en dat zou ik me niet kunnen voorstellen.

Beschrijf een fragment in het boek die je langdradig , niet spannend, lelijk, voorspelbaar, onrealistisch enzovoorts vindt. Leg duidelijk uit wat je vindt en waarom je dat vindt.

Fragment: Ik vond het hele boek onrealistisch want het kan niet dat je in 1 keer wakker word in een woestijn en van niks meer weet.

Is er iemand in het verhaal die jou doet denken aan jezelf of aan iemand die jij persoonlijk kent? Leg duidelijk uit waarom deze persoon je aan jezelf of aan een ander doet denken.

Nee eigenlijk niet, omdat ik denk dat ik de avontuurlijke gebeurtenissen in het verhaal nooit zelf zou durven ervaren. 

Gebeurt er iets in het verhaal dat jou doet denken aan iets in je eigen leven, nu of vroeger? Geef tenminste een voorbeeld.

Ja dat Sam niemand vertrouwd, en dat doe ik ook niet snel.

Leg in eigen woorden uit waar het verhaal naar jouw mening over gaat.

Over een jongen die wakker word op een onbekende plek en niet weet wie hij nou eigenlijk is, en in het boek zie je dat hij opzoek gaat naar zijn verleden.

Wordt het ‘probleem’ van de hoofdpersoon opgelost? Zo ja, hoe wordt het opgelost? Zo niet, hoe komt het dat het ‘probleem’ niet wordt opgelost?

Ja, want hij ontdekt wie hij zelf is en hoe het nou zit.

Samenvatting

Schrijf een samenvatting van het verhaal. Hierin beschrijf je de belangrijkste handelingen en gebeurtenissen in het verhaal.

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en niet meer hoe hij heet. Maar dan vindt hij een rugzak met daarin een telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbazing hoort hij: Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker dat is zijn eigen stem. Met hulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Die hij als eerste heeft ontmoet. Stapje voor stapje komt hij achter de waarheid. Over zijn verleden en over Lara.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Boy 7 door Mirjam Mous"