The returned door Seth Patrick

Beoordeling 8.7
Foto van een scholier
Boekcover The returned
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 833 woorden
  • 13 juni 2015
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 8.7
2 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
2014
Pagina's
467
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover The returned
Shadow
The returned door Seth Patrick
Shadow
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Het is een sciencefiction, want er gebeuren allemaal dingen die in het echt nooit zouden gebeuren, zoals dat mensen die zijn overleden weer tot leven komen.

Het is opzich wel realistisch geschreven alleen zou het nooit in het echt gebeuren..

Personen.

Het is moeilijk om een ‘hoofdpersonen’ te beschrijven want het gaat de hele tijd van de ene naar de andere persoon en ook heel veel verschillende personen.. Maar ik zal een paar personen uitkiezen anders word het een hele lijst.

  • Camille en Léna; Het zijn tweelingzussen, maar Camille is omgekomen bij een ongeluk, ze is een beetje verlegen, en verdrietig in dit boek omdat Léna het niet kan accepteren dat ze terug is gekomen (omdat ze het niet kan geloven.) Léna is iemand met een sterke eigen mening en in het verhaal 18 jaar oud dus ook een beetje puberaal enzo.
  • Victor; het is een klein jongetje die ook weer tot leven is gekomen, in het begin zegt hij helemaal niks en ik hij super stil. Hij is ook wel een beetje verlegen maar hij is dan ook pas iets van 7 jaar.
  • Simon; hij is ook iemand die is teruggekeerd, hij heeft zelfmoord gepleegd terwijl hij gewoon een vrouw had en een baby kindje. Hij is een doordrammer want hij wil persee weer samen zijn met zijn vrouw.
  • Adèle; was de vrouw van Simon totdat hij was overleden door een (wat haar was verteld) ongeluk. Zij was nogal depressief, rusteloos en moe door zijn dood maar haar nieuwe vriend heeft haar geholpen met haar problemen.
  • Thomas; de nieuwe vriend van Adèle, hij is heel erg zorgzaam en bang dat iemand Adèle en haar kind pijn doet dus hij heeft door het hele huis camera’s opgehangen, hij is politie. Hij staat ook altijd voor hun klaar en als ze bellen komt hij meteen.

Ik zou Camille wel een keer willen ontmoeten. Want ik zou haar wel willen helpen met haar problemen enzo.

Ik zou Serge  absoluut niet tegen willen komen, ik heb hem niet beschreven maar in het boek snijd hij de buiken van vrouwen open voor de lol en laat ze voor dood achter.

Samenvatting.

Het boek is best moeilijk samen te vatten want het gaat van de ene naar de andere naar weer een ander persoon..  Er zijn echt meer dan tien personen waaruit het word geschreven en daar dan een paragraaf over.

Het boek gaat over mensen die terug komen uit de dood zeg maar, soms zijn ze al tien jaar dood soms vier. Als ze terug komen, komen ze precies zo terug als ze zijn overleden zonder dat ze weten dat ze zijn overleden. Ook hebben ze de hele tijd honger (in eten). Ondertussen is ook de rivier aan het dalen, zo veel en snel als het nog nooit heeft gedaan, op de bodem liggen allemaal karkassen van dode bosdieren. Ook worden er verschrikkelijke aanvallen gedaan op vrouwen.. 

De titel.

Ik vind dat de titel goed gekozen is omdat die personen gewoon terug keren zonder dat iemand weet waarom en hoe. Ik zou niet weten wat voor een andere titel ik het boek zou moeten geven..

Mening.

Ik vond het echt een heel leuk boek om te lezen ik denk dat ik het zelfs ook wel leuker vond omdat ik het ook in het Engels las, dat is toch wel weer heel anders lezen maar wel heel leuk!! Ik vond het ook een goed verhaal en ik denk dat ik vaker Engelse boeken ga lezen. Ik zou het zeker aanraden om te lezen omdat het gewoon een leuk boek is, niet té realistisch (want dat vind ik niet zo leuk, het moet wel een beetje een fantasie verhaal zijn) en spannend en opzich is het ook echt niet zo moeilijk om in het Engels te lezen want je kan veel dingen wel uit de context halen, ik dan J.

Keuzeopdracht.  

Dit wil je ook lezen:

Krantenartikel.

Dead people are coming back?!

There is a person spotted, that is normal if she wasn’t dead. We have talked to the parents from Camille a girl who has died  by an accident. ‘’She was suddenly standing in front of the door, just like it happend yesterday.. But the accident had happend four years ago.. She diddn’t remember anything of it..’’ the mother tol us. Are there zombies in our town?? We talked to the priest, ‘’ I belive it’s resurrection. I really belive it’s possible, its a gift of God. The mum was praying the whole time since Camille had died, God have heard her and gave her this beautifull gift. I belive there are more of these Undead persons. ‘’ We don’t hope so becouse if all the people who are died are coming back the planet became overpopulated.

This was reporter Jeniffer Hashton. 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.