Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Unbeliever door Robert Swindells

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
Boekcover Unbeliever
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 568 woorden
  • 11 augustus 2004
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
8 keer beoordeeld

Boekcover Unbeliever
Shadow
Unbeliever door Robert Swindells
Shadow
Korte inhoud Thema : Het hoofdthema is gezinsleven. Namelijk hoe een gezin het probeert te verwerken dat de moeder kanker heeft. Het subthema is dan leven in een sekte. De vader probeert dit te verwerken door steun te zoeken in een sekte. Dit heeft dan ook weer een grote weerslag op de rest van de familie. Korte inhoud : Annabel is een normaal tienermeisje wanneer haar moeder kanker krijgt. Zij heeft het gevoel dat nu dat haar moeder zo ziek is zij mee moet helpen in het huishouden en voor haar kleine zusje Sarah moet zorgen. Annabel moet hier voor vrij veel van haar normale leven opofferen en zeker nu omdat haar vader altijd maar moet overwerken, dat beweert hij tenminste. In werkelijkheid heeft Annabels vader steun gezocht bij een sekte “the little children’ genaamd om zo de problemen thuis te kunnen verwerken. Dit draait echter totaal verkeerd uit, de sekte heeft een uiterst fanatieke geloofsovertuiging en neemt alles letterlijk over uit de bijbel. Zo geloven zij dus niet in de evolutietheorie en mag Annabel van haar vader in school geen godsdienst of les over de evolutietherie meer volgen. Hij haalt heel hun rustig leven grondig doorheen, Annabel mag niet meer met haar vrienden weg en moet nu altijd voor haar moeder zorgen, Sarah moet van haar vader mee naar de vieringen en op geloofskamp, de moeder van de meisjes is het hier helemaal niet mee eens maar de vader gelooft dat hij op deze manier het leven van zijn vrouw kan redden. Als Annabel het niet meer kan uithouden thuis loopt ze weg naar Londen en komt zo bij een vrouw thuis terecht die er voor zorgt dat ze een tijdelijk dak boven haar hoofd heeft. Als Annabel via de radio te horen krijgt dat haar moeder op sterven ligt haast ze zich naar huis. Ze komt haar vader tegen aan het ziekenhuis en ze haastten zich om Sarah van het kamp terug te halen, als ze daar aankomen blijkt dat het hele kamp een grote leugen is om de jonge meisjes te misbruiken. De vader zijn ogen worden geopend en hij beloofd aan zijn vrouw en dochters om terug de man te zijn die hij voor the little children was. Hoofdpersonages Annabel is het hoofdpersonage, een normale tiener die het hoofd boven water probeert te houden

Ik denk dat je haar vader ook wel een hoofdpersonage mag noemen want hij is ook de oorzaak van een groot deel van de problemen thuis. Hij is een wanhopig man die alles zou proberen om zijn vrouw te kunnen redden. Tijd en ruimte Het is de heden tijd en vind plaats in Groot Britagne Bespreking cultuuroverdracht De cultuuroverdracht is in dit boek zeer duidelijk. Enerzijds van de priester van de sekte op de vader. De priester geeft letterlijk zijn overtuigingen en wat hij gelooft over aan de vader. De vader probeert dit dan op zijn beurt weer over te geven aan zijn dochters. Dit lukt maar gedeeltelijk, bij de jonge Sarah lukt dit wel, zij is in het begin zeer sceptisch over de sekte maar op het einde van het boek is ze aldoor aan het vertellen over hoe fantastisch het daar wel niet is. Bij Annabel is het helemaal niet gelukt zij zet haar er zeer hard tegen af, zij besluit zelfs om van thuis weg te lopen om dat ze dit geloof helemaal niet wil delen met haar vader.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Unbeliever door Robert Swindells"