Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Bikkels door Carry Slee

Beoordeling 5
Foto van een scholier
Boekcover Bikkels
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 276 woorden
  • 8 augustus 2006
  • 53 keer beoordeeld
Cijfer 5
53 keer beoordeeld

Boekcover Bikkels
Shadow
Bikkels door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Bikkels Auteur: Carry Slee. Samenvatting Dorus, Murat Katja en Guido zijn bezig om een actie tegen het snoepwinkeltje te verzinnen, omdat de eigenaar ervan discrimineert. Ze proberen het Jeugdjournaal erbij te halen en ze willen een brief opstellen en dan over de hele school verspreiden om niet meer bij het snoepwinkeltje te kopen. Verder is er nog een probleem, Murat is gekozen voor een voorstelling in de schouwburg ( hij moet auditie doen voor een hoofdrol) Maar als Murat onder het tunneltje door fietst voor de audities, komt hij Dave tegen, die hem al jarenlang treitert. Dave zegt: , Turkies horen niet op het toneel, die moeten oprotten naar hun eigen land! Je krijgt er spijt van als je die rol krijgt jongen’. Murat probeert zich er niks van aan te stellen en fietst door. Maar als hij daar komt blijkt ook dat Dave auditie voor de rol meot doen. De volgende dag komt Murat bij de schouwburg aan. Hij moest een verhaal schrijven voor de auditie die andere kinderen moeten spelen. Het gaat over iemand die treitert en iemand die het slachtoffer is. De juf wijst Dave aan:, Ik heb hoofdpijn’. Uiteindelijk worden het twee meisjes die dat stukje moeten doen. Een paar dagen voor de voorstelling: nu wordt bekend wie de hoofdrol krijgt. De juf wacht tot alle kinderen er zijn en zegt dan: ,Ik heb moeten twijfelen, maar Murat krijgt de hoofdrol’. Murat is opgelucht. De zaak met het snoepwinkeltje heeft geholpen, de man zal niet meer discrimineren en als hij dat wel weer doet, mag hij geen snoep meer verkopen. En sindsdien Murat de hoofdrol heeft gekregen, hoort hij niks meer van Dave.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bikkels door Carry Slee"