Mortal engines door Philip Reeve

Beoordeling 7.9
Foto van Rens
Boekcover Mortal engines
Shadow
  • Boekverslag door Rens
  • 3e klas havo | 824 woorden
  • 4 november 2020
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 7.9
8 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Een moordend systeem
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2003
Pagina's
293
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Mortal engines
Shadow
Mortal engines door Philip Reeve
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Belangrijke tip: vervang veel letters met Russische letters zodat leraren niet weten dat je het hebt gekopieerd. Vertrouw me, het werkt.

A: "Аа"

O: "Оо"

P: "Рр"

C: "Сс"

X: "Хх"

I: "Іі"

S: "Ѕѕ"

Titelblad

Naam leerling:

Titel van het boek:

Mortal Engines

Naam auteur:

Philip Reeve

Genre:

Sciencefiction (sci-fi)

Beschrijving van auteur Philip Reeve:

Philip is opgegroeid in Brighton waar hij een paar jaar in een boekwinkel werkte. Daarna begon hij met tekenen. Hij tekende cartoons en andere grappen voor ongeveer 40 boeken. Hij maakte onder andere tekeningen voor Moordzuchtige Wiskunde en Verschrikkelijke Geschiedenis.

Hij schrijft al verhalen vanaf zijn vijfde, maar Mortal Engines is het eerste verhaal dat uitgegeven is. Hij heeft nu ook een boek geschreven voor kinderen, genaamd Buster Bayliss.

Philip woont in Devon met zijn zoon en vrouw. Zijn hobby’s zijn wandelen, tekenen, lezen en schrijven.

Het vervolg op Mortal Engines is Predator’s Gold en is in Engeland uitgekomen op 19 september 2003.

Het boek Mortal Engines heeft 3 prijzen gewonnen:

  • The Whitbread children book award 2002
  • The Nestlé smarties book prize 2002
  • The Branford boase award

Waar speelt het verhaal zich af?

Het verhaal vindt plaats op aarde. Steden bewegen door middel van rupsbanden over de hele aarde. Daarom weet je eigenlijk nooit precies waar ze zijn. De steden jagen op de Grote Jachtvelden dus daar zijn ze een groot gedeelte van de tijd. Hester en Tom 

In welke tijd speelt het verhaal zich af?

Het verhaal speelt zich in de toekomst af, ongeveer 1000 jaar in de toekomst. Het is niet duidelijk welk jaar het precies is, maar archeologen vinden oude wapens en technologie vanuit de 21ste eeuw diep onder de grond. We kunnen hiermee vaststellen dat de 21ste eeuw lang geleden is.

Wie zijn de hoofdpersonen van het verhaal?

Tom Natsworthy en Hester Shaw zijn de 2 belangrijkste hoofdpersonen van het verhaal omdat ze samen het grootste gedeelte van het verhaal beleven en veel bijzondere dingen meemaken in het boek.

Hoe zou je de hoofdpersonen kunnen beschrijven?

Toen Hester 7 jaar oud was heeft Valentine haar ouders aangevallen, haar moeder Pandora was het meest belangrijke doelwit, omdat ze MEDUSA had, een heel krachtige bom die Valentine koste wat het kost wilde hebben. Hester probeert Valentine te stoppen terwijl hij haar moeder vermoordt en hij voelt zich gevleid. Hij snijdt in het gezicht van Hester en vermoordt haar moeder. Hester vlucht en wordt gevonden door Shrike, een persoon die opnieuw tot leven is gebracht maar geen emoties of herinneringen heeft. Hij lijkt op een robot met gloeiende groene ogen. Na een aantal jaar gaat ze op zoek naar Londen om wraak te nemen op Shrike.

Dit wil je ook lezen:

 Tom woont al zijn hele leven in de reizende stad Londen en werkt bij het museum van de Gilde van Historici. Zijn grootste held is Thaddeus Valentine, een groot historicus. Maar als hij voorkomt dat Valentine vermoord wordt door Hester en haar daarna achtervolgt, waardeert Valentine dat niet en gooit hij ze allebei uit Londen. Dit vindt Tom vreselijk omdat hij juist Valentine wilde beschermen tegen Hester. Hierna zetten ze de achtervolging op Londen in. Hij is een erg sympathieke en behulpzame jongen.

Wat is de thematiek van het boek?

Het boek is spannend, omdat er veel actie in voorkomt zoals steden die elkaar moeten plunderen om te overleven en dat er veel moorden worden gepleegd in het boek.

Het boek is ook dramatisch. Tom verliest veel vrienden op zijn reis.

 Wat is een samenvatting van het boek?

De 15-jarige Tom Natsworthy woont en werkt al zijn hele leven op de reizende stad Londen. Na de Zestig-Minuten oorlog is het aardoppervlak een groot moeras, Alle zeeën opgedroogd en is er bijna geen brandstof meer. De steden zijn opgebouwd uit lagen (soort huwelijkstaart) en rijden dmv. rupsbanden. De steden overleven door andere steden te plunderen.

 Als Tom een aanslag weet te voorkomen op de hoofdhistoricus, tevens zijn held, Thaddeus Valentine, wordt hij samen met Hester, het meisje dat de aanslag had gepleegd, uit Londen gegooid. Hester en Tom zetten de achtervolging in op Londen.

 Hester wil nog steeds Valentine vermoorden, omdat hij haar ouders heeft vermoord. Tom gaat met haar mee om opnieuw de aanslag te verijdelen. Ze liften mee met een klein stadje, maar ze worden gevangen genomen en worden bijna verkocht als slaaf, maar dankzij Tom ontsnappen ze. Ze komen Anna Fang tegen, zij geeft Tom en Hester een lift naar de Airhaven (een plek waar luchtschepen bij elkaar komen). Een robot probeert Tom en Hester te vermoorden, maar ze ontsnappen weer dankzij Tom.

 Londen heeft een bom genaamd MEDUSA gevonden, daarmee kunnen ze een aantal steden in een keer opblazen en daarna plunderen. Dit willen Tom en Hester voorkomen.

Als Valentine de MEDUSA wil afvuren, vernietigt zijn dochter MEDUSA. Hester wil Valentine gaan vermoorden, maar Valentine wordt geraakt door de bliksem en is al dood. MEDUSA ontploft en Londen staat in brand. Tom pikt Hester op en ze vliegen weg.

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

Als Valentine de MEDUSA wil afvuren, vernietigt zijn dochter MEDUSA. Hester wil Valentine gaan vermoorden, maar Valentine wordt geraakt door de bliksem en is al dood. MEDUSA ontploft en Londen staat in brand. Tom pikt Hester op en ze vliegen weg.

REACTIES

een scholier

een scholier

Hoe moet je letters naar Russisch veranderen?

1 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Mortal engines door Philip Reeve"