When summer comes door Helen Naylor

Beoordeling 7.6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 1144 woorden
  • 19 augustus 2006
  • 148 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.6
  • 148 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1999
Pagina's
80
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover When summer comes
Shadow
When summer comes door Helen Naylor
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Boekverslag van when summer comes

Belangrijkste personen:
-Anna, verpleegster, is getrouwd met Stephen.
-Stephen, werkt bij een soort reclamebureau, is getrouwd met Anna.
-Tristan, eigenaar van de Dolphin, vind Anna leuk.
-Jill, ex-vriendin van Tristan, komt in het boek alleen echt zelf voor als ze afscheid komt nemen.

Samenvatting
Hoofdstuk 1: Het is een hele hete zomer, en het heeft al heel lang niet meer geregend. Anna en Stephen willen weg uit de warme stad Londen en ze boeken een vakantie in Polreath.
Hoofdstuk 2: Anna en Stephen gaan op weg naar Polreath. Ze gaan ’s nachts rijden. De sleutel en hun telefoonnummer laten ze achter bij Rebecca.

Hoofdstuk 3:Anna en Stephen komen aan in Polreath. Het is zo warm dat ze eerst gaan zwemmen, ze liggen nog wat op het strand en dan gaan ze in hun zwemkleding de sleutel van hun huisje halen bij Tristan
Hoofdstuk 4:Anna en Stephen gaan het dorp verkennen. Als ze ergens gaan eten, horen ze 2 mannen praten stom over Tristan. Hij is blijkbaar niet bij iedereen geliefd.
Hoofdstuk 5: Tristan gaat aan Anna en Stephen vragen of ze een keer alleen met hem willen vissen, ’s ochtends vroeg. Anna wil uitslapen, maar Stephen gaat mee. Stiekem vind Tristan het jammer dat Anna niet meegaat. Maar ze gaan dus vissen, Tristan verteld over zichzelf en Stephen geniet ervan(hij heeft het vroeger met zijn vader gedaan). Stephen vraagt aan het eind of Tristan vanavond bij hun wil komen eten.
Hoofdstuk 6: Stephen komt terug van het varen met Tristan, maar als hij bij Anna komt hoort hij, dat er iemand gebeld heeft en dat hij terug moet bellen naar zijn werk. Hij doet dat en hij hoort dat hij onmiddellijk naar Londen moet komen voor een vergadering! Hij gaat en vergeet tegen Anna te zeggen dat Tristan vanavond bij hen komt eten. Stephen zal ongeveer over 2 dagen weer terug komen.
Hoofdstuk 7: Anna heeft voor de rest een leuke dag gehad en dan opeens staat Tristan voor haar neus om te komen eten. Als hij het heeft uitgelegd blijft hij toch nog eten, ze praten over elkaars moeilijkheden, en dan opeens zoenen ze elkaar.
Hoofdstuk 8: Anna gaat op Tristans’ een rondvaart maken met een groep toeristen. De zee is wild, en daardoor valt er een vrouw en doet haar arm erg zeer. Anna (die verpleegster is) adviseert om een foto ervan te laten maken. Tristan en zij gaan met de vrouw mee, maar gelukkig is er niets gebroken. Tristan is er niet zo blij mee, want het kan slecht zijn voor zijn zaken, zulke ongelukken. Tristan breng Anna naar huis, ze vraagt van alles aan hem en Tristan vraagt Anna s avonds mee uiteten.
Hoofdstuk 9: Anna gaat dus uit eten samen met Tristan. Tristan vraagt haar hand en zegt dat hij haar aantrekkelijk vind. Anna vind het wel moeilijk om op alles ja te zeggen want ze is al 10 jaar met Stephen getrouwd. Ze gaan daarna nog even wandelen en ze zoenen elkaar weer.

Hoofdstuk 10: Stephen komt terug en Anna is er blij om, want dan kan alles weer normaal gaan, zonder dat gedoe met Tristan. Stephen zegt voor dat hij eerst wat gaat slapen, dat hij het nog niet eens zo’n gek idee zou vinden, om hier te wonen. Tristan kon immers ook een goed betaalde baan in de stad krijgen, maar hij koos liever voor het water en de natuur. Hij gaat slapen en 's middags gaan ze surfen. Ze nemen geen les, maar proberen het gewoon. Ze liggen nog wat op het strand en dan gaan ze eten in een café.
Hoofdstuk 11: Stephen slaapt uit en als hij wakker word gemaakt, ziet hij dat Anna zich aan het omkleden is. Hij zegt: dat is leuk, naast een halfnaakte vrouw wakker worden. Hij vraagt haar in bed en dat doet ze. Daarna gaat Stephen naar de winkel en Anna blijft lekker thuis. Ze wordt gebeld en Tristan vraagt of ze morgen meegaan met een rondvaart. Ze zegt dat ze het gaan proberen en ze dringt erop aan dat Tristan(die ziet Stephen in het dorp lopen) het zelf aan Stephen gaat vragen. Dat doet hij.
Hoofdstuk 12: Ze gaan dus varen. Als ze daarna op het strand gaan liggen, komt Tristan naar hen toe en hij doet het voorstel: jullie mogen de Dolphin wel kopen en dan blijven jullie hier wonen. Ze denken er allebei over na, Stephen lijkt het wel wat, maar Anna twijfelt want dan ziet ze altijd Tristan en herinnert zich weer wat er allemaal tussen hun is gebeurd. Maar toch vind ze het niet helemaal een gek idee.

Hoofdstuk 13: Anna gaat naar de winkel en hoort daar dat Jill in het dorp is. Ze schrikt ervan en zonder dat ze het wil is ze jaloers. Zou ze terug zijn gekomen voor Tristan? Maar als ze dan thuis komt, ligt er een briefje op de tafel waarop Tristan schrijft dat ze vanavond mogen komen eten. Dat doen ze. Ze praten gezellig, ook over de Dolphin en Jill komt tot de conclusie dat als hun het huisje kopen het in goede handen is. Zij heeft er namelijk ook een poosje ingewoond en ze heeft er leuke herinneringen aan. Jill en Tristan gaan vroeg weg, Anna is jaloers en als Stephen close gaat zitten doen duwt ze hem weg.
Hoofdstuk 14: Anna gaat zonder Stephen met Tristan varen. Stephen wil nog wat inlichtingen doen over banen hier enzo, maar Anna gaat mee. Anna vraagt of Tristan een leuke avond verder met Jill heeft gehad en dan komt ze er achter dat Jill alleen afscheid kwam nemen, want ze gaat naar Singapore. Ze kussen elkaar en dan liggen ze ineens naakt op elkaar;). Anna schrikt ervan, en ze beloven dat ze het nooit tegen iemand zullen vertellen. Tristan zegt nu ook dat het beter voor hen allebei is dat ze hier niet gaan wonen, anders zouden ze telkens aan elkaar herinnerd worden. Dat vind Anna ook.
Hoofdstuk 15: Anna gaat terug naar Londen, want haar vrije tijd is op en ze moet dus weer werken. Stephen is ontslagen en kan dus daar blijven om nog wat voorbereidingen te treffen. Als Anna thuis is denkt ze ineens dat ze gewoon daar niet kan wonen en ze wil Stephen bellen.
Hoofdstuk 16: Ondertussen heeft Stephen het wel naar zijn zin, en dan belt hij Anna om te vragen of het goed met haar gaat enzo. Hij zegt dat hij vanavond naar Tristan gaat, want die heeft hem een paar dingen te vertellen...Anna’s hart bevriest.

Mijn mening:
Het is op zich wel een leuk boek, maar er zit niet zoveel actie in per hoofdstuk. Bijvoorbeeld staat er alleen in hoofdstuk 2 dat ze onderweg zijn. Niet zo boeiend dus. Hij is soms ook wel een beetje heftig;), maar ik vind het jammer dat het boek niet zo’n leuk einde heeft. Het is niet echt af.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "When summer comes door Helen Naylor"