Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Baby door Marjan van Abeelen

Beoordeling 3.6
Foto van een scholier
Boekcover Baby
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 470 woorden
  • 8 augustus 2006
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 3.6
9 keer beoordeeld

Boekcover Baby
Shadow
Baby door Marjan van Abeelen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Baby Auteur: Marjan van Abeelen Titelverklaring: De hoofdpersoon,Babette is op 16 jarige leeftijd zwanger en besluit het kind te houden vandaar de titel Baby. Beginsituatie: De hofdpersoon Babette is 16 jaar en heeft een vriendje die Michael heet en een vriendin Nadja.Alle drie zitten ze op het vlietland college in dezelfde klas. Al vanaf het begin dat Babette met Michael een relatie heeft is eer een jongen Flynn,die stikjaloers is op hun. Ontstaan van probleem: Babette en haar vriendje Michael gaan uit elkaar,omdat ze het niet meer zien zitten. Voordat Michael en Babette uit elkaar zijn,zijn de ouder van Babette gescheiden,daardoor is Babette zeer depressief. FLynn steunt haar heel erg, zo lijkt het.Omdat Babette met Flynn omgaat wil Nadje niks meer met haar te maken hebben. Na verloop van tijd gaan Flynn en Babette steeds meer dingen doen zoals naar feestjes,blowen.
Verslechtering: Als Flynn en Babette weer naar een feestje gaan, ditmaal die van Flynns oudere zus,gaat het goed mis op het feest krijgt Babette een drankje van Flynn waar iets in is gegooid,maar Babette drinkt het toch op. Na veel blowen en dat drankje voelt Babette zich beroerd en gaat op Flynns bed liggen,samen met Flynn. Dieptepunt: Als Babette en Flynn op bed liggen,wil Flynn met haar onveilig vrijen en omdat Babette door het blowen niet meer weet wat ze doet, stopt ze hem niet. Een paar maanden later, nadat Babette al twee keer ongesteld is geweest, is er bij de derde keer iets mis. Het probleem vertelt ze aan Nadja, die nog steeds boos is. Nadje vertelt dat er wel niks aan de hand zou zijn. Babette voelt zich niet lekker en laat toch maar een test afnemen. Ze blijkt zwanger te zijn. Langzame verbetering: Nadat ze ontdekte zwanger te zijn besluit ze het kind te houden, na goed overleg met haar moeder. Afronding: Een paar maanden later is Babette tinermoeder. Haar kind heet Benti,dat betekent mijn dochter. Samen met haar moeder voedt ze het kind goed op. Vertelde tijd: De vertelde tijd ligt rond de 11 maanden. Dat weet je doordat in de eerste maand haar ouders scheiden en ook de relatie met Michael uit gaat en daarna 1 maand met Flynn en daarna haar zwangerschap (9 maanden). Verteltijd: De verteltijd is 136 bladzijden. Flashbacks: Ze denkt terug aan de tijd dat haar ouders nog samen waren. Hier wordt gesproken over een onderwerp dat in het verleden nog zo was van maar nu niet. Wist je nog dat feest van verleden week. Hier word teruggekeken naar een feest dat al is geweest met deze flashbacks willen ze een vergelijking maken.
Vertelsituatie: In het boek wordt een ikvertelsituatie toegepast. -Ik dacht nog aan verleden week. -Ik vind het maar lullig -Ik ga even op bed liggen, ik voel me beroerd.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Baby door Marjan van Abeelen"