Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Bad boys for life! door Vrank Post

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover Bad boys for life!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 490 woorden
  • 21 juni 2012
  • 131 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
131 keer beoordeeld

Boekcover Bad boys for life!
Shadow

Omar en Joost ontmoeten elkaar in de jeugdgevangenis. Ondanks hun verschillende achtergrond worden de twee vrienden en sluiten ze een verbond om het harde leven in de jeugdgevangenis het hoofd te bieden. Maar als hun gevoelens voor Meriam gaan meespelen, wordt hun vriendschap op de proef gesteld. Uiteindelijk barst de bom en komen beide jongens lijnrecht tegenover elk…

Omar en Joost ontmoeten elkaar in de jeugdgevangenis. Ondanks hun verschillende achtergrond worden de twee vrienden en sluiten ze een verbond om het harde leven in de jeugdgevangen…

Omar en Joost ontmoeten elkaar in de jeugdgevangenis. Ondanks hun verschillende achtergrond worden de twee vrienden en sluiten ze een verbond om het harde leven in de jeugdgevangenis het hoofd te bieden. Maar als hun gevoelens voor Meriam gaan meespelen, wordt hun vriendschap op de proef gesteld. Uiteindelijk barst de bom en komen beide jongens lijnrecht tegenover elkaar te staan. Hun leven wordt op zijn kop gezet. Zal hun vriendschap overleven of is het verleden bepalend voor de toekomst?

Een rauw en realistisch verhaal over de spanningen in de westerse samenleving, waar moslim- en westerse jongeren scherp in contrast staan met elkaar, waar de jeugd steeds grenzelozer wordt en waar de jeugdgevangenis steeds vaker het antwoord is.

Bad boys for life! door Vrank Post
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Wie is de schrijver?
Antwoord: De schrijver van het boek is Vrank Post.

Wie is de uitgever van het boek?
Antwoord: Noordhoff Uitgevers BV

Wie is de drukker van het boek?
Antwoord: Uitgeverij Monteu 2008

Welke jaar is het boek gedrukt?
Antwoord: 1e druk was in 2008

1. Tot welke genre behoort dit boek? Waarom is dat zo?
Antwoord: Jeugdroman, het is geen fantasie

2. Past de titel bij het boek en waarom is dit de titel?
Antwoord: ja want Omar en Joost altijd slechte dingen gaan doen.

3. Wie zijn de hoofdpersonen?
Antwoord: Joost en Omar

4. Geef een karakterbeschrijving van de hoofdpersonen
Antwoord: Joost is een jongen die in het begin van het boek nog een beetje een gevoelige jongen is en Omar heeft een grote mond is bang voor niemand en kan zichzelf ook niet echt beheersen

5. Welke andere personen spelen ook een belangrijke ril in het verhaal?
Antwoord: Abdullah en Meriam

6. Vertel iets korts over deze personen?
Antwoord: Abdullah is een oude moslim en Omar heeft heel veel respect voor hem hij ziet hem als een vader
Meriam Joost en Omar zijn allebei verliefd op haar

7. Waar speelt het verhaal zich af?
Antwoord: jeugdgevangenis Oosterhel, school en een bankkantoor

8. Wanner speelt het verhaal zich af?
Antwoord: in het moderne tijd

Samenvatting: Door een islamitische jongen Omar wordt een gewapende overval in een bankkantoor gepleegd waarbij hij de werknemers gijzelt en onder schot houdt. Alles lijkt goed te gaan tot er via de lift de enige niet afgesloten doorgang tot het kantoor een koffiejongen Joost binnenkomt, die een oude bekende van de overvaller blijkt te zijn. 3 jaar daarvoor: Als op afdeling C van jeugdinrichting Oosterhel een nieuwe dag aanbreekt moet een groep jongens zich klaarmaken voor de dagindeling. een van de jongens Ericson mag naar huis: de anderen moeten hem helpen zijn spullen te pakken. Als één van de blijvers Omar door Ericson gesard wordt dat hij nog twee jaar moet blijven breekt er een vechtpartij tussen de twee jongens uit. Omar wordt door de leiding in een afzonderruimte opgesloten.Omar wordt vierentwintig uur in de afzondering gehouden, en als hij eindelijk vrijgelaten wordt na een gesprek met de psycholoog ontmoet hij de nieuwe jongen, die in de plaats van Ericson is gekomen: Joost. Hij mag niet vertellen waarvoor hij er is, maar Omar vertelt hem wel dat hij beschuldigd werd van bedreiging en dolgraag weg wil desnoods vluchtend. Het is voetbalavond tussen afdeling A en afdeling C. Dankzij Joost gaat het goed voor afdeling C, maar dat leidt algauw tot een knokpartij waarbij Omar en Joost allebei betrokken zijn. Ze worden allebei naar de afzonderingsafdeling gebracht. Het verhaal gaat weer naar de bankgijzeling drie jaar na de ontmoeting van Omar en Joost in de Oosterhel. Joost gelooft niet dat Omar nu moslim is en voor zijn volk wil opkomen maar Omar bedreigt hem en slaat hem bovendien buiten westen waarna hij zijn vriend op dezelfde manier gijzelt als de bankmedewerkers.

REACTIES

J.

J.

Dit boek heeft me echt geraakt ik moest er zelfs bij huilen.
Wat een super boek *kuch*

11 jaar geleden

O.

O.

het is rol geen ril

10 jaar geleden

A.

A.

slechte samenvatting voor de rest wel goed

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bad boys for life! door Vrank Post"