Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

The queen of death door John Milne

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover The queen of death
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 652 woorden
  • 23 februari 2005
  • 78 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
78 keer beoordeeld

Boekcover The queen of death
Shadow
The queen of death door John Milne
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Een archeoloog, Dr. John Farrow, beweert dat hij weet waar de geheime tombe van Queen Axtarte is. Dat leest Salahadin (hoofdinspecteur van de politie in Cairo) in de krant. Salahadin is geïnteresseerd in deze Farrow. Ook koopt hij een boek van Farrow (The mystery of Queen Axtarte) en krijgt hij te horen dat Farrow op een mysterieuze wijze is verdwenen. Salahadin gaat op onderzoek uit.
Helaas vindt Salahadin niet veel informatie over Farrow, alleen dat hij als toerist met zijn vrouw vanuit Londen naar Egypte is gegaan. Hij heeft daar voor één nacht in een hotel gelogeerd. Salahadin stuurt agenten naar het hotel en een aantal  moeten gaan rondvragen naar Farrow in winkeltjes. Alles lijkt er op dat Farrow de tombe wil openen.
Als Salahadin in een taxi ziet merkt hij dat ze worden achtervolgd door een zwarte Mercedes met een Nederlands kenteken. Wanneer Salahadin de chauffeur vraagt om wat sneller te rijden doet de achtervolger dat ook. Als er een tram aankomt kan de taxi erlangs en de achtervolger doet dat ook. Fe tram toetert en er volgt een botsing. Salahadin laat de taxichauffeur stoppen. Op dat moment rennen twee mannen uit de auto en verdwijnen in de menigte. Salahadin belt naar het politiebureau, Salahadin verdenkt dat de mannen van de auto mensen zijn van de Amsterda-ring (een dievenbende met Greer als leider).

Salahadin vindt steeds meer kleine beetjes informatie over Farrow, want hij praat ook zelf met mensen. Zo komt hij aan het idee dat Farrow’s krantenartikel misschien een roep is om hulp. Hij denkt bijna zeker te weten dat Farrow gedwongen wordt om aan de Amsterdam-ring te vertellen waar de tombe precies is. Ook begint Salahadin Dr. Strengel (een rijke man die een privécollectie heeft met Egyptische spullen) te verdenken.
De agenten die naar het hotel gestuurd waren hebben wat gevonden; een boek met een brief met een roep om hulp:
HELP -
My name is Farrow.
I’m a prisoner of a gang of smugglers.
They want me to take them to the tomb of Queen Axtarte.
My wife is held in Cairo by man called Greer.
Gang afraid of policeman called Salahadin.
PASS THIS MESSAGE TO POLICEMAN SALAHADIN !
Queen’s tomb 30 km north-east of Karnak between snake’s head and sitting man
DON'T OPEN TOMB GREAT DANGER !


Salahadin weet nu genoeg om een volledig onderzoek in te zetten en hij gaat op zoek naar Farrow. Wanneer hij in het vliegtuig zit ziet hij een busje rijden. Hij vermoedt dat die van de Amsterdam-ring is en dat Farrow daarin zit. Later ziet hij nog een busje, hij denk dat daar Strengel in zit en de eerste bus achtervolgt. Zodra hij geland is krijgt hij een telefoontje van Leila, agentr en een goede vriendin van Salahadin. Zij is op zoek gegaan naar Farrow’s vrouw (Christine). Leila vertelt dat ze haar heeft gevonden en dat ze haar zullen proberen te bevrijden.
Salahadin gaat met vier andere agenten snel naar de tombe. Wanneer ze daar aankomen ziet Salahadin twee doden. Een aantal mensen in veiligheidspakken, die Strengel en zijn mannen schijnen te zijn,  en Farrow die contact probeert te leggen met Greer om zijn vrouw te redden (want als er niet voor zeven uur wordt gebeld zou Greer Christine vermoorden).
Met een goeie bluf weet Salahadin de mannen Strengel bang te krijgen ze leggen de mummie van de Queen Axtarte neer. Strengel wordt boos want hij gelooft de bluf niet en wil Salahadin met zijn besmette handen aanraken. Maar door zijn pak is hij niet snel en Salahadin schiet hem in zijn been. Een paar seconden later sterft hij aan de besmetting die Queen Axtarte in haar tombe heeft laten stoppen om rovers van haar lichaam en schatten te houden. Het is een soort dodelijke bacterie. Salahadin laat de overgebleven mannen de mummie terugbrengen in de tombe en verzegelt het voor eeuwig. Niet veel later is Christine ook gered.

REACTIES

H.

H.

goed verslag

11 jaar geleden

B.

B.

goed verslag

10 jaar geleden

M.

M.

ik moest dit boek voor een Engels SO lezen. Best grappig, maar heb wel eens leukere boeken moeten lezen voor school.

10 jaar geleden

T.

T.

goed verslag moest dit boekje lezen voor engels maar had er geen zin in en ik denk na dat ik dit heb gelezen dat ik wel een voldoende haal

4 jaar geleden

E.

E.

nicee

3 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The queen of death door John Milne"