Havisten en vwo'ers uit de bovenbouw gezocht! Vul deze korte vragenlijst over jouw studiekeuze in en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. 15 euro.

Doe mee


Monsieur Ibrahim.

Franse samenvatting
Il s’agit de Momo, un jeune garçon.
Il habite avec son père dans un appartement.
Il rencontre Monsieur Ibrahim l’épicier.
Il est comme un père.
Il va lui faire découvrir la vie, les femmes, l’amour et la sagesse du soufisme, la voie ésotérique de islam.
Monsieur Ibrahim adopte Momo, après le suicide de son père.
Il vont faire un voyage en Turquie.
Il va mourir, Momo va travailler dans l ’épicerie.

Beschrijf 1 persoon uit het boek
Moise is een jongen die heel erg in zichzelf is doordat hij het niet goed met zijn vader kan vinden. Zijn vader praat hem aan dan zijn moeder er vandoor is met zijn broer. En dat gelooft hij. Verder komt hij vaak in het winkeltje van monsieur Ibrahim en daar praat hij met hem. Monsieur Ibrahim leert het glimlachen en de dingen over het leven. Ook is Moise erg geïnteresseerd in de vrouwen van het bordeel die hij vanuit zijn kamer kan zien. Daar gaat hij dan ook stiekem heen.Thema
Een bijzondere vriendschap tussen een jongen en een man onwille alle omstandigheden.

3 citaten uit het boek
Vlan: Sourire!
Zo leert monsieur Ibrahim hem glimlachen, bij alles wat hij doet zegt hij dat zodat Moise vanzelf wel moet gaan glimlachen.
Moi, je ne sais rien. Je sais juste ce qu’il y a dans mon Coran.
Hier zegt Monsieur Ibrahim alleen Moise leert wat in de Koran staat.

Verschillen
Het einde is anders. In het boek sterft monsieur Ibrahim in zijn geboorteland en erft Moise alles. En in de film zie je hem in de winkel van monsieur Ibrahim staan vele jaren later en dan is hij de eigenaar van de winkel maar je weet verder niet wat er met monsieur Ibrahim is gebeurd.

Nederlandse samenvatting
De film gaat over Momo, hij woont samen met zijn vader in een wijk in Parijs. Zijn vader is eigenlijk altijd aan het werk. Vanuit zijn huis kan Momo een bordeel zien en dat vindt hij allemaal heel interessant. Als zijn vader zelfmoorspleefgt wordt hij geadopteerd door monsieur Ibrahim de eigenaar van een kruidenwinkeltje waar Momo vaak komt. Monsieur Ibrahim geeft hem de wijze lessen van het leven. Ze gaan samen naar Turkije. En als ze terug komen staat een tijdje later zomaar de moeder van Momo voor de deur. Hij ontkent dat hij haar zoon is. Maar het komt allemaal goed.3 keuze vragen
Quells sont les moments qui vous ont le plus marqué?
Le premiere moment d’important c’est le fait de que Momo visite un bordel a l’age d’onze ans. Un autre moment marqué c’est le suicide de son père. Autre chose important etais pour moi le voyage avec monsieur Ibrahim à la Turquie. Et finalement l’apprarition de sa mère et le fait qi-il nie d’ être Momo.
D’après vous, qu’est-ce que explique le succès du film?
Le film “Monieur Ibrahim et les fleurs du Coran” raconte un histoire poétique sur un sujet particulier. Momo survit dans son existence difficile grace a l’aide de Monsieur Ibrahim.
Quelle est l’image de Paris présentée dans le film?
L’histoire a lieu dans les années soixante du vingtième siecle, dans un quartier populair. Pres que tout se passe dams une nie. L’ambiance est cordial ou Momo avait des contactes avec les gens du quartier.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.