Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Emilie door Karin de Koning

Beoordeling 7.9
Foto van een scholier
Boekcover Emilie
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 1049 woorden
  • 22 oktober 2014
  • 43 keer beoordeeld
Cijfer 7.9
43 keer beoordeeld

Boekcover Emilie
Shadow
Emilie door Karin de Koning
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Samenvatting

Op maandag 5 september lopen om 5 over half 9 de kinderen de school in, het Paul Eluard college. David de grote blonde, Sabrine de sportive, Miloud de clown, Venesse de serieuze, Leïla de zangeres, Ahmed de voetballer, Jean-Michel de gitarist en Bernadetta de intellectuele. Om kwart over 9 komt mevrouw Pioche binnen. Ze is de lerares van klas 4B. Mevrouw Pioche is al best oud maar is wel heel aardig en glimlacht altijd. “Kom op klas 4B, naar lokaal 14” zegt ze. “Ik geef jullie je rooster en dan heb ik een verassing voor jullie” gaat ze verder. Eenmaal als alle kinderen in het lokaal zijn zien ze dat er overal boeken op tafel liggen, Engels, Frans, Wiskunde etc. “Oh nee!” roept Sabrina. “Het zijn veel te veel boeken, dit pas nooit allemaal in mijn tas.” Ahmed zucht: “Denk eens aan al dat huiswerk…” Jean-Michel opent het Engels boek en gaat op zoek naar songteksten. Het wiskunde boek lijkt Bernadette wel wat, “Het zal vast interessant zijn.” David gelooft daar niks van, “Wiskunde interessant?”. Dan komt mevrouw Pioche binnen met een blond meisje, de leerlingen bekijken haar van top tot teen. Ze kijkt verlegen naar beneden. “Dit is Emilie Boyer, ze komt uit Parijs en woont sinds 1 Augustus hier in Rouen, we gaan haar allemaal helpen want het is niet makkelijk op een nieuwe school.”. Emilie en Sabrina worden naast elkaar gezet, Emilie heeft daar geen problemen mee.

Niet veel later staat iedereen op het schoolplein. De leerlingen vragen waarom Emilie weg is gegaan uit Parijs. Emilie antwoord dat ze bij haar tante is gaan wonen. Jean-Michel vraagt of ze de dochter is van Luc Boyer, die bekend is van televisie. Emilie rent boos naar binnen.

Even later in de kantine eten de leerlingen kip met rijst en curry, en als dessert kaas met fruit. Emilie zit alleen.

Om half 6 komt Sabrina thuis, ze verteld dat de eerste schooldag top was en dat al haar vrienden ook dit jaar weer bij haar in de klas zitten. Maar ook dat er een nieuw meisje is, Emilie, de dochter van Luc Boyer. Sabrina snapt nier dat Emilie zich er voor schaamt. Haar vader legt uit dat het niet altijd makkelijk is om een beroemde vader te hebben.

De volgende dag, dinsdag 6 september, om kwart voor 9 komen de leerlingen het lokaal binnen. Ze hebben Engels van meneer Latour. Meneer Latour vraagt of iedereen aanwezig is. Ze komen er achter dat Emilie er niet is.

Woensdag ochtend zijn de leerlingen op school, ze hebben zaterdag vrij in plaats van woensdag. Tijdens de pauze praten ze over Emilie, ze zitten met een hoop vragen:

“Waar is ze?” “Vindt ze de klas niet leuk?” “Is ze echt de dochter van Luc Boyer?”. Ze willen haar graag helpen maar weten niet hoe. Jean-Michel en Miloud gaan praten met mevrouw Pioche. Ze vragen of Emilie ziek in, mevrouw Pioche weet het niet, ze weet alleen dat Emilie afwezig is gemeld. “Is Emilie de dochter van Luc Boyer?”vraagt Miloud. “Ja dat is ze, ze woont nu bij haar tante omdat haar ouders het heel druk hebben met werken.” antwoord mevrouw Pioche. Jean-Michel en Miloud vragen het adres en willen langs gaan. Jean-Michel, Miloud, Venesse, Bernadette, Sabrina, Ahmed en David gaan met de bus naar Emilie. Als ze uitstappen kunnen ze het niet vinden en dus vragen ze het aan iemand.

Eindelijk hebben ze het grote huis gevonden. De tante van Emilie doet open. “Wij zijn vrienden van Emilie.” zeggen ze. “Emilie heeft nog geen vrienden.” antwoord de tante van Emilie. “Nou ja, we zijn klasgenoten.”. De tante laat ze binnen. Emilie komt binnen in pyjama, Miloud vraagt of ze ziek is, waarop Emilie antwoord: “Een beetje, ik had geen zin in school.” Miloud: “Door ons?” Emilie: “Ja…”. De vrienden vertellen dat ze niet aardig zijn geweest en het ze heel erg spijt, Emilie biedt ze cola aan en ze worden allemaal dikke vrienden!

In welke tijd speelt het verhaal zich af?

Ik denk rond de tijd dat het verhaal geschreven is, rond 1995 dus. Maar ik weet het niet zeker want er is niks waar je dat aan kunt merken. Er zijn wel al bussen, dat is het enige.

In hoeveel tijd speelt het verhaal zich af?

Van maandag 5 september tot woensdag 7 september. Het duurt dus 3 dagen.

Wie is de hoofdpersoon?

De hele klas is heel belangrijk maar Emilie is toch de hoofdpersoon. Het boekje zelf heet ook Emilie en over haar kom je het meest te weten. Ze is blond en nieuw in de stad en op school. Ze woont bij haar tante want haar vader, Luc Boyer, en moeder hebben het te druk met hun werk. Emilie vindt het niet leuk als mensen het over haar vader hebben, want die is namelijk beroemd.

Hoe eindigt het boek?

De vrienden gaan langs bij Emilie en bieden hun excuses aan. Ze drinken gezellig cola en raken met elkaar bevriend.

Als jij de hoofdpersoon zou zijn, wat zou je dan anders doen?

Ik zou, als iemand er naar vraagt, gewoon zeggen dat ik de dochter van Luc Boyer ben. Dan ontstaan er ook geen problemen zoals in het boek en weet iedereen het meteen. Ik zou er wel bij zeggen dat ze het er niet de hele tijd over moeten hebben want dat zou irritant zijn.

Mijn mening:

Ik vind het boek een beetje vreemd en onrealistisch. Emilie rent heel hysterisch weg als de leerlingen vragen of ze de dochter van Luc Boyer is. Ik denk niet dat dat in het echt zou gebeuren. Vervolgens geeft mevrouw Pioche de leerlingen zomaar het adres van Emilie. Ik denk ook niet dat dat in echt zomaar zou gebeuren. En vervolgens worden ze gewoon binnengelaten in het huis van Emilie en is alles ineens goed. Ik vond het geen leuk boekje want het sloeg eigenlijk nergens op en het eindigt net als het vorige boekje uit het niets alsof de schrijfster er  vanaf wilde zijn. Wat op zich ook wel weer fijn is want anders zou het een heel dik boek worden.

REACTIES

S.

S.

is geweldig bedankt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Emilie door Karin de Koning"