The lord of the rings: Fellowship of the ring door J.R.R. Tolkien

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 760 woorden
  • 4 april 2007
  • 5 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.2
  • 5 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
In de ban van de ring: De reisgenoten
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1954
Pagina's
150
Oorspronkelijke taal
Engels
Verfilmd als
Prijzen
NS Publieksprijs (2002 Genomineerd)

Boekcover The lord of the rings: Fellowship of the ring
Shadow

Quest perilous

The dark fearsome Ringwraiths were searching for a hobbit. Frodo Baggins knew they were searching for him and the Ring he bore--The Ring of Power that would enable evil Sauron to destroy all that was good in Middle-Earth. Now it was up to Frodo and his faithful servant Sam, with a small band of companions, to carry the Ring to the one place it could …

Quest perilous

The dark fearsome Ringwraiths were searching for a hobbit. Frodo Baggins knew they were searching for him and the Ring he bore--The Ring of Power that would enabl…

Quest perilous

The dark fearsome Ringwraiths were searching for a hobbit. Frodo Baggins knew they were searching for him and the Ring he bore--The Ring of Power that would enable evil Sauron to destroy all that was good in Middle-Earth. Now it was up to Frodo and his faithful servant Sam, with a small band of companions, to carry the Ring to the one place it could be destroyed--Mount Doom, in the very center of Sauron's dark kingdom.

Thus begins J.R.R. Tolkien's classic The Lord of the Rings, concidered by millions of readers to be the greatest epic fantasy ever written.

The lord of the rings: Fellowship of the ring door J.R.R. Tolkien
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: The lord of the rings: In de ban van de ring
Auteur: J.R.R. Tolkien

Samenvatting:
Het verhaal begint in de Gouw. De Gouw is een klein dorpje waar alleen maar Hobbits wonen, (een soort mensen, maar dan wat kleiner).
De Oudste Hobbit van het dorp Bilbo heeft zijn neefje Frodo in huis gehaald.
Als Bilbo 111 jaar wordt geeft hij buiten een groot feest, maar tijdens zijn toespraak verdwijnt hij plotseling. Een paar minuten later was hij in zijn huisje. Gandalf, een tovenaar en vriend van Bilbo en Frodo, denkt te weten wat er aan de hand is en gaat naar Bilbo toe. Bilbo was onzichtbaar geworden toen hij tijdens zijn toespraak een ring, die hij een tijd geleden heeft gevonden, om zijn vinger had gedaan.
Gandalf vertelt Bilbo dat het een ring van Sauron is, een kwade tovenaar die de macht wil hebben over heel Midden-Aarde. Met die ring kan Sauron alles laten gebeuren wat hij wil. Maar zolang Bilbo de ring heeft en die veilig bewaart, kan er niets gebeuren.

Maar Bilbo is echter al oud, en hij gaat voor de rust naar Rivendell wonen bij de elfen. De ring laat hij na aan zijn neefje Frodo, die er nu voor moet zorgen dat de ring veilig blijft. Maar Sauron heeft door waar de ring nu is en stuurt zijn Nazgul (9 ringgeesten die in zijn macht zijn) achter Frodo aan.
Frodo gaat samen met zijn Hobbit vrienden Merry, Pippin en Sam op weg naar de herberg The Proncing Pony, waar hij Gandalf zou ontmoeten. Ondertussen gaat Gandalf naar zijn vriend, de tovenaar Saruman, om hulp te zoeken. Als Frodo en zijn vrienden bij The Proncing Pony zijn aangekomen, blijkt Gandalf daar dus niet te zijn. Wel is Strider er (een rondtrekkend mens). Strider is een vriend van Gandalf en gaat samen met de Hobbits verder naar Rivendell, waar ze een tijdje kunnen rusten. Onderweg naar Rivendell wordt de groep aangevallen door de Nazgul, die hen al de hele tijd achterna zaten. Frodo wordt ernstig verwond door een zwaard aan zijn schouder. Hij kan niet alleen verder. Strider kan hem niet meer op tijd naar Rivendell brengen, dus komt een elf Frodo met een paard ophalen. Eenmaal in Rivendell aangekomen is ook Gandalf daar weer, die gevangen was gehouden door Saruman. Want Saruman was overgelopen naar de kant van Sauron.
Gandalf wist echter te ontsnappen en was ook naar het Rivendell gegaan.

In Rivendell wordt een raad gehouden over wat er nu met de ring moet gebeuren. Hier wordt besloten dat er negen metgezellen op weg zullen gaan om de ring op in de lava te gooien waar hij ooit gesmeed werd.
Het Reisgenootschap bestaat uit 3 mensen: de tovenaar Gandalf, Aragorn (strider) en Boromir, de elf Legolas, de dwerg Gimli en de 4 Hobbits: Frodo, Sam, Merry en Pippin. Zij zullen de ring naar de Doemberg proberen te brengen om hem te vernietigen. Maar onderweg worden ze tegengewerkt door Sauron en Saruman. Daarom besluiten ze om verder te trekken door Moria, een ondergrondse dwergenstad. Als ze daar aankomen blijkt dat het vreselijke monster de Balrog uit de oude tijden is teruggekeerd. Ze vluchten door naar de uitgang van Moria, intussen probeert Gandalf de Balrog tegen te houden. Maar het lukt hem niet, en hij wordt meegesleurd in de diepe ravijnen van Moria. De anderen moeten verder gaan en trekken naar Lothlorien, een oud woud, waarin andere Elfen leven. De elfenkoningin die daar regeert, Galadriel, laat Frodo zien wat er kan gebeuren als hij faalt. Heel middenaarde zal dan in handen van Sauron komen. Na een tijdje hebben ze lang genoeg uitgerust en dan trekken ze weer verder. Ze varen over een rivier en als ze hebben aangemeerd om verder te lopen worden ze aangevallen door Orks en Uruk-Hai (aardmensen), wezens uit de legers van Sauron en Saruman. Boromir wordt doodgeschoten en Merry en Pippin worden gevangengenomen. Frodo en Sam vluchten met zijn tweeën weg omdat ze bang zijn dat aardmensen achter de ring aan zullen komen. Aragorn, Legolas en Gimli blijven over, en proberen eerst Merry en Pippin terug te krijgen. Hier is het boek afgelopen en gaat het verder in het volgende deel

Eigen mening:
Ik vind Lord of the Rings een mooi en spannend boek. Er gebeurt veel in een korte tijd, er zit veel vaart in het boek zodat je steeds graag verder wil lezen.

Ik vind het ook leuk omdat er veel fantasie in het boek gebruikt wordt. Mensen die van veel spannende fantasie houden, kan ik het boek dan ook graag aanraden.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The lord of the rings: Fellowship of the ring door J.R.R. Tolkien"