The Undomestic Goddess door Sophie Kinsella

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo/havo | 1081 woorden
  • 16 september 2006
  • 103 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.9
  • 103 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Aanpakken
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Pagina's
416
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover The Undomestic Goddess
Shadow
The Undomestic Goddess door Sophie Kinsella
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: Aanpakken (oorspronkelijke titel: The Undomestic Goddess) Schrijver: Sophie Kinsella
Uitgever: The House of Books Jaar: 2006
1. Waarom heb je dit boek gekozen?
Ik had over het boek gelezen in een tijdschrift en het leek me wel een leuk boek om te lezen. Bovendien werd het goed beoordeeld.
2.a) Beschrijf wat er op de voorkant van het boek staat.
Iemand, waarvan je alleen het onderlijf ziet, die zit gewoon met kleren aan op de wc-deksel te lezen en er staat een emmer, een dweil en een thermoskan naast de wc. De titel, de naam van de schrijver en twee stukjes tekst staan er ook nog op.
2.b) Wat heeft de illustratie op de voorkant van het boek met het verhaal te maken?
De hoofdpersoon heeft als beroep huishoudster, vandaar denk ik de emmer en dweil.

3.a) Geef een titelverklaring.
De hoofdpersoon moet haar leven weer helemaal aanpakken en je leest dus in het boek hoe ze haar leven verandert en het dus aanpakt.
3.b) Hebben de hoofdstukken een titel?
Nee, ze hebben geen titels. Voor hoofdstuk 1, zal ik als titel Gestrest doen, want ze doet net of ze helemaal niet gestrest is, maar dat is ze wel heel erg.
4. Wat voor soort boek is het?
De genre van het boek is Roman.
5. Wat is het onderwerp van het boek?
Van juriste naar huishoudster
6. Samenvatting
Het gaat over Samantha Sweeting een jonge top juriste bij Carter Spink in London.
Ze kan niet zonder haar mobieltje en haar BlackBerry en ze verdoet haar tijd niet met niksnutten. Ze wil graag vennoot worden. Maar op een dag maakt ze een hele grote fout, waarbij een bedrijf een bedrag van 50 miljoen pond verliest. In paniek vlucht Samantha. Ze stapt op de eerste de beste trein en belandt ergens op het Engelse platteland. Ze belt aan bij een groot huis, er wordt open gedaan door een vrouw die denkt dat ze van een bureau komt. Samantha vraagt of ze een glas water mag, want ze heeft hele erge hoofdpijn. Dat krijgt ze van de vrouw en de vrouw stelt zich voor, ze heet Trish Geiger en haar man heet Eddie Geiger. Dan geeft Trish een rondleiding door haar huis, Samantha vind het wel leuk, maar ze vindt het maar raar, want ze wou alleen vragen of ze wat water heeft en of ze een hotel in de buurt wist. Als ze een rondleiding gedaan heeft komt de man van Trish, Eddie er aan en hebben ze het over een sollicitatiegesprek. Samantha snapt er helemaal niks van, maar dan hebben ze het over de taak van de huishoudster, ze schrikt zich dood en ze heeft eindelijk door, dat ze denken dat ze voor de baan als huishoudster komt. Ze wil zeggen dat ze niet voor de baan komt, maar dan wordt ze bang en durft ze het niet te zeggen, ze is bang dat ze de politie gaan bellen.
Ze denkt dat ze wel een ochtend als huishoudster kan werken en doet zich dus voor als een goede huishoudster en verzint van alles en ze mag komen werken als huishoudster bij de meneer & mevrouw Geiger. De volgende ochtend gaat alles mis en ze heeft geen idee hoe alles werkt. Gelukkig willen ze voor de ochtend alleen een kop koffie. Met de lunch gaat het mis en besteld ze maar broodjes. Dan ontmoet ze de tuinman Nathaniel, die ziet gelijk dat ze geen echte huishoudster is en hij zegt de volgende dag tegen haar dat zijn moeder Iris haar wel kookles wil geven. Eerst geeft ze niet toe dat ze geen echte huishoudster is maar na een tijdje wel en dan zegt ze dat ze is gevlucht voor een slechte relatie. Ze gaat dan het weekend naar Iris toe voor de kookles en ze leert ook gelijk strijken. En dat weekend begint ze Nathaniel leuk te vinden. Een paar dagen na het weekend vraagt hij of ze mee uit gaat. Ze komt erachter dat hij drie pubs heeft, een familie bedrijf. En er hangt een briefje in een pub, waarop staat:‘Verboden voor juristen.’ Ze schrikt, maar ze maakt er toch wel een leuke avond van. Na een tijdje krijgen Samantha en Nathaniel een relatie. Als Samantha na een tijdje weer over haar baan als juriste nadenkt komt ze erachter dat het helemaal niet haar schuld is dat het bedrijf 50 miljoen pond verloren heeft en dat het een opgezet plan was. Ze gaat daarom weer terug naar London om alles recht te zetten en dat lukt ze mag haar baan weer terug, maar dat wil ze niet meer, want ze is als huishoudster veel gelukkiger dan als juriste. Als ze weer terug is op het platteland staan er een paar dagen allemaal fotografen, journalisten en cameramensen voor het huis van Eddie en Trish Geiger. Ze wordt nu wel gedwongen om de waarheid te vertellen en dat doet ze dus ook aan iedereen die ze in dat dorp kent. En blijft zeggen dat ze huishoudster wil blijven totdat een vriend van Carter Spink haar ompraat. Nathaniel wordt boos en vindt het dan ook maar beter om uit elkaar te gaan. Ze heeft het ook gelijk weer druk en moet weer van alles doen. Als ze dan op weg is naar London met de trein en toch nog alles even goed op een rijtje zet, bedenkt ze zich geen moment en stapt bij de eerste de beste station uit. Als ze dan op de trein zit te wachten waarmee ze terug gaat ziet ze Nathaniel in een trein zitten. Ze bedenken zich geen moment en rennen naar elkaar toe.

De laatste twee zinnen zijn: Zijn wie ik wil. ‘We hebben geen haast,’ besluit ik, en ik ga op mijn tenen staan om hem weer te kussen.
7. Wie was de hoofdpersoon in dit boek?
Samantha Sweeting is een slimme vrouw met een IQ van 158 die eigenwijs is. Ze is verder heel lief en aardig.
8. Met welk persoon in het boek leefde jij het meest mee?
Ik leefde het meest mee met Nathaniel, omdat Samantha hem in de steek wou laten, terwijl hij heel erg verliefd op haar was.
9. Wat vind je van het boek?
Ik vond het in het begin een beetje saai met al die juristische termen. Maar daarna vond ik het echt een grappig boek, terwijl het gelijk ook heel zielig kon zijn. Maar het bleef wel heel echt lijken.
10. In welke jaren speelt het verhaal zich af?
Het verhaal speelt rond 2004 af. Er zijn namelijk mobieltjes,computers,BlackBerry’s enzo.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

hallo,
in de samnevatting staat niet dat er ook nog een nichtje ok logeren die studeert voor jurist.
Lloesy

15 jaar geleden

M.

M.

Hee hoi. Misschien een domme vraag maar zou je je boekverslag er af kunnen halen en dan dinsdag er weer op kunnen zetten? Ik heb hem namelijk gebruikt maar ik ben bang dat mijn leraar het gaat controleren. Alvast bedankt.

15 jaar geleden

Andere verslagen van "The Undomestic Goddess door Sophie Kinsella"