Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Bangkok Boy door Carry Slee

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover Bangkok Boy
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 2124 woorden
  • 28 oktober 2011
  • 17 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
17 keer beoordeeld

Boekcover Bangkok Boy
Shadow

De negentienjarige Bo heeft een relaxed leven. Ze studeert Nederlands in Amsterdam (maar niet al te fanatiek), heeft een knappe vriend (de kunstzinnige Joep) en kan het goed vinden met haar kamergenote Anouk (met wie ze ook veel ruzie maakt). Niks aan de hand dus. Totdat Joep haar ineens dumpt. Bo blijft gekwetst en boos achter, maar niet voor lang. Aangespoord door A…

De negentienjarige Bo heeft een relaxed leven. Ze studeert Nederlands in Amsterdam (maar niet al te fanatiek), heeft een knappe vriend (de kunstzinnige Joep) en kan het goed vinden…

De negentienjarige Bo heeft een relaxed leven. Ze studeert Nederlands in Amsterdam (maar niet al te fanatiek), heeft een knappe vriend (de kunstzinnige Joep) en kan het goed vinden met haar kamergenote Anouk (met wie ze ook veel ruzie maakt). Niks aan de hand dus. Totdat Joep haar ineens dumpt. Bo blijft gekwetst en boos achter, maar niet voor lang. Aangespoord door Anouk gaat ze Joep zoeken om hem te confronteren met die ene dringende vraag: waarom? Tot Bo's verbazing blijkt Joep spoorloos verdwenen. Niemand weet waar hij is, zelfs zijn beste vriend niet. Het enige teken van leven is een kaart uit Bangkok, die Joep naar zijn adoptieouders heeft gestuurd. Is hij op zoek naar zijn roots? Of heeft hij jarenlang met een knappe Thaise gechat en wil hij haar nu in het echt ontmoeten? Vastberaden dit tot op de bodem uit te zoeken, reizen Bo en Anouk hem achterna. Ze raken verzeild in een avontuur met verstrekkende gevolgen.

Bangkok Boy door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Naam: Renate
Klas: 4t1
Docent: Marco
Inleverdatum:


Titel: Bangkok Boy

Schrijver: Carry Slee
Aantal bladzijden: 255
Jaar druk: 2009
Uitgeverij: F M B uitgevers
De voorkant beeld uit, dat Bo & Anouk in Thailand rijden op zoek naar Joep, de ex van Bo die ineens spoorloos was. Er staan geen plaatjes in het boek.


Hoofdgedachte:

Joep maakte het ineens uit met zijn vriendin Bo, en verdween daarna Spoorloos. Bo & Anouk zijn hem gaan zoeken in Thailand.

Titelverklaring:
Joep, een van de hoofdpersonen van het boek, komt uit Thailand. Hij is ter adoptie afgestaan, omdat zijn moeder niet meer voor hem kon zorgen. Hij kwam in een adoptiebureau in Bangkok terecht. Vanuit daar is hij naar een Nederlands gezin geadopteerd. Maar omdat hij dus is geadopteerd vanuit Bangkok, heet het Bangkok boy.


Omgeving:
Het verhaal speelt zich gedeeltelijk af in Nederland, vooral in Amsterdam. Daar worden vooral de kamers waarin de hoofdpersonen spelen genoemd.
Het verhaal speelt zich ook af in Thailand, daar speelt het zich vooral af in Bangkok & Chang Mai.

Tijd:
Het speelt zich in deze tijd af. Dat kun je herkennen aan een paar dingen:
- De ziekte van Joep: Kanker. Hij heeft een kwaadaardige Hersentumor.
- Ze schelden, drinken & blowen best veel.

Het speelt zich in ongeveer 2 maanden af.
Er komen geen Flash-Backs in voor.

Het heeft een Gesloten einde, want het draait vooral om Joep, en hij overlijdt aan het einde. Er zou wel een gevolg gemaakt kunnen worden, maar dan zou het een heel nieuw verhaal worden.

Hoofdpersonen:
Er zijn 3 hoofdpersonen:
- Bo:
Ze is een 19 jarig meisje uit Amsterdam. Ze heeft lange blonde haren & blauwe ogen, ze houdt van uitgaan. Ook ze is wel een onzeker & achterdochtig als het om haar vriendje gaat. Ze studeert Nederlands.
-Joep:

Een Thaise jongen uit Amsterdam, hij is ook 19. Hij heeft donker haar & bruine ogen. Hij is een rustige, gevoelige jongen. Hij zit op de kunstacademie en wil kunstenaar worden.

Bijfiguren:
-Anouk:
Anouk is de beste vriendin van Bo. Ze is druk,chaotisch, impulsief en stoer.
-Benat:
Benat is de broer van Joep, hij had een korte relatie met Anouk, hij smokkelde Bo & Anouk het hotel in. Hij had hetzelfde uiterlijk als Joep.

Genre:
Het genre van het boek is: Liefdes & avonturen verhaal.
Het gaat over liefde omdat Bo & Joep een relatie hadden, en Bo voor de Liefde van haar leven naar Thailand gaat.
Het is ook avontuurlijk, omdat ze een heel avontuur meemaken in Thailand. Bo rijdt iemand aan, en gaan op zoek naar iemand in zo’n groot land.

Mening:
ik vind het een leuk & spannend boek. Er zit ook humor in en dat maakt het ook wel weer grappig. Het is spannend, omdat ze naar Thailand gaan, en niet weten wat ze daar precies te wachten staat. Ik leefde erg met de personages mee, het komt heel ‘echt’ over. Ik had echt het gevoel dat ik meteen door wilde lezen, omdat ik meteen wilde weten wat er daarna gebeurde.

Ik vind het een aanrader, ik zou tegen een klasgenoot zeggen dat je het wel moet lezen. Omdat het heel spannend is, maar het heeft ook humor, en het draait ook om liefde. Het leest heel fijn omdat het vanuit de ik-vorm is geschreven.


Samenvatting:
Bo & Joep hebben al 3 jaar een relatie, maar opeens maakt Joep het uit. Hij legt niet duidelijk uit aan Bo waarom hij dat doet. Bo denkt dat hij met een andere meisje heeft, wat niet zo is. Daardoor is ze ook heel boos op hem.

Joep heeft een hersentumor, daarom heeft hij het uitgemaakt met Bo & wil hij nog een keer naar Thailand om zijn echt ouders te bezoeken. Hij heeft Bo dat niet vertelt, want hij wilde haar geen pijn doen.
Joep brengt zijn spullen naar zijn vriend Pierre, die koopt ze van hem over. Hij neemt een nieuwe simkaart voor zijn telefoon en gaat naar Schiphol. Op de luchthaven komt hij erachter dat zijn vliegtuig vertraging heeft. Hij overnacht bij een iets oudere, aantrekkelijke vrouw in een hotel en vertrekt de volgende dag met het vliegtuig naar Bangkok. Uren later komt hij daar aan. Hij probeert uit te zoeken hoe hij het beste in zijn geboortedorp kan komen, het dorp ligt vlakbij Chang Mai. Uitendelijk komt hij daar aan, en ziet zijn moeder en halfbroertje. Zijn moeder vertelt hem dat ze hem moesten laten adopteren, omdat haar man verongelukt was en ze te arm was om voor Aaron (hoe Joep eigenlijk heet) te zorgen. Het halfbroertje van Joep, heet Benat.

Anouk stelt voor om Joep te gaan zoeken, want al een paar dagen niks meer van hem gehoord. Bo vind het een goed idee, en ze gaan heel Amsterdam af, maar Joep is nergens te bekennen. Ze gaan ook langs het huis van Pierre, en ze zien daar de meubels van Joep staan, Bo denkt dat Joep is gaan samenwonen met Joep, en ze vind dat verschrikkelijk omdat ze denkt dat hij gay is.
Wanneer ze contact zoeken met Pierre, zegt hij dat het niet waar is, maar hij weet ook niet waar hij is. Ook gaan ze nog naar de kunstacedemie waar Joep op zat, maar daar weten ze het ook niet. Anouk wil op wereldreis gaan, en Bo ziet dat ook wel zitten. Daarna belt Bo de adoptieouders van Joep, die vertellen haar dat hij waarschijnlijk naar Thailand is gegaan om zijn echte ouders op ze zoeken. Bo wil nu per se naar Thailand, en niet meer op wereldreis. Anouk besluit om met Bo mee te gaan, ze gaan eerst naar Thailand en daarna willen ze verder reizen.
Anouk vraagt aan haar vader of hij het collegegeld voor het nieuwe schooljaar wil overmaken, van dat geld koopt ze de vliegtickets. Bo zegt tegen haar ouders dat ze naar een tante van Anouk gaat , die in Wales woont.
Ze krijgen een lift vanaf het vliegveld naar bangkok, en overnachten in een hostel. Ze gaan de volgende dag al meteen naar een weeshuis, om te vragen of Joep daar is geweest. Ze krijgen een adres, maar als de vrouw een foto laat zien is het een heel andere jongen.

Joep heeft het erg moeilijk in zijn geboortedorp, hij heeft vaak last van hevig e hoofdpijn aanvallen, door zijn hersentumor. In zijn droom heeft hij ‘’Bo’’ geroepen volgens Benat.

Bo en Anouk zijn nog steeds in Bangkok. Ze reizen met taxi’s & tuktuks. Maar één keer gaan ze met twee jongens op een scooter mee, dat gaat fout. De jongens willen seks met hun, en hun handtas stelen. Maar een ander meisje verraadt de jongens, waardoor ze hun geld terugkrijgen. In de buurt van het Hostel waar ze slapen, is een hoerenbuurt. Ze krijgen een briefje van een meisje in hun handen geduwd, waarop ‘’HELP’’ staat. Daarna gaan ze stappen, en ze komen in een Backpackerscafé.Daar ontmoeten ze 2 jongens uit Australië. Anouk heeft een oogje op de Australiër Micheal. Anouk wil met de jongens mee rijden naar Phucket, maar Bo wil nog steeds naar Joep zoeken. Ze krijgen ruzie, maar uiteindelijk gaat Anouk toch met Bo mee.

In het laatste weeshuis krijgen ze door dat Joep waarschijnlijk uit de buurt van Chang Mai komt. Daarna komen ze een oude bekende tegen, Nari, hij heeft hun een lift gegeven vanaf het vliegveld naar Bangkok. Hij zegt dat zijn broer een auto voor hun geschikt kan maken. Dat gebeurt, maar ze moeten eerst een nachtje bij hem slapen.

Intussen is Joep is Chang Mai aan het werk. Ze kunnen het geld in de familie goed gebruiken. Hij moet folders uitdelen voor een toeristische organisatie. Hij krijgt weer veel last van hoofdpijnaanvallen. Dan denkt hij Bo te zien lopen, hij word helemaal gek. Maar het blijkt toch een ander meisje te zijn.

Bo & Anouk gaan met de auto van de broer van Nari, naar Chang Mai. Onderweg nemen ze toch nog het hoertje, Sunee dat hun een briefje in de hand had geduwd mee. Sunee vertelt hoe ze gelokt is door ene Zubin, die haar heel wat had beloofd, maar deze ‘loverboy’ had haar in Bangkok aan een pooier overhandigd. Ze kunnen overnachten bij haar familie. Haar neef, Dai is een zeer knappe jongen, die Bo & Anouk allebei wel leuk vinden. Op een vaartochtje naar een tropisch eilandje doen ze een triootje. De volgende dag zegt Dai dat hij Zubin zal aanpakken. Sunee liegt dat hij in Pattaya is, ze voorziet moeilijkheden voor Dai.

Joep krijgt steeds meer pijn aan zijn hoofd, en ziet af en toe niets. Hij liegt tegen zijn familie en zegt dat hij vanwege zijn verloren lenzen weer naar Nederland moet. Hij wil ontslag nemen en naar Bangkok terugkeren, maar hij krijgt geen geld van zijn chef. Daarom gaat hij toch maar door. Hij denkt dat hij Anouk ziet lopen, maar het moet een vergissing zijn.

Anouk,Bo & Sunee rijden verder naar Chang Mai. Maar onderweg gebeurt er iets verschrikkelijks. Ineens roept Sunee dat ze Zubin ziet, hij rijd voor hun. Ineens rijd Bo tegen hem aan, ze raakt hem. Hij vliegt meters door de lucht. Anouk neemt heel snel het stuur over, en scheurt weg. Ze willen niet in de Thaise gevangenis belanden. Niemand mag weten dat ze daar gereden hebben. Daarna komen ze aan in Chang Mai, en brengen Sunee naar haar moeder. Ze is Anouk & Bo eeuwig dankbaarheid verschuldigd.
Anouk ontmoet weer een knappe, leuke jongen. Die jongen is Benat. Ze willen weg uit Chang Mai, omdat ze denken dat Zubin nog leeft en wraak wil. Ze missen de bus naar het vliegveld en moeten dus nog een dag wachten. Benat smokkelt hen het hotel in waar hij werkt. Ze bezetten een kamer op de bovenste verdieping. De volgende dag willen ze weg uit Chang Mai, om naar Vietnam te vliegen. Ze willen de auto die ze hadden geleend achterlaten, zodat Zubin ze daar niet aan kan herkennen. Maar dan merkt Bo als ze wakker word dat ze haar paspoort in de auto heeft laten liggen. Ze durven het zelf niet op te halen, dus vragen ze of Benat het voor hen wil doen, dat doen hij. Anouk loopt met hem mee en Bo wacht voor een tempel op hun.

Joep heeft toen hij thuis was van Benat begrepen, dat Anouk & Bo wel in Chang Mai zijn om hem te zoeken. De volgende dag ziet hij Bo zitten voor een tempel, hij gaat naar haar toe. Hij kan niet uitleggen waarom hij zomaar is vertrokken.

Bo vertelt het verhaal van Joep aan Anouk, die vind dat Joep de auto terug moet brengen naar Bangkok, dan kunnen zij vliegen naar Vietnam. Joep doet het. Ze lopen naar de auto. Bo is ook bij de auto. Er komt een politieauto aanrijden, hij stopt. Ze bekijken het kenteken. De agent zegt: We hebben dit kenteken doorgekregen, de persoon die de auto heeft bestuurd heeft iemand aangereden. We hebben opdracht gekregen de auto in beslag te nemen,en de bestuurder in te rekenen. De agent vraagt wie de auto bestuurde. Ineens zegt Joep dat hij de auto heeft bestuurd. Hij word ruw vastgepakt. Hij gaat naar een Thaise gevangenis. Anouk & Bo gaan naar het vliegveld. Ze merken dat het niet goed zit, er worden meisjes die op hun lijken uit de rij gehaald bij de incheckbalie. De politie is dus naar hen op zoek. Ze gaan weg van het vliegveld, ze krijgen een lift van een vrachtwagenchauffeur. Het is even spannend bij de grensovergang, maar ze komen er heelhuids door.

Joep zit in een vreselijke Thaise gevangenis. Hij vertelt daar dat hij een ongeneselijke ziekte heeft, en dat hij niet meer behandeld kon worden en hij dat niet aan Bo kon vertellen. Hij heeft niet meer lang te leven, daarom heeft hij ook gezegd dat hij de bestuurder was, hij wist dat zijn leven niet lang meer ging duren.


Anouk & Bo zijn weer aangekomen in Amsterdam, ze willen een advocaat instellen om Joep vrij te krijgen. Die zegt dat ze zelf moeten bekennen, en hun straf moeten uitzitten in Nederland. Daar verschillen de meningen van Bo & Anouk nog over.
Joep zit nog steeds in de gevangenis, hij verzwakt weg, hij sterft.

Bo krijgt een mail van Sunee, daarin vertelt ze dat Joep dood is en over zijn tumor. Bo begrijpt alles, maar is heel boos op Joep. Ze gaat naar zijn adoptieouders en ze wil dat hij naar Nederland word overgebracht . Ook vertelt ze alles aan haar ouders, dat ze niet in Wales zat. Ze voelt zich buitengesloten door Joep, het gaat goed todat ze zijn kist in de aula ziet staan. Daar breekt ze. Anouk pept haar op, hij heeft het echt uit liefde voor Bo gedaan.

REACTIES

A.

A.

Goed verslag! Dankjewel!

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bangkok Boy door Carry Slee"