Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Bangkok Boy door Carry Slee

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover Bangkok Boy
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 777 woorden
  • 14 januari 2010
  • 33 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
33 keer beoordeeld

Boekcover Bangkok Boy
Shadow

De negentienjarige Bo heeft een relaxed leven. Ze studeert Nederlands in Amsterdam (maar niet al te fanatiek), heeft een knappe vriend (de kunstzinnige Joep) en kan het goed vinden met haar kamergenote Anouk (met wie ze ook veel ruzie maakt). Niks aan de hand dus. Totdat Joep haar ineens dumpt. Bo blijft gekwetst en boos achter, maar niet voor lang. Aangespoord door A…

De negentienjarige Bo heeft een relaxed leven. Ze studeert Nederlands in Amsterdam (maar niet al te fanatiek), heeft een knappe vriend (de kunstzinnige Joep) en kan het goed vinden…

De negentienjarige Bo heeft een relaxed leven. Ze studeert Nederlands in Amsterdam (maar niet al te fanatiek), heeft een knappe vriend (de kunstzinnige Joep) en kan het goed vinden met haar kamergenote Anouk (met wie ze ook veel ruzie maakt). Niks aan de hand dus. Totdat Joep haar ineens dumpt. Bo blijft gekwetst en boos achter, maar niet voor lang. Aangespoord door Anouk gaat ze Joep zoeken om hem te confronteren met die ene dringende vraag: waarom? Tot Bo's verbazing blijkt Joep spoorloos verdwenen. Niemand weet waar hij is, zelfs zijn beste vriend niet. Het enige teken van leven is een kaart uit Bangkok, die Joep naar zijn adoptieouders heeft gestuurd. Is hij op zoek naar zijn roots? Of heeft hij jarenlang met een knappe Thaise gechat en wil hij haar nu in het echt ontmoeten? Vastberaden dit tot op de bodem uit te zoeken, reizen Bo en Anouk hem achterna. Ze raken verzeild in een avontuur met verstrekkende gevolgen.

Bangkok Boy door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1a. Leg de titel uit.
Het boek heet Bangkok Boy, omdat Joep Bo heeft achtergelaten en ze wil weten waarom? Het enige teken wat ze hebben is dat Joep naar Bangkok is en , omdat Joep uit Bangkok komt heet het boek daardoor waarschijnlijk Bangkok Boy.

1b. Citeer een stukje uit het verhaal waar de titel wordt genoemd.


2a. Beschrijf de hoofdpersoon. Zeg iets over zijn/haar karakter en iets over het uiterlijk.
Ik vindt dat er twee hoofdpersonen zijn, omdat het verhaal in twee verhaaldraden wordt verteld.

- Joep: een mooie Thaise jongen, die later groot kunstenaar wil worden en nu op de Kunstacademie zit. De andere studenten hebben een goede band en hij heeft verkering met Bo.
- Bo: een leuk meisje dat wel van een feestje houdt, ze is 19 jarig. En studeert Nederlands in Amsterdam. Haar beste vriendin is Anouk en ze heeft verkering met Joep

2b. Zoek een passend citaat.



3a. In welke tijd speelt het verhaal zich af, hoe weet je dat?
In dit jaar, dat merk je aan het taalgebruik en aan de voorwerpen die ze gebruiken ( mobieltjes, computers ).

3b. waar vindt het plaats?
In het eerste deel van het boek zijn Bo en Anouk nog in Amsterdam.
De tweede plaats is de wereldstad Bangkok.
De derde plaats is de noordelijke Thaise stad Chang Mai.



4. wat is de belangrijkste gebeurtenis in dit boek? Leg dit het belangrijkste uit waarom is.
De belangrijskte gebeurtenis in dit verhaal is als Bo en Anouk, Joep gaan zoeken in Thailand en zo verzeilt raken in verschillende avonturen en problemen.

5. Wat is het thema van het verhaal?
Er zijn meerder thema’s van dit verhaal
Liefdesverhaal, reisverhaal en avonturenverhaal


6. door wiens ogen zie je de gebeurtenissen en wisselt het perspectief?
Er zijn twee vertellers: bo en joep.
Je ziet het verhaal door de ogen van bo en joep!
Het perspectief wisselt.

7. Zeg iets over werkelijkheid en fictie.
Het is een werkelijk verhaal, het zou echt kunnen gebeuren, dat je vriend het ineens uitmaakt en dan opeens spoorloos verdwijnt.

8. zoek achtergond informatie over de schrijver/het boek, lees dit door en voeg de info toe aan je dossier.

Het verhaal gaat over twee personages Joep en Bo. Bo is erg boos op Joep, omdat hij zo maar opeens is verdwenen. En zij achterblijft met de vraag waarom? Anouk dringt Bo aan om samen Joep te gaan zoeken. Het enige wat ze weten is dat hij een kaartje heeft gestuurd naar zijn adoptieouders, waar hij op schreef dat hij naar Thailand is. Ze besluiten naar Bangkok te gaan en daar bij verschillende weeshuizen langs te gaan om naar het huis van Joep te vragen.

Joep heeft een hersentumor, daarom wil hij nog een keer naar Thailand om zijn echte ouders te zien. Hij ziet hoe anders het leven in Thailand is en wil daarom zijn moeder graag nog wat wil geven. Hij gaat samen met zijn broer Benat werken in hotel. Folders verkopen telkens denkt hij dat hij Bo ziet, maar dat is niet zo.


Anouk en Bo zijn bij verschillende weeshuizen langs geweest, maar zonder resultaat. Uiteindelijk hebben ze toch een adres van het huis van Joep. Ze besluiten een auto te huren, voor weinig geld. Om er heen te gaan, want het ligt 400 km van Bangkok. Als vertrekken nemen ze een 14 jarig meisje genaamd Sunee dat in een hoerenbuurt werkt en wordt mishandeld. Ze brengen haar naar huis, maar Bo kan niet rijden, dus Anouk rijdt het hele stuk. Als Anouk een beetje moe wordt besluiten ze te wisselen. Bo let even niet op en ze rijdt iemand aan, ze wisselen snel van plaats en gaan er snel vandoor. Als ze eindelijk aankomen zetten ze Sunee af en gaan opzoek naar een hotel.

Als Benat die middag thuis komt verteld hij dat hij twee meisjes stiekem op zolder heeft laten slapen. Joep vraagt hoe ze eruit zien, hij hoopt niet dat het Bo en Anouk zijn. Uiteindelijk zijn het ze toch, en ziet Bo Joep voor de laatste keer, want dan komt de Politie en houdt Anouk en Bo aan. Joep zegt dat hij die man heeft doodgereden en wordt meegenomen naar de cel. Anouk en Bo krijgen later via de mail van Sunee te horen dat Joep is overleden aan een Hersentumor.

9. Geef je mening over het boek.
Ik vond dit een heel leuk boek, omdat, het net lijkt alsof je er net naast staat als er iets gebeurt en je wil steeds verder lezen.
Ik vond dit ook een heel spannend boek omdat er hele spannende dingen gebeuren, bijvoorbeeld: ze rijden iemand aan, joep die opeens weg is.

10. Bedenk zelf een vraag + antwoord bij dit verhaal.

REACTIES

H.

H.

Het is een goed boekverslag ik heb er een 10 voor

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bangkok Boy door Carry Slee"