The lord of the rings: Fellowship of the ring door J.R.R. Tolkien

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 418 woorden
  • 7 februari 2007
  • 9 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.8
  • 9 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
In de ban van de ring: De reisgenoten
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1954
Pagina's
150
Oorspronkelijke taal
Engels
Verfilmd als
Prijzen
NS Publieksprijs (2002 Genomineerd)

Boekcover The lord of the rings: Fellowship of the ring
Shadow

Quest perilous

The dark fearsome Ringwraiths were searching for a hobbit. Frodo Baggins knew they were searching for him and the Ring he bore--The Ring of Power that would enable evil Sauron to destroy all that was good in Middle-Earth. Now it was up to Frodo and his faithful servant Sam, with a small band of companions, to carry the Ring to the one place it could …

Quest perilous

The dark fearsome Ringwraiths were searching for a hobbit. Frodo Baggins knew they were searching for him and the Ring he bore--The Ring of Power that would enabl…

Quest perilous

The dark fearsome Ringwraiths were searching for a hobbit. Frodo Baggins knew they were searching for him and the Ring he bore--The Ring of Power that would enable evil Sauron to destroy all that was good in Middle-Earth. Now it was up to Frodo and his faithful servant Sam, with a small band of companions, to carry the Ring to the one place it could be destroyed--Mount Doom, in the very center of Sauron's dark kingdom.

Thus begins J.R.R. Tolkien's classic The Lord of the Rings, concidered by millions of readers to be the greatest epic fantasy ever written.

The lord of the rings: Fellowship of the ring door J.R.R. Tolkien
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Het verhaal gaat over hobbits dat zijn kleine mollige wezens die van veel en lekker eten houden en op zijn tijd een pijp roken vinden ze ook zalig.
Het verhaal begint in Hobbitstee dat is een dorpje in het gebied de Gouw dat is een streek ter grootte van ongeveer Brabant. Het is een rustgevende streek in de zogenaamde ”midden Aarde,, (een gebied ter grootte van de Benelux) alles is leuk en aardig.
In het jaar 1401 (gouw telling) viert de hobbit Bilbo Balings zijn honderdelfde verjaardag viert dat is erg oud, de hobbits worden gemiddeld ongeveer net zo oud als mensen. Hij besluit na een leven met vele spannende avonturen nog een keer op reis te gaan en later niet terug te keren hij laat zijn hele bezit na aan zijn neefje Frodo balings. Ook krijgt Frodo een magische ring van zijn oom. De tovenaar Gandalf een vriend van de familie komt erachter dat de ring de Ene ring is.

Een hele tijd geleden misschien wel duizenden jaar gelden werd die ring gesmeed. Maar nu willen duistere mensen hem hebben er wordt iemand gemarteld en die schreeuwt uit zijn laatste kreten ”Gouw,Balings!!!’’ nu weten de duistere mensen waar ze moeten zoeken.
Dit verhaal verteld Gandalf tegen Frodo en verteld daarbij dat er haast achter moet want anders zijn te laat. Gandalf raadt Frodo aan om zijn huis gewoonte verkopen om niet te veel onrust te wekken. Gandalf gaat naar de machtige tovenaar Saramun en vraagt hem om raad, Saramun zegt dat Frodo het beste kan vertrekken na zijn verjaardag.

Na zijn verjaardag vertrekt Frodo met zijn reisgezelschap naar de eindbestemming Rivendel hij spreekt af met Gandalf dat ze elkaar weer ontmoeten ongeveer op de helft in het plaatsje Breeg in een herberg.
Ze maken een reis mee met talloze avonturen en steeds komen ze een zwarte ruiter op en paard tegen maar wat wil hij?? Als ze in Breeg aankomen en in de herberg zijn zien ze geen Gandalf ze besluiten te wachten. Op een avond in de herberg ontmoeten ze Stapper het is een wijze man die heel onopgemerkt overkomt. Ze ontvangen een brief van Gandalf dat Stapper te vertrouwen is en Stapper wordt toegevoegd aan het reisgezelschap.
Op een nacht wordt de herberg geplunderd door de zwarte gedaante en blesluiten ze de volgende dag verder te gaan.
Na vele dagen reizen bereiken ze bijna de eindbestemming. Maar ze worden op het laatst op paarden achternagezeten door de zwarte gedaanten en bereiken net niet de eindbestemming.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The lord of the rings: Fellowship of the ring door J.R.R. Tolkien"