Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The prince and the pauper door Mark Twain

Beoordeling 7.6
Foto van een scholier
Boekcover The prince and the pauper
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 511 woorden
  • 23 augustus 2007
  • 84 keer beoordeeld
Cijfer 7.6
84 keer beoordeeld

Boekcover The prince and the pauper
Shadow
The prince and the pauper door Mark Twain
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting
Dit boek heeft 2 hoofdpersonen. Die 2 hoofdpersonen zijn Tom Canty (de bedelaar) en Edward (de prins). Tom Canty en zijn familie waren heel arm, ze leefden met z’n allen in 1 kamer! De vader van Tom (John Canty) wou niet werken en stuurde Tom en zijn zusjes op straat om te bedelen. Als Tom met lege handen thuis kwam, werd hij geslagen en kreeg hij niks te eten. Zijn moeder vond het heel erg maar was machteloos en kon niets doen. In het achterste deel van het ‘’huisje’’ woonde er nog iemand; Father Andrew. Father Andrew praatte iedere dag met Tom. Ze hadden het erover dat Tom een prins wou zijn. Father Andrew leerde Tom Latijn praten en zei dat Tom eens naar het Westminster Palace moest gaan want daar woonde Prince Edward. De volgende dag ging Tom echt naar het Westminster Palace. Hij wou de prins zien, maar er stonden soldaten voor de poort. Tom wou erlangs, maar de soldaten duwden hem achteruit.
Toen Tom op een dag weer probeerde om naar binnen te gaan, zag hij een jongen in mooie kleren door de poort lopen. Het was de prins. Samen gingen ze naar binnen en stelden zichzelf aan elkaar voor. Tom vertelt dat hij graag een prins wilt zijn. De prins stelt voor om van kleren te wisselen, omdat hij graag wilt weten hoe het is om in vuile kleren rond te lopen. Als ze hebben geruild van kleren, zien ze dat ze heel erg veel op elkaar lijken. Vervolgens verlaat de prins het paleis. Op straat zegt hij tegen iedereen dat hij de prins is, maar mensen lachen hem uit en denken dat hij gek is. In de paleis ontkent Tom dat hij de prins is. Buiten leert prins Edward Miles Hendon kennen. In de tussentijd sterft de vader van Prins Edward (de koning van Engeland in die tijd). Er moest nog bewezen worden dat Tom, Tom was en niet Edward en ook andersom. Door een vraag te stellen die alleen de prins wist kwamen ze erachter dat Edward de prins was en Tom de bedelaar. Tom Canty bleef samen met prins Edward wonen in het Westminster Palace en kocht een huis voor zijn moeder en zusjes. Later, toen Prins Edward stierf, ging Tom terug naar zijn moeder en zusjes en leefde nog lang en gelukkig!


Opdracht 4 :Leg de titel van het boek uit.
Het boek gaat over een prins(The prince) en een bedelaar(The pauper). Het is een letterlijke titel dus heel snel te begrijpen.

Opdracht 5 :Wat voor soort boek is het? Waarover gaat het dus?
Het is een historische, maar vooral een avontuurlijke boek. Het is echt gebeurd, en ook een paar keer verfilmd.

Vraag 7 :Wat vond je van het boek?Waarom?
Ik vond het best wel leuk om dit boek te lezen, ook omdat het de eerste keer is dat ik een Engelse boek heb gelezen. Het is vooral een heel avontuurlijke boek, en het is niet langdradig.
Ik lees bijna nooit zulke boeken, maar nu ben ik van plan om het wel te doen!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The prince and the pauper door Mark Twain"