Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Blanco strafblad door Anne Winkels

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
Boekcover Blanco strafblad
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 410 woorden
  • 21 oktober 2001
  • 100 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
100 keer beoordeeld

Boekcover Blanco strafblad
Shadow
Blanco strafblad door Anne Winkels
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Gegevens 1. Blanco Strafblad
2. Annie van Gansewinkel
3. Gezin en jeugdcriminaliteit Inhoud 4. Elsa heeft een zus, Kathy, die heel stil en teruggetrokken is. Kathy gaat nooit uit ofzo en ze hebben niet zoveel contact. In de stad waar ze wonen wordt de laatste tijd vaak ingebroken, en Elsa denkt dat haar macho broer Niels daar mee te maken heeft, omdat ze een keertje hoorde dat hij een geheimzinnig telefoontje pleegde. Maar tot haar verbazing wordt Kathy opgepakt. Ze zeiden dat ze verdacht werd in een jeugdbende te zitten die alle inbraken had gepleegd. Eerst dacht Elsa dat ze de verkeerde te pakken hadden, maar uiteindelijk bleek ze zelfs de leidster te zijn! Ze deed het omdat ze zich verveelde… 5. De hoofdpersoon is Elsa, en de belangrijkste bijpersonen zijn Kathy, Niels, Paul en Leonie. Elsa vindt haar broer Niels super irritant en kan niet begrijpen dat Leonie hem leuk vindt, tot ze verliefd wordt op Paul. Kathy is de zus van Elsa en ging inbreken omdat ze haar leven te saai vond. Ook zij is verliefd op Paul. Niels is de broer van Elsa en een echte macho. Hij is voortdurend bezig met Elsa pesten. Paul is de vriend van Niels en net zo macho. Hij wordt verliefd op Kathy. Leonie is de beste vriendin van Elsa en wordt verliefd op Niels. 6. Het speelt zich af in een stadje in Nederland. Er wordt niet gezegd waar het is, maar er is daar een huis van bewaring en de meeste dingen die je in een stad tegenkomt. 7. Het speelt zich af in de tegenwoordige tijd, dat kan je zien aan het feit dat ze een televisie hebben, een auto, een telefoon enz. Elke keer voordat er een nieuw hoofdstuk begint staat een stukje uit het dossier van Kathy. 8. Het begint met een stukje uit Kathy’s dossier en daarna bij het begin van de gebeurtenissen. 9. Het belangrijkste probleem is hoe het gezin omgaat met het feit dat Kathy is opgepakt. Eerst geloven ze het niet, dan worden ze boos enz. De afloop is half goed half slecht, want Kathy krijgt verkering met Paul en niet zo’n hele lange gevangenisstraf, maar de hoofdpersoon Elsa is aan het eind heel verdrietig omdat Kathy wat met Paul heeft en zij niet. 10. Het is in een hij-perspectief geschreven. Alleen de stukjes uit het dossier zijn anders, die zijn bijna altijd in ik-perspectief
11. Met blanco strafblad bedoelen ze dat Kathy voor ze opgepakt werd nog geen strafblad had.

REACTIES

M.

M.

Er klopt helemaal niets van dit boekverslag!!
Ik heb hem al drie keer gelezen, maar hier klopt helemaal niets van.

houdoe

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Blanco strafblad door Anne Winkels"