Castel-camping door Karin de Koning

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 587 woorden
  • 5 juni 2007
  • 28 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.1
  • 28 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1988
Oorspronkelijke taal
Frans

Boekcover Castel-camping
Shadow
Castel-camping door Karin de Koning
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
SAMENVATTING:
De familie Cosse is in Frankrijk opzoek naar een camping. Uiteindelijk kiezen ze voor de Castel-camping. Thierry en Carine, de kinderen van vader en moeder Cosse, gaan zwemmen, maar dan is er helemaal niemand. Dat komt omdat het siesta is. Er is een kasteel dat je kunt zien vanuit het zwembad. In het kasteel staat een vrouw te roepen dat de kinderen terug moeten naar de camping. De kinderen luisteren en vertrekken. De campingbaas noemt de vrouw gek.
De familie Cosse staat in een tentje onder de bomen en naast het duivenhok, terwijl er zoveel plaatsen nog vrij zijn. Na het afwassen gaan ze wandelen in het park bij het kasteel. Maar wat zien ze als ze terug komen bij de caravan? Het duivenhok staat open! Ze gaan wat drinken in de bar, maar tot hun verbazing is daar alleen een barman. De barman heet David en is de zoon van de receptieman. Na het drinken gaan ze naar de bibliotheek. Carine pakt een boek en begint te lezen, terwijl ze helemaal de tijd vergeet. David was Corine vergeten, gaat weg en doet de deur op slot. Carine is bang. Ze schreeuwt om David, maar hij hoort haar niet. Ze is van plan te gaan slapen. Om 3 uur ’s nachts wordt ze wakker van een paar mannen stemmen. Ze verstopt zich snel en begint het gesprek te volgen. De mannen hebben het over dat hun plan goed gaat. Ze houden mensen van de camping af zodat uiteindelijk de oude vrouw van het kasteel de camping gaat verkopen.

Thierry wordt wakker en ziet dat Carine er niet is. Hij hoort iemand roepen en gaat kijken. Hij komt erachter dat het zijn zus is en helpt haar ontsnappen. Carine vertelt Thierry alles en ze vinden dat ze het aan de oude vrouw moeten vertellen. Thierry en Carine gaan een andere deur zoeken. Thierry gaat eerst naar André. Hij ziet een telefoon en vraagt of hij daarmee mag bellen. Dat mag niet. Ze gaan naar het kasteel en lopen de kamer van de oude vrouw binnen. Carine vertelt alles wat ze heeft gehoord van de mannen. De oude vrouw heet Madam de la Tour. Thierry en Carine gaan de familie van Madam de la Tour bellen. Ze hebben bewijs nodig en beslissen foto’s te maken en brieven te zoeken.
De kinderen houden hun mond over de gebeurtenissen tegen hun ouders. Carine gaat foto’s maken van de lege camping, maar dan staat opeens André achter haar. Ondertussen is Thierry in de receptie een manier aan het zoeken om ’s nachts binnen te komen. Daarna gaan de kinderen hulp vragen aan Leontine Laforge; de nicht van Madam de la Tour. ’s Nachts gaan Thierry en Carine brieven zoeken. Die ochtend gaan ze de foto’s laten ontwikkelen in de stad. Ze gaan met de foto’s naar het kasteel om ze aan Madam de la Tour te laten zien. Madam de la Tour is erg blij en verteld dat haar nicht binnenkort komt om te helpen. Maar dan moeten de kinderen weer naar huis en geven hun adres aan Madam de la Tour zodat ze kan schrijven hoe het allemaal afloopt.
Twee december krijgen de kinderen een brief van Madam de la Tour. Er staat in dat de nicht en haar man in het kasteel komen wonen. Ook gaat de man van Leontine de camping overnemen als André weg is. Dan vraagt Thierry of ze in de herfstvakantie weer naar de camping gaan en Carine zegt natuurlijk geen nee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

die andere zijn veel beter

11 jaar geleden

K.

K.

In frankrijk hebben ze geen siesta!

11 jaar geleden

L.

L.

mochool ze zijn toch in spanje debiel

10 jaar geleden

S.

S.

ik snap echt nix van dit domme verslag ! x

10 jaar geleden

Andere verslagen van "Castel-camping door Karin de Koning"