Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

The beast door Carolyn Walker

Beoordeling 7.6
Foto van een scholier
Boekcover The beast
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 1471 woorden
  • 22 januari 2016
  • 17 keer beoordeeld
Cijfer 7.6
17 keer beoordeeld

Boekcover The beast
Shadow
The beast door Carolyn Walker
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Boekverslag The Beast,

H1 the zoo.

Susie staat op en denkt het word een slechte dag. Susie drinkt een kop thee en denkt aan haar slechte droom, zulke dromen heeft ze al sinds haar vader doodging. Ze gaat weg met de trein en laat een bericht op haar antwoord apparaat achter. In de trein probeert ze haar vader in het raam te zien, maar ze zaag hem niet. Ze denkt aan haar vader 3n moeder die dood zijn. Ze heeft nu geen familie meer wie ze goed kent. Door haar dromen denkt ze soms dat haar vader nog leeft. Ze gaat uit de trein en gaat naar de dierentuin. Ze houdt van kijken naar de dieren. Ze moet voor de dierentuin foto’s van de dieren maken. Ze houdt van haar werk en ze is er goed in, maar ze wil eens wat anders en een kind. Ze kijkt naar de grijze wolven en denkt aan haar vaders verhalen over een man-wolf-vampier wie slechte kinderen stal en hun bloed opdronk. Dan valt ze flauw. Een dierentuin medewerken vraagt of ze oké is maar ze kan alleen maar zeggen ‘’ Umm’’.

H2 Voice of the beast.

Susie’s droom: het is goed als je bang bent in het donker. Wij leven in het donker en doen daar ons werk, alleen slechte dingen. We wachten tot we jouw in ons donker kunnen  trekken. We gaan nooit dood. Je ziet ons niet maar we zijn overal, je kunt ons wel horen als je goed luistert.

H3 A holiday.

Charlie is bezorgd over Susie. Hij denkt dat een kind goed zal zijn. Ze willen op vakantie naar Wales maar gaan door het werk pas na 2 maand, in november op een grijze dag. Ze zijn ergens waar niks is en vragen zich af of ze wel goed rijden. ze zijn bij het huis en bekijken het, dan zien ze een uitzonderlijke vogelsoort. Dan gaan ze naar het dorp voor het middag eten en om boodschappen te doen.

H4 Voice of the beast.

Een boer was uit met zijn hond. Hij had een pistool bij zich en wachtte op het dier dat zijn schaap had gedood. Iets groots en donkers van wel 3 meter had het gedaan. Het rende het bos in en de boer schoot 3x. de boer zij niks tegen zijn vrouw maar schreef het wel in een notitieboekje. Toen hij doodging word het boekje gevonden en mensen dachten dat hij gek was. De familie is verhuist, maar niemand wou het huis kopen en ik vertel dit omdat ik dat was!

H5 In the black dog pub.

Ze gaan eten in een café en eten  een menu en drinken een biertje. Dan ziet Susie een schilderij van een zwarte hond en kijkt. Dan horen ze dat 2 schapen van de man die daar werkt dood zijn, op een manier dat geen enkel dier op aard kan doen. Er is geen bloed! Als ze weer thuis komen is het al een beetje donker. Het huis is lekker warm. Ze zien een bijzondere rood/oranje maan het lijkt een jager maan en ze gaan vroeg slapen.

H6 Voice of the beast.

Ik ga vannacht naar buiten omdat: stadsmensen voorzichter in het bos lopen. Later zijn ze in een café. Er is iemand waar ik in haar ogen zie dat ze bang is en ik denk dat ik haar eerder heb gezien. Ik wil haar meenemen naar mijn wereld maar dat moet op het goeie moment. Ik hou van het donker, maar van het licht word ik ziek. Ik spring naar buiten en moet weten wat ik moet doen als het moment daar is.

H7 the present.

Susie ligt op bed met Charlie naast haar. Ze denkt dat er iemand buiten is, maar het zal wel een tak tegen het raam of het huis zijn denkt ze. Ze gaat weer slapen. Susie maakt ontbijt op bed en wil naar buiten. Ze krijgt de deur niet open. Dan schreeuwt ze en roept Charlie. Charlie komt en stuurt Susie naar bed. Charlie wil het schaap dat er ligt opruimen maar het is helemaal opengesneden en er is geen bloed. Hij brengt het schaap weg. Hij vraagt zich af waarom het schaap daar was en hoe. Ze proberen het weer te vergeten en vakantie te hebben maar ze moeten er steeds aan denken.

H8 a walk on Brynmawr hill.

Susie en Charlie gaan wandelen. Het is een mooie dag en ze gaan richting een grote berg. Op de top is een mooi uitzicht. Charlie laat Susie achter die foto’s maakt. Hij denkt aan het zwarte schaap. Dan ziet hij witte schapen met een hond erachter rennen. Had een hond het gedaan? Dan ziet hij dat het slechter weer word en gaat snel naar Susie. Charlie is verbaasd dat ze slaapt. Dan roept hij ben je oké? Hij schrikt, het duurt lang. Dan zegt ze nee of misschien. Ik had een raar gevoel. Kon niet bewegen, voelde een koude wind en hoorde een dier als een wolf. Toen werd alles zwart. Ze gaan terug naar het huis.

H9 an accident.

Ze zijn niet eruit geweest sinds de gebeurtenis op de bergen. Maar ze gaan nu ‘avonds uit. Maar het zou wel sneeuwen. Onderweg begint het al en het gaat steeds haarde sneeuwen. Ze willen terug maar omdat ze er bijna zijn gaan ze toch maar door. Dan roept Susie kijk uit! Er was iets groots even later opent Susie haar ogen, haar hoofd doet zeer. Ze zag dat ze tegen een boom waren gereden. Ze roept Charlie maar hij geeft geen antwoord. Is hij dood? Ze worden gered oor de man van het café en Susie belt 999. Charlie heeft waarschijnlijk iets gebroken. Tom verteld over dat hij de vermoorder van zijn schapen gaat doden.

H10 Voice of the beast.

Het beest vind dat hij goed is. hij is geduldig en denkt overal aan. Tij dis niet belangrijk. Charlie ligt in het ziekenhuis en ze is alleen. Hij gaat met haar praten.

H11 an unexpected visitor.

Susie kon niet in het ziekenhuis bij Charlie blijven. Nu is ze alleen en bang. Charlie moet minstens een week in het ziekenhuis blijven. Ze heeft alleen haar mobiel en Tom die ze altijd kan bellen. Een weerwolf kan veranderen in een vampier. Dat weet ze van haar vader. Maar ze gelooft het niet. Ze gaat hout halen. Dan is er opeens iemand en ze schrikt. Richard is bij haar. Ze kan goed met hem praten en hi zal haar morgen naar het ziekenhuis brengen zegt hij.

 

H12 Richard’s house.

Susie belt naar het ziekenhuis. Het gaat goed met Charlie. Dan belt Tom en vraagt of het goed gaat. Ze verteld dat ze zo naar het ziekenhuis gaat met Richard. Als ze gaan moeten ze eerst langs Richards huis voor zijn beurs. Richard laat Susie het huis zien en ze drinkt koffie ondanks Susie eigenlijk naar het ziekenhuis wil. Susie vraagt of Richard een telefoon heeft maar dan word Richard boos en roept nee. Susie word slaperig en ze valt in een diepe slaap. Richards ogen krijgen een raar licht en hij krijgt een baard.

H13 Escape.

Susie word wakker. Ze heeft een erge droom gehad. Was het echt? Ze ziet de muren en weet weer dat ze in Richards huis is. ze denkt dat Richard misschien wel drugs in haar koffie heeft gedaan. De deur is op slot. Ze roept Richard maar hij geeft geen antwoord. Ze is bang. Ze breekt een raam open met een stuk hout. Ze springt op het dak en daarna op de grond. De maan  verlicht alles goed. Dan ziet ze een man met een geweer. Die man schiet op haar. Hij lijkt meer dan 3 meter lang. Ze weet dat het Tom is.

H14 Silver bullet.

Susie is nu bij Tom en Kathryn. Daar krijgt ze thee. Ze voelt zich niet gelukkig. Tom had haar gevonden. Ze blijft daar slapen en kan zich niet alles meer goed herinneren. Met Charlie gaat alles goed. Tom zal haar tas ophalen als hij daar komt lijkt het of er in 100 jaar nooit iemand is geweest.

H15 Voice of the beast.

Het is niet mogelijk om te ontsnappen. Je kunt ons niet doden en we komen terug ondanks ik me had vergist. Ik heb altijd levend bloed nodig en ga van de een naar de ander. Ik ben moe en blijf hier. Ik ben nu 1 van die bijzondere vogels. Mijn plan is niet gelukt. Jij was sterker. En je krijgt een baby en als je door je camera kijkt zie je dat ik de vader ben. Door de camera kun je dingen zien die je anders nooit ziet. Ik kom terug om te halen wat van mij is!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The beast door Carolyn Walker"