Amel en Faisel door Zohra Zarouali

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
Boekcover Amel en Faisel
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas mbo | 437 woorden
  • 28 oktober 2004
  • 30 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
30 keer beoordeeld

Boekcover Amel en Faisel
Shadow
Amel en Faisel door Zohra Zarouali
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Titelbeschrijving: A. Schrijver: Zohra Zarouali
B. Titel: Amel en Faisel
C. Jaartal 1e druk: 1993
D. Uitgever: Van Holkema & Warendorf
E. Illustrator: Guusje Kaayk
F. Serie? Nee. 2. Titelverklaring: Heel het boek gaat het over een meisje genaamd Amel. Je leeft alleen maar met haar en haar man Faisel mee. Het boek gaat volop 100% over hun. Dus vandaar de titel Amel en Faisel. 3. Categorie: A. Aanbevolen leeftijd: vanaf 11 jaar. B. Soort boek: Multicultureelboek wat voor jezelf is om te lezen. 4. Thema: Een Marokkaans meisje, dat heeft gekozen voor de Marokkaanse manier van

leven en is getrouwd met haar neef, probeert haar Nederlandse vriend te
vergeten. 5. Karakters van de hoofdpersonen: Amel is de hoofdpersoon, ze heeft zwart krullend haar, donker bruine ogen, het is een Marokkaans meisje en ze is 20 jaar oud. 6. Plaats en tijdbepaling: A. Plaats: het verhaal speelt zich het meest bij Amel en Faisel thuis, buiten en soms op Amels werk. B. Tijd: Het verhaal speelt zich in het heden af want ze gingen naar de Hema en dat hadden ze vroeger niet. C. Tijdsduur: Jaren 7. Strekking: A. Zijn er waarden en normen in het verhaal verwerkt? Ja, volgens het geloof van een moslim mag je niet trouwen met een Nederlander of zoiets en daardoor wordt Amel uit het gezin gestoten. B. Humor in het verhaal? Nee, er zit geen humor in het verhaal. 8. Uiterlijk van het boek: A. Soort kaft: Kaft is best donker en grote letters als titel. B. Afbeelding op de kaft: Amel staat erop als tekening. C. Aantal bladzijden: 96 bladzijden. D. Aantal illustraties en grootte daarvan: 1 illustratie op de kaft. E. Lettertype: Klein tot normaal lettertype. 9. Illustraties: A. Wat voor illustratie(s)? Donkere afbeelding van het Marokkaanse meisje Amel. B. Passen ze bij het verhaal? Ja, het verhaal gaat 100% over haar. Zij is de hoofdpersoon van het hele boek. C. Staan ze op de juiste bladzijde? Ja, op de kaft. D. Illustratie uit boek: Zie kaft.
10. Eigen mening: A. Geschikt voor aanbevolen leeftijd? Ja, ik vind het er heel geschikt voor. Er staan een paar Marokkaanse woorden in, maar door de zoverre taalontwikkeling die ze hebben kunnen ze die woorden uit de zin opmaken. Het zijn namelijk voor de rest niet al te moeilijke woorden. B. Geschikte taal voor aanbevolen leeftijd? Ja, het zijn niet al te moeilijke woorden zoals ik al zei, waardoor het verhaal begrijpbaar blijft en het lezen van het boek dus leuk blijft. Als er moeilijke woorden in staan kunnen ze die uit de zin of stukje tekst opmaken. C. Geschikt lettertype: Ja, rond deze leeftijd kunnen ze toch al goed lezen, dus kleinere letters kunnen nu wel ja.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Amel en Faisel door Zohra Zarouali"