Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Bangkok Boy door Carry Slee

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Bangkok Boy
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 3673 woorden
  • 16 januari 2017
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
13 keer beoordeeld

Boekcover Bangkok Boy
Shadow

De negentienjarige Bo heeft een relaxed leven. Ze studeert Nederlands in Amsterdam (maar niet al te fanatiek), heeft een knappe vriend (de kunstzinnige Joep) en kan het goed vinden met haar kamergenote Anouk (met wie ze ook veel ruzie maakt). Niks aan de hand dus. Totdat Joep haar ineens dumpt. Bo blijft gekwetst en boos achter, maar niet voor lang. Aangespoord door A…

De negentienjarige Bo heeft een relaxed leven. Ze studeert Nederlands in Amsterdam (maar niet al te fanatiek), heeft een knappe vriend (de kunstzinnige Joep) en kan het goed vinden…

De negentienjarige Bo heeft een relaxed leven. Ze studeert Nederlands in Amsterdam (maar niet al te fanatiek), heeft een knappe vriend (de kunstzinnige Joep) en kan het goed vinden met haar kamergenote Anouk (met wie ze ook veel ruzie maakt). Niks aan de hand dus. Totdat Joep haar ineens dumpt. Bo blijft gekwetst en boos achter, maar niet voor lang. Aangespoord door Anouk gaat ze Joep zoeken om hem te confronteren met die ene dringende vraag: waarom? Tot Bo's verbazing blijkt Joep spoorloos verdwenen. Niemand weet waar hij is, zelfs zijn beste vriend niet. Het enige teken van leven is een kaart uit Bangkok, die Joep naar zijn adoptieouders heeft gestuurd. Is hij op zoek naar zijn roots? Of heeft hij jarenlang met een knappe Thaise gechat en wil hij haar nu in het echt ontmoeten? Vastberaden dit tot op de bodem uit te zoeken, reizen Bo en Anouk hem achterna. Ze raken verzeild in een avontuur met verstrekkende gevolgen.

Bangkok Boy door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Bangkok Boy
Carry Slee
De Titel
De titel past bij het verhaal omdat Bo opzoek is naar haar vriendje Joep.
Joep is geadopteerd uit Bang Kok. En opeens maakt hij het uit verhuisd zijn spullen en laat niks meer van zich horen. Bo die gaat opzoek naar Joep en wil een duidelijk verhaal ze snapt er niks van. Ze hoort van de adoptie moeder van Joep dat hij in Thailand is.
Bo pakt samen met Anouk hun spullen en ze gaan Joep achterna ze gaan hem zoeken. Joep (ook wel Aroon Thai) is opzoek naar zijn familie in Thailand en verblijft een tijdje bij hun.
Het Genre

Ik vind het moeilijk om te zeggen welk genre het boek heeft maar ik denk een roman.
Want Bo die is in de steek gelaten door Joep en haar liefde is dus zo sterk dat ze achter hem aan gaat en er alles aan doet om hem terug te vinden. Fictie of Realiteit
Ik denk dat het een waargebeurd verhaal is.
Het komt heel erg echt op me over als of ik het als een film in mijn hoofd zie afspelen.
Het verhaal zie ik door de ogen van Bo en Joep. Want het zou ook echt iets kunnen zijn wat in het dagelijks leven kan gebeuren je vriendje laat je in de steek zonder een reden en jij gaat achter hem aan om het verhaal er achter te weten. En niets houdt je tegen. Tijd & Ruimte
Het verhaal speelt zich af in Nederland en Thailand. In Thailand in meerdere steden in Bangkok, Chaing Mai en het backpackers café in Chaing Mai en Bang kok. In Nederland in Amsterdam, in Amsterdam speelt het zich af in het centrum de Rietveld Academie het studentenhuis en de school van Joep. Bo gaat ook nog kort één keer kort langs bij haar ouders.
Het verhaal speelt zich in deze tijd en duurt denk ik zo’n drie maanden want het is twee weken later als ze thuis zijn in Amsterdam en horen over de dood van Joep. Het speelt zich af in chronologische volgorde.        
Personages
De hoofdpersonen  zijn: Bo
Bo woont op kamers in Amsterdam samen met haar beste vriendin Anouk. Ze heeft een relatie met joep sinds dat ze 16 is en heeft 3 jaar een relatie met Joep gehad dus is ze nu ongeveer 19 jaar. Bo rookt sigaretten en joints en houd heel veel van feesten. Bo  is altijd snel blut en moest dan geld lenen van Joep. Bo heeft blond haar en heeft felgroene ogen en heeft een broertje die Joris heet.
Joep Mertens (Aroon Tai):

Joep is toen hij 4 jaar was geadopteerd uit Thailand zijn adoptieouders hebben hem toen Joep genoemd. Zijn adoptieouders ij het er niet mee eens dat Joep kunstenaar wil worden hij houdt er van om te schilderen. En omdat hij dat wel wil is hij weggegaan en woont op kamers in hetzelfde huis als Bo zijn vriendinnetje. Hij zit nu op de kunstacademie. Joep heeft 3 jaar een relatie gehad met Bo tot dat hij het plotseling uitmaakt en daarna spoorloos verdwijnt. Hij heeft zijn spullen verkocht voor 300 euro aan zijn beste vriend Pierre. En gaat zonder tegen iemand wat te zeggen naar Thailand op zoek naar zijn biologische ouders. Later stuurt hij zijn adoptiemoeder een kaartje waardoor Bo ook weet waar Joep is. Eindelijk in Thailand aangekomen vind Joep na een tijdje zijn moeder. Zijn vader is oberleden en hij heeft ook nog broertjes en zusjes. Een van zijn broertjes Benat kan Engels en die vertaalt alles en helpt Joep. Hij is ongeveer 18 jaar oud. De reden waarom Joep uiteindelijk opzoek is naar zijn  biologische ouders is omdat hij binnenkort gaat overleiden. Hij is bij de dokter geweest en die heeft ontdekt dat hij een kwaad aardig gezwel in zijn  hoofd. Op een plek waar ze niet kunnen opereren. Joep vertelt dit aan niemand.  Hij wil dus nog graag voor dat hij overlijd zij n biologische familie hebben geien. Toen hij is overleden in de gevangenis in Thailand en het in de krant stond is zijn familie thuis er ook achter gekomen. Joep die rookte ook.
Hij is nooit gestopt met houden van Bo maar hij wou dat ze niks wist van de het gezwel want hij wou niet dat hij haar als zwak zou zien. Hij heeft haar zij amulet gegeven toen hij haar tegenkwam in de tempel in Chaing Mai. Joep heeft ook kort een baantje gehad om folders en reisjes aan te bieden aan toeristen. Dit baantje heeft hij via zijn broertje Benat gekregen die in dat hotel werkt als conciërge.
De bijfiguren zijn: Anouk
Anouk is de beste vriendin van Bo en woont samen met bo op kamers.
Net zo als bo houd Anouk ook wel van een feestje met een sigaretje of een jointje.
Ze heeft vaak een one-night stand en vindt een jongen leuk voor een paar dagen en daarna is ze weer helemaal verliefd op een andere jongen. Anouk heeft er voor gezorgd dat Bo naar Thailand ging en zorgde voor het geld om er te komen.
Anouk heeft een internationaal rijbewijs. Nari
Is de taxi chauffeur die de meiden helpt in Bangkok. Zijn neefje Aeneas huurt aan de meiden een auto zodat ze naar Chain Mai kunnen. Sunee
Sunee is op haar 12de meegenomen door Zubin hij is ene loverboy en heeft Sunee onder valse voorwaarden meegelokt naar Bangkok en heeft haar daar vervolgens in een hoerenhuis gestopt onder leiding van Cadda. Bo en Anouk redden haar uit het hoerenhuis en ze mag mee rijden naar Chaing Mai waar ook de familie van Sunee woont. Ze maken eerst nog een tussenstop bij de tante van Sunee. Als Bo een stukje gaat rijden gaat er opeens een motorrijder midden op de weg staan om hun te laten stoppen. Bo ziet dit te laat en rijdt de man aan. Dit bleek Zubin te zijn hij is opslag dood. Toen Joep dit verhaal hoorde van Anouk en de politie kwam heeft hij de schuld op zich genomen. Pierre
Pierre is de beste vriend van Joep. Hij koopt de spullen van Joep over.

Pierre is homo en heeft een knal gele fiets met paarse vlekken. Als de meiden uit Thailand terugkomen mogen ze tijdelijk in zijn Appartement verblijven want hij is er niet en de meiden hebben hun appartement nog verhuurd aan mensen. Hij heeft 10 verschillende brillen. De inrichting van het huis zijn kleding en brillen zijn belangrijk voor Pierre. Joep kent hij al van af de middelbare school toen hij nog blond haar had, wat inmiddels zwart is geworden. Samenvatting
Er zijn twee verhaaldraden. De ene draad wordt verteld door Bo en de andere door Joep. Ze wisselen elkaar per hoofdstuk af. De hoofdstukken van Bo zijn meestal aanmerkelijk langer dan de hoofdstukken van Joep. Vooral in Thailand zijn die vaak maar enkele pagina’s. Daarom worden in dit leesverslag vaak enkele hoofdstukken gecombineerd en niet apart verteld. Bo is in het eerste hoofdstuk boos, omdat ze verlaten is door Joep. Die heeft de verkering die drie jaar heeft geduurd, uitgemaakt. Nu denkt ze dat hij alweer met een ander meisje ligt te neuken. Ze zet de muziek hard en dan komt haar vriendin Anouk binnenstromen. Die moet studeren voor haar tentamens. Later gaat ze stappen en ze drinkt te veel. Ze versiert een wat saaie maar rijke student makelaardij. Ze gaat met hem mee naar huis: wanneer hij boven op haar kruipt, moet ze kotsen. Joep brengt echter zijn meubels naar zijn vriend Pierre die hem met verhuizen helpt. Hij verkoopt ze aan zijn vriend voor 300 € en verdwijnt daarna. Hij neemt een nieuwe simkaart voor zijn telefoon en vertrekt naar Schiphol. Op de luchthaven blijkt dat zijn vliegtuig vertraging heeft. Een iets oudere, maar aantrekkelijke vrouw zegt dat ze in een hotel zal overnachten en vraagt hem of hij met haar meegaat. Hij vindt haar wel leuk. Ze hebben seks, maar hij blijft niet totdat ze wakker is. De volgende dag stapt hij in het vliegtuig naar Bangkok. Maar hij wordt onderweg niet lekker: hij heeft veel; pijn in zijn hoofd en hij mag dan in de eerste klas verder reizen. Uren later komt hij in Bangkok aan. Hij probeert uit te zoeken hoe hij het beste naar zijn geboortedorp kan komen. Dat is nog wel een eindje uit de buurt. Het dorp ligt vlak bij Chang Mai.
Wanneer hij daar aankomt, ziet hij zijn moeder en zijn halfbroertje. Zijn moeder vertelt dat ze hem moest laten adopteren, omdat haar man verongelukt was en ze erg arm was. Hij was toen nog maar vier jaar. Ze had hem naar het weeshuis gebracht en toen ze hem terug wilde halen, was het al te laat. Hij was naar Nederland gebracht. Later was ze hertrouwd. Het broertje van Aroon (zoals Joep eigenlijk heet) is Benat. Anouk en Bo gaan weer stappen. Ze drinken teveel en roken wiet. Daardoor raken ze behoorlijk stoned, maar ze hebben het erg naar hun zin. Wanneer Pierre belt, slaan ze onzintaal uit.
Bo denkt dat Joep is gaan samenwonen met Pierre: ze vindt het verschrikkelijk omdat ze denkt dat hij gay is. Er ligt ook een brief in zijn kamer. Die komt van het AMC, maar ze maakt de brief niet open. Verhaaltechnisch gezien is dit een subtiele vooruitwijzing naar wat er komen gaat. Wanneer ze contact zoekt, zegt Pierre juist dat hij ook niet weet waar Joep is. Joep is bovendien zo herero als het maar zijn kan en Pierre valt niet op hem. Dat is weer goed nieuws. Anouk wil eigenlijk een wereldreis maken en Bo zegt dat ze wel met haar mee wil. Ze gaan echter eerst naar de Rietveld Academie omdat ze willen weten waar Joep (die daar als kunststudent stond ingeschreven) is heengegaan. Dan belt Bo Joeps adoptieouders. Ze vertellen dat hij waarschijnlijk naar Thailand is gegaan. Daar komt hij immers vandaan en hij heeft altijd gezegd dat hij nog een keer naar zijn geboorteland terug wilde gaan. Nu wil Bo per se naar Thailand gaan en niet meer met Anouk mee op wereldreis. Die besluit uiteindelijk ook mee te gaan naar Thailand. Het geld voor de reis krijgt ze van haar vader die haar nieuwe collegegeld moet storten. Daarvan kunnen ze tickets kopen. Tegen haar eigen ouders zegt Bo dat ze op vakantie naar Wales is, waar een tante van Anouk woont.
[ Humoristisch scènes zijn er daarna steeds wanneer haar moeder belt en denkt dat ze in Wales zit, terwijl de geluiden uit de omgeving daaraan helemaal niet doen denken. Bo fantaseert zich suf om de geluiden steeds te verklaren. Dit is wel een grappig verhaalmotief in “engere zin.”]
Wanneer ze in Bangkok aankomen, gaan ze de volgende dag al naar het eerste weeshuis. Ze krijgen een adres, maar wanneer een vrouw een foto toont, is het een heel andere jongen. Joep heeft het moeilijk in het dorp van zijn moeder. Hij wordt niet lekker, krijgt helse hoofdpijnen. Er is wat met hem aan de hand. In zijn droom heeft hij geijld en “Bo geroepen”, zegt zijn broertje. Hij heeft kort daarna weer een hoofdpijnaanval. Zijn moeder laat een kruidenvrouw uit het dorp aanrukken. Bo en Anouk zijn nog steeds in Bangkok. Ze reizen met taxi’s en tuktuks, maar op een keer gaan ze met twee jongens op een scooter mee. Dat gaat mis, ze willen seks met hen en ook nog hun handtas stelen. Maar doordat een meisje de jongens verraadt, krijgen ze het geld weer terug. In de buurt van hun hotel is er een hoerenbuurt. Ze krijgen van een meisje een briefje in hun handen gestopt, waarop “help me“staat.
Die avond gaan ze stappen en ze komen in een backpackerscafé. Anouk heeft meteen een oogje op de Australiër Michael. Bo verveelt zich met zijn vriend John, totdat ze een knappe knul ziet die ze verleidt om mee naar de wc te gaan. Eerst bedient hij haar met de mond en daarna neukt hij haar op de rand van de spoelbak. Ze geniet hevig. De whisky vloeit daarna weer overvloedig. Anouk wil met de jongens uit Australië meerijden naar Phuket, maar Bo wil nog steeds Joep zoeken. Ze krijgen ruzie, maar als puntje bij paaltje komt, gaat Anouk toch weer met haar mee. In het laatste weeshuis krijgen ze door dat Aroon waarschijnlijk uit de buurt van Chang Mai komt. Daarna komen ze een oude bekende weer tegen, de Thaise jongen Nari die zegt dat zijn broer een auto voor hen geschikt kan maken. Dat gebeurt, maar ze moeten ’s nachts eerst bij hem overnachten. Natuurlijk ziet hij wel wat in een vrijpartij met de beide meiden, maar die sturen hem toch weg. Intussen is Joep in Chang Mai aan het werk. Ze kunnen het geld in de familie goed gebruiken. Hij moet folders uitdelen voor een toeristische organisatie. Maar hij krijgt weer last van hoofdpijnaanvallen. Dan denkt hij Bo te zien lopen, maar het is een ander blond meisje. Bo en Anouk gaan op weg, maar nemen het Thaise hoertje Sumee mee. Die vertelt hoe ze gelokt is door ene Zubin die haar heel wat had beloofd, maar deze “loverboy”had haar in Bangkok aan een pooier overhandigd. Ze kunnen overnachten bij haar familie. Neef Dai is een zeer knappe jongen en zowel Bo als Anouk zien wel wat in hem. Op een vaartochtje naar een tropisch eilandje kan het natuurlijk niet uitblijven. Ze doen een tropisch triootje en dat vindt iedereen erg lekker. Zelfs Bo en Anouk tongzoenen met elkaar en dat valt Bo niet tegen. Dai zegt de volgende dag dat hij met zijn vrienden Zubin zal aanpakken. Sumee liegt dat hij in Pattaya zit: ze voorziet moeilijkheden voor haar neef. Anouk is inmiddels genezen van har Australische avontuur: ze is Michael door de seks met Dai alweer vergeten. Joep krijgt steeds meer pijn en ziet af en toe helemaal niets. Hij liegt tegen zijn broertje en zegt dat hij vanwege zijn verloren lenzen naar Nederland moet. De lezer vermoedt intussen dat er wel iets aan de hand is. Hij wil ontslag nemen en naar Bangkok terugkeren, maar dan geeft zijn chef hem geen geld. Daarom gaat hij toch maar door. Hij denkt dat hij Anouk ziet lopen. Maar dat moet een vergissing zijn. Dat is het niet want de meisjes zijn inmiddels in Chang Mai aangekomen. Maar onderweg is er iets verschrikkelijks gebeurd. Bo heeft even het stuur overgenomen en niet goed opgelet. Sumee had geroepen dat er een motorrijder (Zurbin !) op de weg stond en die had een lelijke smak gemaakt. Ze denken zelfs dat hij dood is en besluiten door te rijden, want in de Thaise gevangenis is het geen lekker leventje. Ze gaan naar Chang Mai maar ze zijn bang dat Zubin niet dood is. Sumee wordt door haar moeder opgehaald en is hun eeuwig dankbaarheid verschuldigd.
De opvallender Anouk ontmoet natuurlijk na korte tijd weer een knappe Thai en uit de omschrijving is het voor de lezer wel duidelijk dat dit de broer van Joep/Aroon is. Ze willen weg uit Chang Mai omdat ze denken dat Zubin niet gestorven is en wraak zal willen nemen. Maar ze missen de bus naar het vliegveld en moeten dus nog een dag en een nacht wachten. Hij smokkelt hen het hotel in waar hij werkt. Ze bezetten een kamer op de bovenverdieping. De volgende dag willen ze weg uit Chang Mai om naar Vietnam te vliegen.
Bo wordt wakker: ze merkt dat ze haar paspoort in de auto die ze willen achterlaten, heeft laten liggen. Ze durven het niet zelf op te halen uit angst voor een herrezen Zubin. Dat moet Benat voor hen doen. De volgende dag heeft Joep van zijn broer begrepen dat Bo terug is om hem te zoeken. Hij loopt wat rond in de toeristische zone en ziet Bo zitten bij een tempel. Die wacht op Anouk en Benat. Ze laat haar boosheid merken, maar Joep kan het vertrek naar Thailand niet uitleggen. Bo vertelt het verhaal van Joep aan Anouk. Die vindt dat hij de auto naar Bangkok terug moet brengen. Dan kunnen zij vliegen naar Vietnam. Maar de plannen gaan helemaal niet door. Er stopt een politieauto bij de leenauto en de agenten beweren dat de bestuurder daarvan een man heeft gedood (dus toch!) Joep is een held, want hij neemt de schuld op zich en hij wordt ruw vastgepakt. Anouk en Bo gaan nu naar het vliegveld, maar ze merken dat het niet pluis is: andere meisjes die op hen lijken, worden uit de rij bij de incheckbalie geplukt. De politie is dus naar hen op zoek. Ze gaan weer weg en krijgen een lift van een vrachtwagenchauffeur naar Laos. Het is even spannend bij de grensovergang, maar ze komen er heelhuids door. Joep/Aroon zit in een smerige Thaise gevangenis opgesloten. Hij vertelt nu dat hij een ongeneselijke ziekte heeft: een hersentumor. Hij kon niet meer behandeld worden en hij kon het niet aan om dit aan Bo te vertellen. Bovendien wilde hij nog een keer zijn geboorteland zien. Hij voelt zich wel schuldig, maar heeft door zijn “bekentenis” hopelijk wat goed gemaakt. Lang zal hij niet meer leven. Anouk en Bo zijn weer veilig in Amsterdam. Ze willen een advocaat inschakelen om Joep vrij te krijgen. Die zegt dat ze dan zelf hun misdaad moeten bekennen en dan kunnen ze hun straf uitzitten in Nederland. Over die bekentenis verschillen Bo en Anouk van mening. Joep zit in de gevangenis: hij verzwakt steeds meer. In dit korte hoofdstuk vertelt hij dat hij zweeft. Hij sterft. In het laatste hoofdstuk krijgt Bo een mail van Sumee. Ze vertelt over Joeps dood en zijn tumor die de oorzaak is. Bo begrijpt alles, maar is heel bos op Joep. Ze gaat naar zijn adoptieouders en die willen dat hij naar Nederland wordt overgebracht. Ook vertelt ze de geschiedenis aan haar eigen ouders die nu door hebben dat ze helemaal niet in Wales zat.

Bo voelt zich erg buitengesloten door Joep. Het gaat toch goed totdat zij z’n kist in de aula ziet staan. Dan breekt ze. Anouk pept haar op. Joep heeft het echt uit liefde voor haar gedaan.
Anouk is heel lief voor haar. Perspectief
Het verhaal staat geschreven in het ik-perspectief want je ziet het verhaal steeds vanuit de ogen van de verteller dus in het ene hoofdstuk door de ogen van Bo en in het volgende door de ogen van Joep het wisselt steeds af.   Recensie
CARRY SLEES BANGKOK BOY DRAAIT OM SEKS, DRUGS EN AVONTUUR
Het nieuwste boek van Carry Slee, Bangkok Boy, is speciaal geschreven voor jongeren van 16 jaar en ouder. Carry Slee wilde dat het boek aansloot bij de cultuur van de jongeren en heeft zich daarom in hun cultuur verdiept. Zelf zegt ze hierover: ‘Ik heb de bladen gelezen die jongeren ook lezen, ik heb de films bekeken die jongeren ook zien en ik heb op internet weblogs bekeken om me de taal eigen te maken.’ Een boek speciaal voor zestienplussers, is dat gelukt?
Het verhaal in Bangkok Boy wordt verteld vanuit twee personen, Joep en Bo. Bo is een meisje van negentien jaar en heeft al drie jaar verkering met Joep. Alles is perfect, ze horen bij elkaar en het belangrijkste: ze houden van elkaar. Op een dag maakt Joep, geadopteerd en eigenlijk afkomstig uit Thailand, het ineens uit. Bo begrijpt er helemaal niks van en wil weten waarom Joep dit haar heeft ‘geflikt’. Samen met haar beste vriendin Anouk besluit ze hem om uitleg te vragen, maar ze komt er algauw achter dat hij is verdwenen. Het enige wat ze te weten komen is dat hij op zoek is gegaan naar zijn echte familie in Thailand. In een waas besluiten Anouk en Bo hem achterna te reizen, voor antwoord. Eenmaal aangekomen in Thailand maken ze van alles mee. Maar zodra ze het 14 jarige meisje Sunee besluiten te redden, begint het avontuur pas echt…
De belangrijkste personages in Bangkok Boy zijn Bo, Joep en Anouk. Bo is een meisje van negentien dat na de break-up met Joep antwoorden wil. Anouk is haar huisgenoot en helpt Bo alle moed bij elkaar te rapen om achter Joep aan te gaan. Samen besluiten ze naar Thailand te reizen en pas terug te komen zodra ze antwoord hebben van Joep. Joep laat in een keer alles achter om in Thailand op zoek te gaan naar zijn biologische ouders in Chiang Mai. Hoewel hij afgesproken had dit samen te doen met Bo, gaat hij alleen. Tijdens zijn reis denkt hij vaak aan Bo, hij houdt nog steeds van haar. Maar waarom hij haar heeft gedumpt wordt pas duidelijk als het te laat is.
Het boek is geschreven voor zestienplussers en de taal en het gedrag van de jongeren is zo leeftijdsgebonden dat het boek voor achttienjarigen misschien alweer wat onvolwassen kan overkomen. Carry Slee heeft zich wellicht iets te veel ingelezen in de cultuur van de zestienjarigen. Het verhaal wordt daardoor te stereotype. Het draait om seks, drugs en liefdesproblemen, hoewel er dan weer geen aandacht wordt besteed aan veilig vrijen. Daarnaast gebruikt Carry Slee meerdere Engelse woorden, die het stereotype beeld over jongeren alleen maar bevestigen. Zo is al in de eerste zin van het boek te lezen “Lekker zeg, die is helemaal crazy zeker!”. Het verhaal blijft hoe dan ook spannend tot het einde. De vragen uit het begin van het boek, worden namelijk de laatste 20 bladzijden pas beantwoord.
Voor zestienjarigen die houden van avontuur, is dit boek een aanrader. Het verhaal is spannend, zit vol avontuur en tienerproblemen. Carry Slee is er in geslaagd een boek te schrijven voor jongeren, maar heeft zich door het taalgebruik beperkt tot zestien- tot achttienjarigen.
https://www.cleeft.nl/boeken/recensie_carry-slees-bangkok-boy-draait-om-seks-drugs-en-avontuur      

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bangkok Boy door Carry Slee"