Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

The present takers door Aidan Chambers

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover The present takers
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 785 woorden
  • 9 november 2004
  • 33 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
33 keer beoordeeld

Boekcover The present takers
Shadow
The present takers door Aidan Chambers
Shadow
Algemeen De titel van het boek is tirannen de schrijver van dit boek is Aidan Chambers. Dit boek gaat over pesten en over liefde. In Nederland is het boek in 1985 uitgegeven in Amsterdam door Querido. Dit boek is uit het engels vertaald. In Engeland is dit boek al eerder uitgegeven namelijk in
1983 door The Bodley Head in het engels heet het boek The Present Takers. Dit boek heeft 144 bladzijden met de informatie voorin meegerekend. Zonder de informatie voorin zijn het 139 bladzijden. Opbouw Dit boek heeft 14 hoofdstukken deze hoofdstukken hebben geen namen . Illustraties heeft het boek niet wel heeft het een mooie kaft want je ziet hoe Lucy Hall valt en dan vallen ook allemaal spullen uit haar tas en dat hebben die meisjes gedaan die tiranniseren.
Inhoud De hoofdpersonen van dit boek zijn Lucy Hall, Angus Burns, Melanie Prosser, Sally-Ann Simpson en Vicky Farrant . Lucy Hall is een meisje dat gepest word zij is best rijk. Angus Burns is een jongen die Lucy wil helpen en hij is ook verliefd op haar. Melanie Prosser is de baas van de drie pesters bij haar thuis gaat het niet zo goed want ze heeft nogal eens ruzie met haar ouders. Sally-Ann Simpson en Vicky Farrant zijn meelopers want ze helpen Melanie met het pesten en ze doen alles wat zij zegt. De persoon die mij het meest aansprak was Lucy want zij heeft zoveel dingen moeten doorstaan. Het belangrijkste probleem is dat er gepest wordt. En degene die gepest worden vinden dat niet leuk. Hier volgt mijn samenvatting over tirannen. Melanie, Sally-Ann en Vicky ze staan bekend als echte pestkoppen. Hun nieuwste slachtoffer is Lucy. Ze hebben haar gekozen, omdat ze Lucy rijk is. Ze eisen dat Lucy cadeautjes voor hen meebrengt, als ze dat niet doet zullen ze de liefdesbriefjes van Angus aan Lucy openbaar maken. Angus is een vriend van Lucy. Hij wil haar helpen maar wil geen leerkracht inschakelen.Angus gaat met Melanie naar de film, om erachter te komen wat ze met Lucy van plan zijn. Ze Lucy willen laten stelen. Hij wil Lucy waarschuwen maar hij is te laat.Als Melanie een cassette in Lucy’s broekzak doet houdt Angus hun nog net tegen en hij brengt de cassette terug alleen nu wordt hij verdacht van diefstal. Lucy komt hem te hulp en nu moeten ze wel alles zeggen tegen hun ouders alleen die mogen niet helpen van hun. Ze besluiten zelf een plan te maken, ze krijgen hulp van klasgenoten. Ze maken een muurkrant en zetten daarin alles over Melanie, zodat iedereen komt te weten, wat voor een tiran ze is. Melanie is erg geschrokken, een paar dagen later komt ze niet meer op school. Dit verhaal speelt zich af op school en na schooltijd . Ik denk dat dit verhaal wel ook nu nog echt kan gebeuren maar het kan ook een paar jaar geleden zijn gebeurd. Schrijver De schrijver van dit boek is Aidan Chambers. Hij is geboren op 27 december 1934 Chesterlestreet en hij is nu ongeveer 70 jaar oud. Op de middelbare school begon de liefde van Aidan Chambers voor literatuur en drama. Na zijn diensttijd bij de marine is Aidan Chambers zeven jaar monnik geweest. Hij studeerde Engels, volgde een lerarenopleiding en gaf een tijdlang literatuurles. Toen ontstond zijn belangstelling voor jeugdliteratuur en om zelf boeken voor zijn leerlingen te gaan schrijven . Ook heeft Aidan Chambers verschillende prijzen gewonnen ik noem een paar die hij zoal heeft gewonnen. Zilveren Griffel voor Het geheim van de grot
Vlag en Wimpel (tekst) voor Je moet dansen op mijn graf
Zilveren Griffel voor Tirannen
Zilveren Griffel voor De tolbrug
Carnegie Medal voor Niets is wat het lijkt
Hans Christian Andersenprijs (tekst) voor het hele oeuvre Eigen mening Ik heb dit boek gekozen omdat ik de achterkant had gelezen en ik die heel spannend vond.Dit boek zette me wel aan het denken dat iemand echt gewoon zo kan pesten dat het bijna tot stelen leidde .Ik denk dat zoiets ook in het echt kan gebeuren want veel kinderen pesten. Het meest sprak mij aan dat Lucy echt moest huilen en dat je zag dat ze het niet leuk vond en dat ze toen nog niet stopte.De personen die mij het meeste aanspraken waren Lucy en Angus. Het slot is dat het goed afloopt alleen met Melanie minder ze komt niet meer op school.Ik vond dit boek spannend omdat je echt helemaal meeleeft met de persoon. De titel vind ik heel goed. Bronnen De bronnen van mijn boekverslag zijn internetsites. De sites die ik gebruikt heb zijn:
www.google.nl
www.Queridokind.nl
www.lijsters.nl
www.aidanchambers.co.uk
En het boek zelf heb ik ook gebruikt. Dit was mijn boekverslag .

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The present takers door Aidan Chambers"