Bikkels door Carry Slee

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 276 woorden
  • 8 augustus 2006
  • 53 keer beoordeeld
  • Cijfer 5
  • 53 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1999
Pagina's
91
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Bikkels
Shadow
Bikkels door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: Bikkels
Auteur: Carry Slee.

Samenvatting
Dorus, Murat Katja en Guido zijn bezig om een actie tegen het snoepwinkeltje te verzinnen, omdat de eigenaar ervan discrimineert. Ze proberen het Jeugdjournaal erbij te halen en ze willen een brief opstellen en dan over de hele school verspreiden om niet meer bij het snoepwinkeltje te kopen. Verder is er nog een probleem, Murat is gekozen voor een voorstelling in de schouwburg ( hij moet auditie doen voor een hoofdrol) Maar als Murat onder het tunneltje door fietst voor de audities, komt hij Dave tegen, die hem al jarenlang treitert. Dave zegt: , Turkies horen niet op het toneel, die moeten oprotten naar hun eigen land! Je krijgt er spijt van als je die rol krijgt jongen’. Murat probeert zich er niks van aan te stellen en fietst door. Maar als hij daar komt blijkt ook dat Dave auditie voor de rol meot doen.

De volgende dag komt Murat bij de schouwburg aan. Hij moest een verhaal schrijven voor de auditie die andere kinderen moeten spelen. Het gaat over iemand die treitert en iemand die het slachtoffer is. De juf wijst Dave aan:, Ik heb hoofdpijn’. Uiteindelijk worden het twee meisjes die dat stukje moeten doen.


Een paar dagen voor de voorstelling: nu wordt bekend wie de hoofdrol krijgt. De juf wacht tot alle kinderen er zijn en zegt dan: ,Ik heb moeten twijfelen, maar Murat krijgt de hoofdrol’. Murat is opgelucht.

De zaak met het snoepwinkeltje heeft geholpen, de man zal niet meer discrimineren en als hij dat wel weer doet, mag hij geen snoep meer verkopen. En sindsdien Murat de hoofdrol heeft gekregen, hoort hij niks meer van Dave.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bikkels door Carry Slee"