Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Thin ice door Antoinette Burton

Beoordeling 7.7
Foto van een scholier
Boekcover Thin ice
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 464 woorden
  • 22 september 2004
  • 153 keer beoordeeld
Cijfer 7.7
153 keer beoordeeld

Boekcover Thin ice
Shadow
Thin ice door Antoinette Burton
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Characters: Bobby; The leading character from the story. He’s very fat and he’s not good at Sport. He doesn’t like Sport. Someone from his class bullies him. Joan; She’s the only friend of Bobby. She is in the same class as Bobby. Alex; He doesn’t like Bobby. He bullies bobby all the time because Bobby is very fat. At the end of the story he’s a friend of Bobby. Setting: The story is set mainly in Bobby’s house and in the park. And a little bit on the river. The Story: Bobby is een dik jongetje en heeft maar één goede vriendin, dat is Joan. Bobby probeert van alles te doen om af te vallen, zoals touwtje springen en joggen in het park. Maar toch kan hij de verleiding van snoep en ander lekkers niet weerstaan en pakt dan ook regelmatig snoepjes die hij op een geheime plaats in een kruik heeft verstopt. Alex, een jongen uit zijn klas pest hem heel erg als ze gaan zwemmen en ook op school, omdat hij zo dik is. Als hij op een dag aan het joggen is in het park ziet hij Joan en Alex samen. Hij denkt dat die twee iets met elkaar hebben. Hij vraagt ernaar bij Joan, maar die ontkent alles. Een paar dagen later gaat hij met de klas schaatsen. Bobby is niet zo goed in schaatsen en haat sporten dus gaat even op een bankje langs het bevroren mee zitten. Dan hoort hij geschreeuw en geroep. Hij loopt op het geluid af en ziet dat Alex door het ijs is gezakt en niet uit het water kan komen. Bobby denkt na of hij Alex wel moet redden omdat hij hem vaak heeft gepest, maar toch red Bobby Alex. Bobby vraagt Alex waarom hij niet uit het water kon klimmen. Alex verteld dat hij eigenlijk niet kan zwemmen. En dat Joan hem wat zwemles heeft gegeven. Maar ze hadden elkaar beloofd er niets over te zeggen, tegen niemand. Dan snapt Bobby waarom hij Joan en Alex in het park had gezien. Alex is Bobby erg dankbaar, hij leert Bobby op een andere manier kennen dan de ‘dikke Bobby’. Hij komt erachter dat Bobby best wel aardig is ook al is hij een beetje dik. Ze worden dikke vrienden, samen met Joan. En zo komt alles goed aan het einde van het verhaal.
My Opinion: Het is een leuk verhaal. Het heeft veel indruk op me gemaakt, ik kwam te weten hoe een dik jongetje heel erg gepest word en wat daarvan de gevolgen van zijn. Sommige woorden en stukjes kon ik niet helemaal begrijpen omdat er veel moeilijke woorden in stonden. Maar met behulp van mijn woordenboek heb ik toch nog veel stukjes kunnen oplossen.

REACTIES

D.

D.

Er staat in het verhaaltje Thin Ice een stukje '' en gaat langs het bevroren mee zitten.'' en dat klopt niet echt.


17 jaar geleden

O.

O.

@dave, dat zag ik ook.
Verder heb ik niet, geen fouten gezien.

12 jaar geleden

A.

A.

De snoepjes staan op de schoorsteen in een pot van aardewerk, en niet in een kruik...

12 jaar geleden

W.

W.

ik vind/vond het een goeie samenvatting moest het boekje leren voor een toets! thnx!

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Thin ice door Antoinette Burton"