Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The BFG door Roald Dahl

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover The BFG
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 543 woorden
  • 27 juli 2004
  • 62 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
62 keer beoordeeld

Boekcover The BFG
Shadow
The BFG door Roald Dahl
Shadow
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
4a Aantal pagina’s: Het boek heeft 224 pagina’s 4b Aantal hoofdstukken: Het boek heeft 25 hoofdstukken 5 Tijd en plaats van eerste publicatie: De 1e druk is van 1984 en het is oorspronkelijk uitgegeven in Londen 6 Soort tekst: Het soort boek is een fantasie verhaal, fictie. 7 Verklaring van de titel: De BFG (Big Friendly Giant/ Grote Vriendelijke Reus) is de enige reus die geen mensen eet en ze geen kwaad doet, daarom is hij ‘Friendly’ (vriendelijk). Het is vanzelfsprekend dat de ‘Giant’ (reus) ‘Big’ (groot) is. 8 Fictie ja/nee: Het boek is fictie omdat het verhaal niet in het echt gebeurd zou kunnen zijn. Het verhaal kan niet in werkelijkheid gebeurd zijn omdat reuzen niet bestaan.
9 Perspectief: Het verhaal is in het begin in vertellers-perspectief geschreven maar later in het boek gaat de schrijver over in hij/zij-perspectief. 10a Beschrijving van de hoofdpersoon/-personen: De hoofdpersonen uit het boek zijn de BFG en Sophie. BFG; hij heeft een T-shirt met een bodywarmer, een te korte broek en sandalen met gaten aan. Hij is vriendelijk en doet er met Sophie alles aan om de reuzen tegen te houden. Sophie; een meisje (haar leeftijd staat niet in het boek maar in schat dat ze een jaar of 10 is) dat in een weeshuis woont. Ze heeft een bril en als ze door de reus ontvoerd wordt heeft ze alleen haar nachtjapon aan. 10b Beschrijving van het hoofdthema: Het hoofdthema van het boek is ‘reuzen’ omdat het verhaal helemaal draait om de reuzen die mensen eten. Eigen beoordeling: Ik vond het wel een leuk boek, maar ik denk dat als ik het in het Nederlands zou lezen dat ik het kinderachtig zou vinden. Ik vond het boek niet makkelijk om te lezen omdat er een heleboel moeilijke woorden in voor kwamen, ook door BFG zelf verzonnen woorden. Begin: Het verhaal is in chronologische volgorde geschreven. Het verhaal begint in het weeshuis van Sophie. Ze kijkt tijdens het ‘spookuur’ uit het raam en ziet een gedaante. Ze komt er daarna achter dat het een reus is. Toen ze bibberend van angst weer terug in haar bed lag werd ze door een enorme hand uit haar bed gelicht en mee naar ‘reuzenland’ genomen. Einde: Het boek heeft een gesloten einde. Het verhaal eindigt goed. Sophie en de BFG waarschuwen de koningin van Engeland, doormiddel van een droom. In die droom wordt verteld dat de reuzen iedere nacht heel de wereld rond ‘galopperen’ om mensen te eten. Sophie en de BFG gaan naar de koningin om haar hulp te vragen bij het vangen van de reuzen. Het hoofd van de luchtmacht en het hoofd van het leger sturen hun troepen op de reuzen af. Ook met behulp van de BFG gooien ze de reuzen in een groot gat, zodat ze er nooit meer uit kunnen en dus niemand meer kunnen opeten.
Genre: Het genre van het boek is griezelverhalen. Climax/Anti climax: In het boek wordt niet gewerkt naar een climax. Het wordt niet steeds spannender. De spanningsgraad is overal gelijk. Stijl: Het is een humoristisch boek omdat er veel woorden in gebruikt worden die niet bestaan en de grammatica klopt niet, als de BFG praat. Voorbeelden; - I is hungry - Giants is all cannybully and murderful - Noise is earbursting

REACTIES

A.

A.

goed boek verslag zo kon ik makkelijk mijn bookverslag nakijken

tnx

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The BFG door Roald Dahl"