The restaurant at the end of the universe door Douglas Adams

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 787 woorden
  • 8 augustus 2006
  • 18 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.1
  • 18 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1980
Pagina's
208
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover The restaurant at the end of the universe
Shadow
The restaurant at the end of the universe door Douglas Adams
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Naam: Het restaurant aan het eind van het heelal
Auteur: Douglas Adams
Uitgever: Luitingh-Sijthof
Jaar van verschijning: 1980

Mening

Beoordeling woorden :
· Grappig
· Sarcastisch
· Onrealistisch

Ik heb die beoordelings woorden gekozen omdat het boek vooral is geschreven om je aan het lachen te maken en dat doen ze vaak met sarcastische opmerkingen. Het boek is erg onrealistisch omdat ze rond reizen met ruimte voertuigen en andere dingen die we in deze tijd nog niet hebben.

Grappig: Ik het boek hebben de slimste wezens een machine gebouwd om de vraag op het leven en alles daaromheen te beantwoorden, en nu is die machine kapot gegaan.


Inhoud

Het verhaal begint wanneer Hugo, Amro, Zeford, Trema en Marvin zijn zijn ontsnapt van de planeet Magrathea in Het Hart van Goud. Zij worden dan plotseling aangevallen door de Vogons (ruimte wezens) en Zeford belt zijn overgrootvader op om hun te komen helpen en hij doet dat. Zeford en Marvin zijn geteleporteerd naar “Ursa Mindere Bèta”, huis van de Hitch hikers guide, maar Trema, Hugo en Amro zijn steeds in Het Hart van Goud. Zeford wordt door de inwoners van de Frogstar planeet gevangengenomen en hij wordt daar gemarteld , maar dat heeft geen invloed op hem en hij ontsnapt daarom ook. Hij vindt het Hart van Gouden terug en gaat samen met Hugo, Amro en Trema. naar het Restaurant aan het Einde van het Heelal. Daar daar eten ze snel even wat en stelen het stunt-schip uit een Garage waar ze ook Marvin weer tegen komen. Jammer genoeg is het schip voor een route naar de zon gezet, dus ze gaan er snel via de telepoort uit, maar de telepoort deed het niet helemaal goed dus Hugo en Amro gaan terug in tijd en worden in een paar vreemde schepen geteleporteerd en Trema en Zeford weer terug naar het Hart van Goud, Marvin moest de knoppen bedienen, maar hij ging vol de zon in. Het schip waar Amro een Hugo op waren ging landde op een prehistorische planeet waar iedereen slapte .en het schip botste op de planeet en iedereen werd wakker en ging dingen doen die ze in de oudheid ook deden. En hier stopt het verhaal.

Beschrijving hoofdpersonen:

Hugo Veld: Een beetje een onverzorgde man van rond de 30. hij is verder wel vriendelijk en staat met beide benen op de grond. Soms kan hij dingen niet echt vatten omdat hij van de aarde komt.

Amro Bank: Het is een nette man alleen een beetje dom. Hij komt eigenlijk van een andere planeet, hij snap de aarde humor niet echt en hij weet ook niet wat sarcasme is behalve als hij zich erop consenterend.

Beschrijving andere belangrijke personen:

Zeford Bijsterbuil: Hij zit er goed uit en hij heeft een brede lag, hij denk dat hij zelf alles is.Hij doet heel stoer maar is eigenlijk maar een bangerd.

Treme: Zij is een mooie jonge vrouw, ze loop overal een beetje achteraan net als de meeste vrouwen in de james bond films. Zij komt ook van de aarde net als Hugo.


Relaties tussen de personen:

Hugo en Amro zijn vrienden van elkaar ze hebben elkaar leren kennen op de aarde waar Amro onderzoek deed naar de aarde. Hugo heeft een oogje op Trema maar hij mag Zeford niet omdat die Trema ook leuk vind.

Je kan niet echt goed weten in welke tijd het boek zich afspeelt omdat ze in de ruimte zitten. Ik denk dat het niet in deze tijd is omdat er allemaal ruimteschepen zijn.

Het verhaal is meestal chronologisch, alleen soms gaan ze heen en weer naar andere gebeurtenissen op dezelfde tijd.

Werkelijkheid of niet?

Het boek is absoluut niet realistisch omdat er in het boek gezipt word naar andere plaatsen en dat zou in het echt (nu nog niet) kunnen.

Extra Opdracht 4:

Volgens het boek moet er meer leven zijn dat we eigenlijk denken. Zelf denk ik ook wel dat er wezens daar in het heelal zijn die veel slimmer zijn dan wij. Maar daar denk ik verder niet echt vaak over na. Ik denk als mensen zich met dat soort dingen bezig gaan houden gaat het alleen maar harder tegen vallen als er uiteindelijk niets is in de ruimte. Als ze echt slimmer waren geweest dan wij, waarom waren ze dan niet even langs gekomen om te vertellen hoe we dingen hier beter kunnen maken, of dat ze misschien de hele aarde hadden overgenomen. Ik ben niet echt van gedachte veranderd door dit boek want ik weet dat dit boek geschreven is puur uit vermaak en niet een of ander boek wat we moeten geloven. Het is ook niet echt logies dat er een planeet bestaat met slapende prehistorische mensen. Maar het is vooral een heel grappig boek.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The restaurant at the end of the universe door Douglas Adams"