Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Tomorrow, when the war began door John Marsden

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover Tomorrow, when the war began
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 484 woorden
  • 20 april 2011
  • 23 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
23 keer beoordeeld

Boekcover Tomorrow, when the war began
Shadow
Tomorrow, when the war began door John Marsden
Shadow
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

Morgen toen de oorlog begon

Wat zou jij doen als jij en je vrienden terug kwam van de middle of nowhere, En niemand was thuis. Je doorzoekt het hele huis maar er is niemand. Dit is precies wat Ellen, Homer, Lee en Fi overkomt.

John Marsden:

John Marsden werd in 1950 geboren als derde kind van een gezin met vier kinderen. Hij bracht het grootste gedeelte van zijn jeugd door op het Australische platteland en verhuisde eerst naar Kyneton en later naar Devonport. Op 10-jarige leeftijd verhuisde zijn familie naar Sydney waar hij The King's School in Parramatta afmaakte. Deze school stond bekend om zijn militaire stijl van lesgeven.

Na het afmaken van deze school begon hij rechten en kunst te sturen aan de Universitiet van Sydney. Hij werkte in als beveiligingsmedewerker voordat hij leraar Engels werd. Hij gaf negen jaar les aan de Geelong Grammar School en werd hoofd van de vakgroep Engels op de campus Timbertop van de school.

Het boek:

Morgen toen de oorlog begon is een serie, oorspronkelijk de Tomorrow-serie. De uitgever is Gottmer in Haarlem. Er bestaan 7 delen van en dat zijn de volgende:

Morgen toen de oorlog begon

Het holst van de nacht

Een kille dageraad

De avond valt

Het uur van de wraak

Wachten op het donker

De andere kant van de vrijheid

Deze delen zijn samengevat in 2 Omnibussen.

Het verhaal gaat over 7 jongeren die naar de “hel” vertrekken, een bijna onbereikbaar dal in de bergen. Op een nacht zien ze vele vliegtuigen laag overvliegen zonder licht. Als ze na een week naar huis terugkeren, is er niemand. Stukje bij beetje komen ze erachter dat het land bezet is en gaan ze terug naar de hel. Die dient nu als guerilla-basis. Ze plegen allemaal uitvallen op de vijand en werken samen met de Nieuw-Zeelanders, om het land weer ik handen te krijgen.

De hoofdpersonen

Het word verteld door Ellen, de Ik-persoon. Het is een flapuit, zowel op papier als in het “echt” van het boek. Ze is sterk,dapper en houd haar hoofd er goed bij, ze is door 1 ding verward, Dat ze Homer en Lee allebij leuk vind.

Homer:

Homer is zo'n beetje de leider van het groepje. Hij houd meestal zijn hoofd kalm en bedenkt alle ideeën. Hij is vastbesloten de vijand te verslaan.

Lee:

Een kalm, verstandig persoon. Hij is de optimist van het stel.

Fi:

Een fier, maar onvast persoon. Ze is snel zenuwachtig in het boek. Het is ook Ellens grote voorbeeld.

Mijn beoordeling:

Ik vond dit echt een leuk boek. Er zitten verschillende onderdelen in, van Liefde tot Aanslagen. De aanslagen zijn het spannendst om te lezen en je leeft echt met Ellen mee. Het is ook makkelijk te lezen omdat ze makkelijke taal gebruikt in dit boek. Het was voor mij een boek waar ik erg over na moest denken. Over wat ik in die situaties zou doen. Het leest ook heel makkelijk en ik kon het moeilijk wegleggen.

REACTIES

J.

J.

Goed boekverslag, maar wat voor boek is het? een c of een b boek?

12 jaar geleden

T.

T.

het is een c boek

12 jaar geleden

J.

J.

het is een K boek

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Tomorrow, when the war began door John Marsden"